Life in Athens

Podcast Μετακινήσου αλλιώς | O 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας και πώς μπορεί να βοηθήσει τη Βιώσιμη Κινητικότητα

Μια συζήτηση με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων Ελένη Ζωντήρου και τον αντιπρόεδρο της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας Χάρη Κουγιουμτζόπουλο

Μάνος Χαραλαμπάκης
Μάνος Χαραλαμπάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο 13ο επεισόδιο του Podcast της Αthens Voice «Μετακινήσου αλλιώς» η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων Ελένη Ζωντήρου συζητάει με τον Μάνο Χαραλαμπάκη και μεταφέρει όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να συμμετάσχουμε στον 28ο Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας. Μας καλεί να γνωρίσουμε την πόλη μας αλλιώς και να χρησιμοποιούμε περισσότερο το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ δεν αποκλείει στο μέλλον να δούμε και έναν γύρο πιο… διεθνή που θα απευθύνεται και στους τουρίστες για μια ποδηλατική περιήγηση στα ιστορικά αξιοθέατα της Πρωτεύουσας.

Στο 2ο μέρος του επεισοδίου ο αντιπρόεδρος της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας Χάρης Κουγιουμτζόπουλος επισημαίνει ότι ο Ποδηλατικός Γύρος μπορεί να δώσει το έναυσμα για πιο «πράσινες» μετακινήσεις αλλά για να γίνει αυτό πραγματικότητα χρειάζεται η διεξαγωγή παρόμοιων ποδηλατικών εκδηλώσεων σε μηνιαία βάση. Προσθέτει δε ότι η καμπάνια του Γύρου δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο αθλητικό κομμάτι αλλά να επικεντρωθεί και στα οφέλη του ποδηλάτου για το περιβάλλον και την πόλη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δες τα όλα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