Life in Athens

Astir Marina Βουλιαγμένης: Ο ανερχόμενος hot προορισμός της πόλης

Η επένδυση των 53 εκ. ευρώ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον ελληνικό τουρισμό

Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
ΤΕΥΧΟΣ 922
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Astir Marina Βουλιαγμένης: Η νέα πολυτελής μαρίνα είναι μία από τις κορυφαίες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Όταν πια το μάτι σου εντοπίσει το μπλε, ξέρεις πως ξεκινάει η Αθηναϊκή Ριβιέρα και μαζί με αυτή τα νότια προάστια με πολυτιμότερο «καράτι», τη Βουλιαγμένη. Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το μέρος, που η αίγλη του συνοδεύει κάθε ιστορία; Ιστορίες της «καλής ζωής» που μοιράζονται με τη θάλασσα. Άραγε να χωράει και άλλη χλιδή σε αυτή την κοσμοπολίτικη γωνιά; Αδιαμφισβήτητα ναι. Μάλιστα, η Βουλιαγμένη μόλις μας φανέρωσε ακόμη έναν «άσσο στο μανίκι», ίσως αυτόν που θα κερδίσει την παρτίδα.

Η νέα πολυτελής Astir Marina Βουλιαγμένης 

Πολυτελείς θαλαμηγοί, mega yachts, super luxury brands με φόντο τη θάλασσα. Αυτή είναι η εικόνα της ολοκαίνουργιας Μαρίνας Βουλιαγμένης, γνωστής πλέον ως Astir Marina ή αλλιώς το Μονακό της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Είναι ένα ειδυλλιακό καταφύγιο για τους απανταχού (high-profile) θαλασσόλυκους σε πολύ βολική τοποθεσία, μόλις 21 χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, και σε κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς και από τα νησιά των Κυκλάδων. To νέο yacht club αποτελεί μία από τις κορυφαίες home port μαρίνες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου elite yachting, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον ελληνικό τουρισμό εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.  

Σχεδιασμός και κατασκευή της Astir Marina Βουλιαγμένης

H Astir Marina ενσωματώνει μια βαθιά δέσμευση για βιωσιμότητα δημιουργώντας μια σύγχρονη και αρμονική εμπειρία ιστιοπλοΐας που σέβεται τόσο τη φυσική ομορφιά του τόπου όσο και τις ανάγκες των απαιτητικών ταξιδιωτών. Ως προς το σύνολο της κατασκευής και των λειτουργιών της, η υψηλών προδιαγραφών μαρίνα σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους πιο σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους και τα αυστηρότερα κριτήρια διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων – μια απόδειξη ότι μπορεί να υπάρξει συμβιωτική σχέση μεταξύ πολυτέλειας και αειφορίας. Πρόκειται για ένα εμβληματικό green project, το οποίο υλοποιήθηκε με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 53 εκατομμύρια ευρώ, αναβαθμίζοντας συνολικά τα δεδομένα στο οικοσύστημα των μαρινών της Ελλάδας. Η Astir Marina έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 59 πολυτελή σκάφη με κόστος ελλιμενισμού από €2 εκατ. έως €4,5 εκατ. ανάλογα με το μέγεθός τους, το οποίο δύναται να φτάνει τα 110 μέτρα.

© Kosmas Koumianos

Η συνολική έκταση της Astir Marina ανέρχεται σε περίπου 52.000 τ.μ., ενώ στο πλαίσιο του έργου προστέθηκαν νέες κτιριακές υποδομές με συνολική επιφάνεια 4.800 τ.μ., όπου συναντά κανείς εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καθώς και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τη διοικητική μέριμνα της μαρίνας. Η κατασκευή των υποδομών φέρει την υπογραφή της ΤΕΚΑΛ, ενώ τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό εκπόνησε το γραφείο AETER Architects του Χάρρυ Μπουγαδέλλη. 

