Life in Athens

Zombie Tim Zom

Ο ευρωπαίος rider της Monster Energy μιλάει στην A.V.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90083-181750.jpg

Τον Αύγουστο του 2003 βρισκόμουν στο Ευρωπαϊκό skateboard contest στην Βασιλεία της Ελβετίας μαζί με τον παλιόφιλο Θωμά Γαλάνη. Μία μέρα πριν ξεκινήσει το contest ξεφυλλίζαμε παρέα το ολόφρεσκο για εκείνα τα χρόνια Ευρωπαϊκό skate περιοδικό «Kingpin».Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές για εμάς. Η κριτική που ασκούσαμε για την κάθε φωτογραφία που βλέπαμε δημοσιευμένη ήταν μοναδική, πέφταμε κάτω απ τα γέλια. Κάποια στιγμή ο Θωμάς μου δείχνει μια φωτογραφία από ένα πρωτοεμφανιζόμενο skater με το όνομα Tim Zom. Ο πιτσιρικάς εκτελούσε ένα κόλπο σε ένα αρκετά μεγάλο rail, δύσκολα κάποιος το ακουμπούσε, αλλά το πιο σημαντικό από όλα ήταν η λεζάντα του φωτογράφου που έλεγε τα εξής: «Οδηγούσα το αμάξι μου και τυχαία πέρασα από το συγκεκριμένο σημείο, μόλις αντιλήφθηκα ότι κάποιος κάνει skate σε αυτό το μεγάλο handrail πάρκαρα αμέσως πήρα την φωτογραφική μου μηχανή και πήγα να δω. Πλησιάζω και βλέπω τον μικρό Tim να είναι μόνος του κάνοντας fsboardslide ένα 15σκαλο handrail που κάνεις ποτέ δεν έχει ακουμπήσει. Με χαιρετά με έκπληξη λέγοντας μου πως με βρήκες, του εξήγησα ότι πέρασα τυχαία, δεν μου έδωσε αρκετή σημασία, είχε πάει απλά μόνος του για skate σε ένα spot που δεν είναι spot. Πραγματικά δεν πίστεψα στα μάτια μου με τι πυγμή έκανε skate, είπα στον εαυτό μου ότι το μόνο που θα μπορούσα να κάνω για αυτό το αλλόκοτο παιδί ήταν να τον φωτογραφίσω!»

image

Την επόμενη μέρα στο contest ο μικρός Tim ήταν εκεί με τέτοιο θάρρος και ταλέντο που πραγματικά αντικρίζοντας τον ήξερες ότι ήρθε για να μείνει. Σήμερα ο Ολλανδός που ακούει στο όνομα Zombie είναι αναγνωρισμένος σε παγκόσμιο επίπεδο για το κομμάτι του skateboarding.

Πρέπει να αναφέρουμε το σημαντικό ντοκιμαντέρ «ZOMBIE THE RESURRECTION OF TIM ZOM» μια δημιουργία του Bill Polis & της Nikesb γι αυτόν τον ιδιαίτερο rider της. Η παγκόσμια προβολή του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε στο γνωστό International Film Festival του Rotterdam τον Ιανουάριο του 2014 και παρουσιάστηκε στα βραβεία της BRIGHT TRADE SHOW στο Βερολίνο.

Η Athens Voice θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία που τον αντιπροσωπεύει, την Monster Energy για αυτή την μικρή συνέντευξη του Tim που με τη βοήθεια της μας παραχώρησε….ΕNJOY.


Πες μου σε ποιο μέρος του πλανήτη σε βρίσκουμε αυτή τη στιγμή;

Είμαι στο σπίτι μου στο Rotterdam. Ξεκουράζομαι μετά από μια τρελή περίοδο με πολύ skate και καλές στιγμές με φίλους.

Πόσο κουραστικό σε επίπεδο skateboarding ήταν το φετινό καλοκαίρι για σένα;

Κουραστικό; Το skateboarding σου δίνει ενέργεια, παρόλο ότι από το πολύ practice το σώμα μου πονά , αγαπώ πολύ το skate.

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας τις αγαπημένες σου Ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο για το skateboarding.

Η Barcelona σίγουρα είναι μία από αυτές. Αγαπώ και την δική μου πόλη, η skate σκηνή είναι πολύ καλή στην Ολλανδία. Επίσης η Κοπεγχάγη και το Ελσίνκι είναι δύο πόλεις που νιώθω όμορφα.

Έχεις ακούσει για την ελληνική skateboard σκηνή;

Όχι πολλά πράγματα αλλά πραγματικά θα ήθελα να την γνωρίσω κάποια στιγμή.

image

Γνωρίζεις κάτι για την ιστορία της Ελλάδας;

Έχω ξεχάσει τα περισσότερα από τα μαθήματα ιστορίας στο σχολείο. Ο Ηρακλής ήταν Έλληνας. Σωστά;

Ποια είναι η γνώμη σου για τη περίπτωση που συζητιέται να μπει το skateboarding στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020;

Δεν θα με ενδιέφερε και αν δεν έμπαινε στους Ολυμπιακούς. Ως skater είσαι ελεύθερος να επιλέξεις ποιο δρόμο θέλεις. Υπάρχει το μονοπάτι των διαγωνισμών ή απλά να είσαι με την παρέα σου και να τραβάς βίντεο περνώντας καλά, μου αρέσουν και οι δύο εκδοχές.

Πιστεύεις ότι το street league έπαιξε σημαντικό ρόλο για να μπει το street skateboarding στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, μπορεί και όχι.

Τι είναι πραγματικά το skateboarding για εσένα;

Ελευθερία, να τριγυρνάω και να περνάω καλά με τους φίλους μου.

Ποιους OGskaters ξεχωρίζεις και γιατί;

Μου αρέσει ο Rob Maatman, o Fernando Bramsmark, o Nassim Guammaz και oDaan vander Linden. Είναι τρελαμένοι, περνούν πάντα καλά & είναι και πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν.

Ποιοι proskaters παρά την ηλικία τους συνεχίζουν να σε εκπλήσσουν και γιατί;

Όλοι οι παλιοί. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος μπορεί να κάνει ένα kickflip ή όχι. Αν είναι κάποιας ηλικίας και ακόμα κάνει skate ούτως ή αλλιώς αξίζει σεβασμό γιατί βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι για πολύ καιρό.

Πιστεύεις ότι τα σημερινά παιδιά που ξεκινούν skate το κάνουν επειδή τους μαγνητίζει η κουλτούρα ή το βλέπουν σαν ένα σπορ που μπορούν να κάνουν καριέρα.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό. Το νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις.

image

Αν μπορούσες τι θα άλλαζες αυτή τη στιγμή στο κόσμο του skateboarding;

Τίποτα όλα για κάποιο σκοπό είναι όπως είναι.

Τι καινούργιο να περιμένουμε από εσένα;

Είμαι στη διαδικασία δημιουργίας ενός καινούργιου part αλλά έχει πολύ κρύο αυτή τη στιγμή στην Ολλανδία. Ελπίζω σύντομα να ταξιδέψω κάπου που θα είναι πιο ζεστά για να φιλμάρω..

Τελευταία σου λέξη;

Peace out…..

image

 

image

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.