Life in Athens

Στο Ελληνικό μόλις εγκαινιάστηκε μια παιδική πόλη, όχι απλώς μια παιδική χαρά

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης φτιάχνει ένα ασφαλές σημείο διασκέδασης για τους μικρούς δημότες

A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Ελληνικό μόλις άνοιξε μια καινούρια παιδική χαρά - μικρή πολιτεία

Mια νέα παιδική χαρά, που μοιάζει με μια ολόκληρη παιδική πόλη άνοιξε τις πύλες της στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στα Σούρμενα. 

Τόσο μικροί φίλοι και δημότες όσο και κάτοικοι από άλλες περιοχές, έχουν ήδη επισκεφτεί αυτό το ξεχωριστό σημείο της περιοχής, προκειμένου να το χαρούν και να το εξερευνήσουν. 

Η παιδική χαρά περιλαμβάνει πολύχρωμα παιχνίδια και σκηνικά που θυμίζουν παραμύθι. Παράλληλα οι μικροί φίλοι μπορούν  να «σαλπάρουν» με το πειρατικό καράβι που «έριξε άγκυρα» στην καρδιά της παιδικής χαράς και τους περιμένει για να ανακαλύψουν τους θησαυρούς του! Ένας χώρος που μπορεί να αναπτύξει τη  φαντασία και να δώσει μια άλλη νότα στη χαρά και τη διασκέδαση.

Την παιδική χαρά στολίζει επίσης ένα τιρκουάζ σιντριβάνι σε σχήμα λιμνούλας αλλά και καταπράσινα φυτεμένα παρτέρια και δέντρα. Επίσης διαθέτει πρωτοποριακές δραστηριότητες αλλά και ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια για τα παιδιά ΑμεΑ. Έτσι μπορούν όλοι να χαίρονται το παιχνίδι με ασφάλεια σε ένα περιβάλλον που αγκαλιάζει τα παιδιά και τα υπολογίζει.

Μιλώντας στα εγκαίνια της παιδικής χαράς ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η νέα παιδική χαρά στην καρδιά του Ελληνικού είναι ένα έργο που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία από την πρώτη στιγμή» και ότι «τα χαμόγελα των παιδιών είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τη δουλειά που έγινε».

Ο ξεχωριστός αυτός χωρίς της Πλατείας Σουρμένων,  στη συμβολή της Λ. Ιασωνίδου και της Χρυσάνθου Τραπεζούντος, φιλοδοξεί να προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης στους μικρούς φίλους. Άλλωστε στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις η ανάγκη για εύχρηστο, περιποιημένο δημιουργικό δημόσιο χώρο είναι ακόμα πιο αυξημένη. Πόσο μάλλον όταν τέτοιοι χώροι βοηθούν στην κοινωνικοποίηση και την ψυχαγωγία των μικρών κατοίκων της πόλης.
Κούνιες, υπαίθριο γυμναστήριο, μονόζυγα, τσουλήθρες, τραμπολίνο, είναι μόνο μερικά από τα σημεία της παιδικής χαράς που στολίζει την περιοχή, γεμίζοντας με χρώμα τις δραστηριότητες και κάνοντας το παιχνίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Μιλώντας στην ATHENS VOICE για την παιδική χαρά των Σουρμένων o Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος επισήμανε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω τη νέα παιδική χαρά της Πλατείας Σουρμένων να γεμίζει ζωή και χαμόγελα από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της. Η δημιουργία αυτού του χώρου δεν ήταν απλά ένα έργο υποδομής, αλλά μια προσπάθεια να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους και στις οικογένειές τους έναν ασφαλή και σύγχρονο χώρο παιχνιδιού, όπου μπορούν να διασκεδάσουν και να εξερευνήσουν. Τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όλους εμάς που εργαστήκαμε για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Αυτή η παιδική χαρά δεν είναι απλά ένας χώρος παιχνιδιού· είναι ένας χώρος που αναπλάστηκε ριζικά και αγκαλιάζει όλους, χωρίς διακρίσεις, με ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια για τα παιδιά με αναπηρία, ώστε να μπορούν κι εκείνα να χαίρονται με ασφάλεια.
Εύχομαι αυτό το νέο στολίδι του Δήμου μας να προσφέρει αμέτρητες στιγμές χαράς και παιχνιδιού σε μικρούς και μεγάλους για πολλά χρόνια ακόμα. Είναι υποχρέωση όλων μας να τη διατηρούμε καθαρή και να την προσέχουμε, ώστε να παραμείνει ένας χώρος χαράς και δημιουργίας για τις επόμενες γενιές»