Μπουτίκ και εστιατόρια 

Τόσα μαζεμένα πολυτελή brand, δύσκολα συναντάς στην Αθήνα, γι’ αυτό μπορείς να τη χαρακτηρίσεις και Βουκουρεστίου της Βουλιαγμένης. Όπου και αν κοιτάξει κανείς, θα δει λαμπερές βιτρίνες με exclusive προϊόντα –τα περισσότερα από resort wear συλλογές– αποκλειστικά για τα καταστήματα της μαρίνας. Παρουσία έχει ο όμιλος Louis Vuitton Moet Hennessy με τις μάρκες Louis Vuitton, Loro Piana και Dior και ο όμιλος Kering που διακινεί τα luxury brands Gucci, Bottega Veneta και Saint Laurent, καθώς και άλλες γνωστές μάρκες παγκοσμίου βεληνεκούς. Μεταξύ αυτών είναι η Zegna, η Off-White και η Dolce & Gabbana Casa με προϊόντα διακόσμησης σπιτιού, με το χαρακτηριστικό γαλανόλευκο print, «άρτι αφιχθέν» από την Ιταλική Ριβιέρα. Στον χώρο δημιουργήθηκε επίσης κατάστημα της εταιρείας οικιακών συσκευών Dyson, καθώς και η γκαλερί έργων τέχνης ΤΑΑΤ.Stay tuned γιατί σύντομα θα ανοίξουν και άλλα. Στα προσεχώς είναι και το κοσμηματοπωλείο Karkalis με σύχγρονα designs. Ακόμη και αν τα βαλάντιά σου δεν φτάνουν για την αγορά τέτοιων προϊόντων, αξίζει να επισκεφτείς τις μπουτίκ για να δεις και να θαυμάζεις τις limited edition συλλογές τους, το γνωστό και οικονομικό window shopping. 

Έναν καφέ και μια τάρτα, όμως, με θέα τον θρυλικό κόλπο της Βουλιαγμένης και τα ακόμη πιο θρυλικά σκάφη, τα οφείλεις στον εαυτό σου. Ειδικά αν αυτό το καφέ «κουβαλά» μιλανέζικη ιστορία από το 1817. Στην Pasticceria Cova Astir Marina, στο crème de la crème καφέ, μπορείς να γευτείς όλα αυτά τα ωραία που θα σε μεταφέρουν στη Via Montenapoleone. Φρέσκα αρτοσκευάσματα, κρουασάν, ιταλικό εσπρέσο και aperitivo, παρουσιάζονται σε μια αριστοκρατική «βιτρίνα comptoir» στην είσοδο. Εκτός από σνακ, υπάρχουν επιλογές γεύματος και fine dining με επιρροές από την ιταλική κουζίνα. Στην άλλη πλευρά της μαρίνας, θα βρεις το εστιατόριο Moorings, μεσογειακής κουζίνας με ιδιαίτερες παραλλαγές, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και η έλευση του παγκοσμίου φήμης Bagatelle.Η Astir Marina Βουλιαγμένης διαθέτει ακόμα σημαντικά services από τις εταιρείες Revithis Real Estate, EKKA Yachts Sanlorenzo Lounge και την ελληνική εταιρεία delicatessen Ipirotissa για τον ανεφοδιασμό των σκαφών που ελλιμενίζονται.

Όταν ακούμε  Ίμπιζα, Μονακό, Σεν Τροπέ, Πορτοφίνο, στο μυαλό έρχονται εικόνες από τις μαρίνες που μαγεύουν με την αρχοντιά, τη φινέτσα και την πολυτέλεια που τις χαρακτηρίζει. Ήρθε η στιγμή και οι ελληνικοί προορισμοί να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο σε αυτήν την πολλά υποσχόμενη αγορά. H Astir Marina θέτοντας τον πήχη ψηλά, είναι μέσα σε αυτούς, καθώς παίρνει τη θέση που της αξίζει στον διεθνή χάρτη και κατατάσσεται ανάμεσα στους προορισμούς που θα απασχολήσουν το παγκόσμιο κοινό τα επόμενα χρόνια.