Life in Athens

Στο Παζάρι της Πύρνας

Ευκαιρία για καφέ, αγορές αλλά και να βοηθήσετε

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το παζάρι της Πύρνας στην Κηφισιά. Ποια είναι η πολιτιστική εταιρεία Πύρνα και πώς μπορείτε να την στηρίξετε.

Οι προσφορές σας, η καλή διάθεση, η εθελοντική βοήθεια και συνεργασία και βέβαια η ενσυναίσθηση έχουν κρατήσει ζωντανό χρόνια τώρα το παζάρι της Πύρνας που και φέτος επιστρέφει στον όμορφο κήπο της Κηφισιάς, οργανωμένο πάντα με κέφι.

Στο καθιερωμένο πια παζάρι μπορείτε όχι μόνο να κάνετε έξυπνες και συμφέρουσες αγορές σε πολλά είδη καλής ποιότητας σε εξαιρετικές τιμές, αλλά να παράλληλα να στηρίξετε την πολιτιστική εταιρεία Πύρνα και τις κοινωφελείς δράσεις της.

Τι μπορείτε να βρείτε στο παζάρι της Πύρνας

Ρούχα γυναικεία καθημερινά, για τη δουλειά και βραδινά και αξεσουάρ, κοσμήματα, τσάντες, παπούτσια, μαντήλια.

Είδη σπιτιού δηλαδή σερβίτσια, διακοσμητικά, ασημικά, αντίκες, πίνακες

Πολλά βιβλία (ελληνικά & αγγλικά), λογοτεχνία, ιστορικά, τέχνης και παιδικά παιχνίδια και βιβλία.

Παράλληλα το Σάββατο 28/9 θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα διάλειμμα από τις αγορές σας στο φιλόξενο Καφέ της Πύρνας και τέλος να αγοράσετε σπιτικό φαγητό (take away) και την Κυριακή 29/9, μετά τις αγορές σας, στις 13.30, να απολαύσετε έναν πλούσιο μπουφέ, στον όμορφο κήπο.

Ποια είναι η ΠΥΡΝΑ

H μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ ιδρύθηκε το 2000 και προσφέρει ευκαιρίες για διεύρυνση της γνώσης, προσωπική ανάπτυξη και δημιουργική ψυχαγωγία, σε ενήλικες και παιδιά. Στη στέγη της Πύρνας στην Κηφισιά, δίπλα στο ρέμα της Πύρνας*, οργανώνονται ομιλίες, εργαστήρια, προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων, ξεναγήσεις, πολιτιστικά ταξίδια.

Το 2012 η Πύρνα δημιούργησε, υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ, το επιτυχημένο πρόγραμμα www.vivliaserodes.gr . Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® αποτελούνται από μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες που, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ταξιδεύουν (σε βαλίτσες με ρόδες) από σχολείο σε σχολείο ανά την Ελλάδα, αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Πύρνα έχει σημαντική κοινωφελή δράση. Στέκεται αρωγός σε ευάλωτες ομάδες. Από το 2016 στηρίζει συστηματικά την εκπαίδευση των μικρών προσφύγων. Έχει διαμορφώσει και εξοπλίσει οκτώ νηπιαγωγεία σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, ενώ παρέχει εκπαιδευτικό υλικό σε πολλά ακόμα.

Διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο και 25μελή συνέλευση ιδρυτικών μελών. Το έργο της είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και στηρίζεται στη συμμετοχή των μελών και των φίλων, σε χορηγίες και στην εθελοντική προσφορά εργασίας.

* Η λέξη Πύρνα προέρχεται από την αρχαία λέξη Πύρνος (πούρνος-πουρνάρι). Μάλλον το ρέμα της Κηφισιάς ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν γεμάτο πουρνάρια

Info
Παζάρι της Πύρνας: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 10.30 -17.30 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 10.30-14.30, Πύρνα, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά. Είσοδος Ελεύθερη