Life in Athens

Ραντεβού στα κρυφά στα νότια προάστια

Πού θα ζήσεις τον έρωτά σου και θα πεις τα καλοκαιρινά τα «Σ’ αγαπώ»

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
ΤΕΥΧΟΣ 926
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέρη για ραντεβού στα νότια προάστια
© Yannis Larios

Μέρη για κρυφά ραντεβού στα Νότια Προάστια 

Αν αυτόν τον Αύγουστο δεν έχεις το νησί, αλλά έχεις τον έρωτα, υπάρχουν μέρη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα για να ζήσεις το καλοκαιρινό σου ρομάντζο. Δεν είναι μαγαζιά, αλλά ήσυχα μέρη για να απολαύσετε ανενόχλητοι τον έρωτά σας- ακόμη και αν είναι κρυφό ραντεβού. Αν πάλι, δεν ανήκεις στους πολύ ρομαντικούς που νιώθουν πεταλούδες στο στομάχι, μπορείς να τα πεις και καβατζοσπότ.

Νο1 στη λίστα το αδιέξοδο πάνω από τη Λίμνη της Βουλιαγμένης, γνωστό και ως λόφος της Φασκομηλιάς. Για να φτάσεις εκεί, περνάς την πλατεία της Βουλιαγμένης, κάνεις αριστερά στην οδό Πανός και ύστερα κάνεις δεξιά στην ανηφορική οδό Σαπφούς και τέλος, στη διχάλα πηγαίνεις προς τα αριστερά στην οδό Αργοναυτών. Έχεις δύο επιλογές: ή παραμένεις στο αμάξι ή ρεμβάζεις στα τριγύρω παγκάκια με υπέροχη θέα τη θάλασσα και το αμόρε.

Δεύτερη ερωτική στάση, ο Λαιμός της Βουλιαγμένης. Περνάς την Ωκεανίδα και τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και το «κόβεις» όλο ευθεία – τέρμα Θεού. Το φεγγάρι κάνει φοβερή αντανάκλαση με τη θάλασσα που «γονατίζει» και τους πιο δύσπιστους. 

Για καλοκαιράκι βραδινό μπανάκι, να πας στην «Πυροσβεστική» ή αλλιώς στις «Παράγκες». Είναι τα βραχάκια» στη Βουλιαγμένη, πίσω από το ξενοδοχείο Margi. Για να φτάσεις εκεί πρέπει να περπατήσεις κάποια λεπτά σε χωματόδρομο με πέτρες. Με καλή παρέα, όλα τα αντέχεις.

Άλλο ένα ήσυχο σποτ είναι η ανοργάνωτη παραλία δίπλα από το πάρκινγκ του Yabanaki –τώρα Varkiza Resort– στη Βάρκιζα. Αν η ώρα περάσει χωρίς να το καταλάβεις, διανυκτέρευσε στην αμμουδιά. Ξενοδοχείο; Τα άστρα!

Αν θες κάτι πιο urban, η «Θέα» ή το «Πιάτο» στην Άνω Γλυφάδα είναι για σένα. Ανέβα την Ανθέων, στρίψε στην Παπαφλέσσα, συνέχισε και θα βρεις το τέλειο σημείο για πανοραμική θέα έως και τον Πειραιά.

Πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας στην Ηλιούπολη με ακόμη πιο συγκλονιστική θέα, θα βρεις τα λεγόμενα «Αστυνομικά». Στα αρνητικά συγκαταλέγονται η δύσκολη πρόσβαση και το ανώμαλο έδαφος, αλλά ποιος μεγάλος έρωτας δεν έχει εμπόδια;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.