Life in Athens

Balcony stories: Η ενδυματολόγος Νικόλ Παναγιώτου μιλάει από το μπαλκόνι της

Αθηναίες διηγούνται στην Βικτωρία Γιαννάκη προσωπικές ιστορίες με σκοπό την γυναικεία ενδυνάμωση. Σκέψεις και θέσεις που ίσως αφορούν όλες-ους μας

Βικτωρία Γιαννάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H Νικόλ Παναγιώτου μιλάει στην Βικτωρία Γιαννάκη για τη ζωή και τις απόψεις της

Balcony storiesΝικόλ Παναγιώτου, στυλίστρια-σχεδιάστρια

Όλες οι γυναίκες έχουν μια ομορφιά που βασίζεται στην προσωπικότητα τους πέρα από εμφάνιση. Ποτέ μου δεν βασίστηκα σε στερεότυπα ομορφιάς. Είσαι αυτό που επιλέγεις να αγαπάς σε σένα.

Αν πραγματικά κάνεις παρέα τον εαυτό σου, τον γνωρίσεις καλά και τον αγαπήσεις θα βρεις χίλια πράγματα για να νιώσεις τυχερή που είσαι γυναίκα αλλά και περήφανη για σένα. Είναι μαγικό σαν διαδικασία.

Νικόλ Παναγιώτου

Να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου μέρα με τη μέρα. Κι όσο πιο πολύ τον δυναμώνεις τόσο θα αντλείς δύναμη από αυτόν για να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα

Όλα είναι στο μυαλό, πιστεύω. Αν σκέφτεσαι κάτι καλό θα γίνει κάτι καλό με έναν μαγικό τρόπο. Αντίστοιχα και το αντίθετό του. Είμαι τυχερή και χαρούμενη γιατί είμαι περιτριγυρισμένη από αγάπη και αλήθεια. Και έτσι επιλέγω να πορεύομαι. Να θες να δίνεις χαρά, αυτή είναι η αποστολή μας στον κόσμο αυτόν. Και να μην ξεχνάς ποτέ τη βάση σου.

Να είμαστε όμορφοι σαν άνθρωποι όχι απλά όμορφοι

Να σας συστήσω τον σκύλο μου, τον Μπόλεκ. Είναι ο λόγος να αγαπώ αγνά, ο λόγος για να νιώθω ότι προσφέρω. Η μεγαλύτερη ευκαιρία μου για να αποδείξω στον εαυτό μου τι άνθρωπος είμαι. Μαζί του νιώθω καλύτερος άνθρωπος. Καλή δεν ξέρω ακόμα αν είμαι, αλλά σίγουρα είμαι καλύτερη από πριν.

Νικόλ Παναγιώτου

Εάν έχω να πω μια ιστορία είναι ότι η ζωή μού δίδαξε ότι όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσεις θα συναντήσεις κάποια στιγμή αυτό που είναι «γραμμένο» να κάνεις. Στην δική μου περίπτωση, ακολούθησα το όνειρο και ήταν το μονοπάτι της ζωής μου.

Σπούδασα κοινωνική λειτουργός στην Κρήτη και πίστευα ότι αυτό μου άρεσε και αυτό θα εξασκούσα στην ζωή μου,19 χρονών τότε. Κάποια στιγμή, μια τυχαία συνάντηση και διάφορα άλλα έφεραν τις συγκυρίες έτσι, που από το ίδρυμα τυφλών, ΚΕΑΤ, όπου δούλευα, βρέθηκα σε έναν άλλο εργασιακό χώρο με τελείως διαφορετικό αντικείμενο. Μπορεί να ρίσκαρα αλλά προτίμησα να ακολουθήσω κάτι που η ψυχή μου είναι ολοκληρωτικά σε αυτό. Σημαντικό για μένα είναι να αντλείς χαρά από τον εργασιακό χώρο που βρίσκεσαι γιατί είναι ο περισσότερος χρόνος της ζωής μας. Δούλεψα πολύ σκληρά αλλά και συνειδητά στο χώρο της ενδυματολογίας.

Νικόλ Παναγιώτου

Το όνειρό σου θα έρθει να σε βρει όποιο δρόμο κι αν πάρεις

Τα μπαλκόνια είναι φως στη ζωή, είναι διέξοδος στην ρουτίνα της ζωής μας, είναι χαρά, είναι ένα φρέσκο αεράκι στην  καθημερινότητά μας.

Το Μπαλκόνι της Νικόλ Παναγιώτου