Life in Athens

Θα πας; Αναβιώνοντας το καλοκαίρι της Ανάφης στην Αθήνα

Ανταποκρίσεις από μια πόλη που χορεύει ακόμα: Σ’ ένα κλαμπ της πλατείας Βικτωρίας στα μέσα του Οκτώβρη

yannis-papadopoulos.jpeg
Γιάννης Χ. Παπαδόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 932
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναβιώνοντας το καλοκαίρι της Ανάφης στην Αθήνα

Clubbing: Θα πας; #1. Το πάρτι στο club Ίλιον Plus, αναβιώνει το καλοκαίρι της Ανάφης στην Αθήνα

Καιρό σκεφτόμουν να γράψω μια στήλη για όσα ζω στα αθηναϊκά νυχτοπερπατήματά μου. Θα μπορούσα να την πω «Σάββατο βράδυ στο κέντρο της πόλης», παραφράζοντας λίγο τη Σώτη, αλλά θα ήταν ψέμα. Όσα γράφω εδώ συμβαίνουν συνήθως Παρασκευές βράδυ. Τότε βγαίνω. Παίρνω το τελευταίο μετρό, γυρνάω με το πρώτο, συνήθως έχω στην τσέπη 10-15 ευρώ. Αυτό είναι λοιπόν το πρώτο «Θα πας;», μια στήλη με ανταποκρίσεις από μια πόλη που χορεύει ακόμα.

Κατέβηκα με τα πόδια μέχρι το Ίλιον Plus στην Κοδριγκτώνος. Η διαδρομή δεν θυμίζει πολύ αυτή που παίρνεις από τον Μύλο ή τον Μονόλιθο στη Χώρα της Ανάφης για να κατευθυνθείς στις Μάντρες. Αρχικά διαφέρει η ώρα. Εκεί αυτά τα κάνεις μετά τις 3:30 το πρωί, στην καλύτερη. Εδώ η ώρα είναι 1:15. Ύστερα στο νησί σε φυσάει ο αέρας, τα αστέρια λαμπυρίζουν, τα μηνίγγια σου τινάζονται από τις μυρωδιές. Είναι καλοκαίρι και το μουντ είναι αλλιώς, το αντηλιακό σού δίνει άλλη γεύση. Εδώ κατεβαίνεις την Πατησίων που μοιάζει με τη Θεσσαλονίκη, αλλά χωρίς θάλασσα. Μεγάλη διαφορά.

Πίσω από τη Nalyssa Green στέκει ο Μονόλιθος της Ανάφης
Πίσω από τη Nalyssa Green στέκει ο Μονόλιθος της Ανάφης

Ο κόσμος στιβάζεται στην ουρά έξω από το κλαμπ. Γνώριμα πρόσωπα. Με όλους έχετε ξαναειδωθεί κάποιο καλοκαίρι στις Μάντρες της Ανάφης, στο Κατσούνι, στον Ρούκουνα, στο Κλεισίδι. Μοιάζετε κάπως. Έχετε παρόμοιο αέρα. Όλοι έχετε χορέψει ως τις 9 το πρωί, ιδρωμένοι, στις Μάντρες τραγούδια του Δάκη, με θέα τον Μονόλιθο. Ανήκετε στην ίδια φυλή. Τι γυρεύετε εδώ;

Όλοι αυτοί, κουΐρια και μη, μαζεύτηκαν σ’ ένα κλαμπ της πλατείας Βικτωρίας στα μέσα του Οκτώβρη, προσπαθώντας να αναβιώσουν τα συναισθήματα του Αυγούστου καθώς χόρευαν λουσμένοι στο γκλίτερ, τον ιδρώτα, τα χνώτα και τον καπνό στην Ανάφη. Αυτό κρύβεται πίσω από τα πάρτι του αναφιώτικου μπαρ Μάντρες στην Αθήνα. Θέλουν να νικήσουν το φθινόπωρο και να νιώθουν ότι επανέφεραν έστω και για λίγο τα σώματά τους στις καλοκαιρινές ρυθμίσεις. Τους ακολουθώ. Επί 5 ώρες χορεύω δίχως σταματημό.

Μουσική παίζουν η Μαρία Μουρελάτου, η Nalyssa Green, ο Στέλιος Χριστοφόρου. Στον τοίχο προβάλλονται βίντεο από το καλοκαίρι. Πίσω από τη Nalyssa στέκει ο Μονόλιθος. Ψευδαίσθηση μεγαλείου, παντοδυναμίας, ενός ακόμη ξημερώματος στις Μάντρες. Εκεί που νιώθεις ανίκητος μόνο και μόνο επειδή υπάρχεις. Αξίζει τον κόπο πού και πού να στήνεις ένα σκηνικό, ένα ντεκόρ, να μπαίνεις μέσα του και να ξεγελάς λίγο τον εαυτό σου. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ιλιον Plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Μετακινήσου αλλιώς | O 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας και πώς μπορεί να βοηθήσει τη Βιώσιμη Κινητικότητα
Podcast Μετακινήσου αλλιώς | O 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας και πώς μπορεί να βοηθήσει τη Βιώσιμη Κινητικότητα

Μια συζήτηση με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων Ελένη Ζωντήρου και τον αντιπρόεδρο της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας Χάρη Κουγιουμτζόπουλο

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.