Life in Athens

Καλοκαίρι είναι...

Αφή, Ήχος, Μυρωδιά, Γεύση κι Οπτική
Χαρά Αλεξανδροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι είναι καλοκαίρι για εσένα; 5 αισθήσεις που συνθέτουν το καλοκαιρινό συναίσθημα 

Καλοκαίρι είναι να ξυπνάς από τον ήλιο στις χαραμάδες. Τα παντζούρια να ανοίγουν πριν από τα μάτια σου, η μουσική playlist του background να παίζει τζιτζίκια και τα μαγιό σου στην απλώστρα να αποτελούν τη βασική εποχιακή διακόσμηση του μπαλκονιού σου.   

Αφή

Καλοκαίρι είναι τα πόδια σου στη θάλασσα και η αλμύρα να σχηματίζει κύματα στα μαλλιά σου. Η βρεγμένη άμμος να αποτελεί καμβά για να γράψεις ό, τι θες να πεις αλλά να μείνει μεταξύ εσένα και του αφρού που θα το σβήσει. Ήλιος να σε καίει, after sun gel να σε δροσίζει, παγωτό στα χείλη, πιασμένα χέρια σε νυχτερινή βόλτα, λινό πουκάμισο στους ώμους σε θερινά σινεμά, ξαφνική δροσιά στο πρόσωπο από κύμα που σκάει δίπλα σου, τιμόνια που καίνε αλλά σε οδηγούν σε δροσερούς προορισμούς.

Ήχος

Καλοκαίρι είναι να αφιερώνεις το αγαπημένο σου ρεφρέν σε έρωτες που υπάρχουν ή και δεν υπάρχουν. Υπαίθριες σκηνές, πλατείες και ταράτσες να γεμίζουν μουσικές και η ζέστη να μην βρίσκει χώρο να ακουστεί. Ο κάθε δρόμος να αναζητά τη λατέρνα του, και τα παράθυρα να ανοίγουν στο πέρασμά της. Αέρας να σφυρίζει, κιθάρες σε γειτονικά μπαλκόνια, ψίθυροι ζευγαριών με θέα την πόλη, γέλια από παιδικές χαρές.

Μυρωδιά

Καλοκαίρι είναι να μυρίζει βασιλικός το πρωί και νυχτολούλουδο το βράδυ. Ψάρι ψημένο ή τηγανητό έξω από τις ταβέρνες και σιροπιαστά γλυκά που περιμένουν να συνοδευτούν με παγωτό καϊμάκι. Αρώματα ανδρικά και γυναικεία σε νυχτερινές εξόδους να μπλέκονται σε χορούς, μυρωδιά αντηλιακού και λαδιών με καρύδα και βούτυρο καριτέ να απλώνονται σε παραλίες και πισίνες.

Γεύση

Καλοκαίρι είναι όταν στο τραπέζι σου φτάνουν γεύσεις που φέρνουν τη θάλασσα λίγο πιο κοντά. Μετράς παγωτά και ισορροπείς όσες μπάλες διαφορετικών γεύσεων μπορείς την μία πάνω στην άλλη κι όσο αντέξει το χωνάκι. Ζουμερά φρούτα της εποχής πρωταγωνιστούν σε κάθε smoothie, κάθε γρανίτα, κάθε σωστή φρουτοσαλάτα που σέβεται τον εαυτό της. Γεύση από ούζο και κρασί το μεσημέρι και ανάμεικτα cocktails μετά το σούρουπο, φιλιά σε αφθονία, αλμύρα στα χείλη.

Οπτική

Καλοκαίρι είναι εκεί που ουρανός και θάλασσα ενώνουν τα μπλε τους. Το πιάτο σου γεμίζει χρώματα από το ορεκτικό μέχρι το επιδόρπιο. Στο πορτοκαλί του δειλινού, καμία φωτογραφική μηχανή δεν αντιστέκεται όσες φορές και να το έχει απαθανατίσει. Το δέρμα προσαρμόζεται στις θερινές αποχρώσεις και αποκτά χρυσαφένια όψη και λάμψη. Η πόλη γίνεται λίγο πιο όμορφη όταν αδειάζει, τα φώτα της πιο φωτεινά όταν τα βλέπεις από ψηλά και τα χρώματά της λίγο πιο ζωντανά.

Καλοκαίρι είναι να χωρίζεται το σώμα με το μυαλό και να ξανασμίγουν σε εμπειρίες όπου και οι 5 αισθήσεις συναντιούνται και γίνονται συναίσθημα. Το μπλοκ των αναμνήσεων γεμίζει πιο γρήγορα το καλοκαίρι. Έρωτες αστραπή, φίλοι που ξανασμίγουν, στιγμές με όσους αγαπάς σε βόλτες, αυλές κι εκδρομές, νέες γνωριμίες που θα μείνουν ή θα φύγουν με τον δικό τους τρόπο. Καλοκαίρι είναι μια αίσθηση ελευθερίας κι επιθυμίας να ζήσεις τα πάντα αλλά και η δυνατότητα που έχεις να ζήσεις τα πάντα. Η δική σου ιστορία στις οθόνες, κάθε χρόνο σε νέα πρώτη προβολή, αυτό είναι το καλοκαίρι. Καλή απόλαυση! 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου