Life in Athens

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Ανοίγει τις πύλες του με αφορμή τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή της επιστήμης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συμμετέχει στη «Βραδιά του ερευνητή» με δράσεις για μικρούς και μεγάλους - Ελεύθερη για το κοινό η είσοδος.
Τo Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συμμετέχει στη «Βραδιά του Ερευνητή», τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή της επιστήμης © Unsplash/Marc Sendra Martorell

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συμμετέχει στη «Βραδιά του ερευνητή» με δράσεις για μικρούς και μεγάλους - Ελεύθερη για το κοινό η είσοδος. 

Με επιστημονικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, τo Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συμμετέχει στη «Βραδιά του Ερευνητή», τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή της επιστήμης, που διοργανώνεται ταυτόχρονα σε 23 χώρες και πάνω από 400 πόλεις.

Φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο PICO (Physics for All), η «Βραδιά Ερευνητή» θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει τις πύλες του στο Θησείο, στην Πεντέλη, καθώς και στο Στεφάνι Κορινθίας.

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Μετά τις 4 μ.μ. θα διοργανωθούν παιδικές δράσεις και εργαστήρια, πειράματα και δραστηριότητες, επιστημονικές ομιλίες και παρατηρήσεις του έναστρου ουρανού με μικρά και μεγάλα τηλεσκόπια.

Οι μικροί επιστήμονες θα έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύσουν τους δικούς τους πυραύλους, να «μαγειρέψουν» κομήτες, να ζωγραφίσουν το Σύμπαν με τα χρώματα τις φαντασίας τους, να διηγηθούν ιστορίες για τη Σελήνη, θα κατανοήσουν τη δημιουργία των κεραυνών και των ανεμοστρόβιλων, θα μάθουν πως μετράμε τον άνεμο από το Διάστημα και πολλά άλλα.

Παράλληλα μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να δουν πως καταγράφονται οι σεισμοί, να δημιουργήσουν τα δικά τους τσουνάμι, να παρακολουθήσουν πώς γεννιέται το Σέλας, να μάθουν πώς λειτουργεί η τηλεπισκόπηση και να εκτοξεύσουν μετεωρολογικά μπαλόνια με στόχο την καταγραφή των ατμοσφαιρικών συνθηκών.

Οι κεντρικές επιστημονικές ομιλίες περιλαμβάνουν θέματα σύγχρονης Κοσμολογίας, καθώς και τη φύση και την επικινδυνότητα των αστεροειδών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων της «Βραδιάς του Ερευνητή» είναι διαθέσιμο στους συνδέσμους: https://picoproject.gr/researchersnight/

https://www.noa.gr/vradia-erevniti-2024/

Η είσοδος στις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά χρειάζεται προκράτηση θέσεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.