Life in Athens

Balcony stories: H make up artist και plus size μοντέλο Κατερίνα Πεφτίτση μιλάει από το μπαλκόνι της

Αθηναίες διηγούνται στην Βικτωρία Γιαννάκη προσωπικές ιστορίες με σκοπό την γυναικεία ενδυνάμωση. Σκέψεις και θέσεις που ίσως αφορούν όλες-ους μας

Βικτωρία Γιαννάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H Κατερίνα Πεφτίτση μιλάει στην Βικτωρία Γιαννάκη για τη ζωή και τις απόψεις της

Balcony Stories: Κατερίνα Πεφτίτση, plus size μοντέλο, ζωγράφος, make up artist, 32 χρονών

Γεια σας, με λένε Κατερίνα Πεφτίτση, είμαι 32 χρονών, κατάγομαι από την Κατερίνη, είμαι make up artist, plus size μοντέλο και … ζωγράφος.

Αισθάνομαι υπερήφανη για τον εαυτό μου, για το πείσμα μου, για την επιμονή και την υπομονή μου και φυσικά για τα ρίσκα που έχω πάρει στη ζωή μου.

Η φιλοσοφία μου είναι ότι αν δεν ρισκάρεις στη ζωή δεν πρόκειται να δεις το τέλος της ιστορίας, του παραμυθιού. Οπότε οφείλεις να πάρεις το ρίσκο να αλλάξεις την σελίδα και να πας παρακάτω. Όταν λοιπόν έρχομαι σε ένα τέλμα, μόνο από ρίσκα έχω πάει παρακάτω, αναλαμβάνω την ευθύνη και προχωράω... πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.

Τα τελευταία 5 χρόνια κάνω φωτογραφήσεις για plus sizes και αισθάνομαι -όσο κι αν ακουστεί περίεργο- ότι κάνω ένα «έργο» γιατί μιλάω για όλες αυτές τις γυναίκες που μέχρι τώρα δεν είχαν φωνή

Κατερίνα Πεφτίτση

Χαίρομαι που είμαι κομμάτι όλης αυτής της συμπερίληψης. Δεν είναι σκοπός μου να υπερτονίσω τους ανθρώπους με τα παραπάνω κιλά ούτε να τους κατηγοριοποιήσω γιατί κι αυτό δεν είναι ωραίο. Είμαστε όλοι άνθρωποι, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, είμαστε όλοι όμορφοι. Πιστεύω στην ομορφιά του κάθε ανθρώπου και στην μοναδικότητά του. Αυτό που θα ήθελα ιδανικά στη γη είναι να είμαστε όλοι όπως θέλουμε και να μην δεχόμαστε κοινωνική κριτική.

Αυτό που οι υπόλοιποι άνθρωποι αντί να κοιτάζουν τους εαυτούς τους ασχολούνται με τις ζωές των άλλων, πρέπει να σταματήσει

Κατερίνα Πεφτίτση

Έχουμε πολύ ωραίες αλλαγές και συνεργασίες, είμαι στην υπέροχη «οικογένεια» των fab, το υπέροχο αυτό team της Έλενας Χριστοπούλου και είμαστε όλοι «fabulus» σε όλα.

Στόχος μου στο άμεσο μέλλον είναι να γίνω brand ambassador σε μία εταιρεία με εσώρουχα γιατί έχω παρατηρήσει ότι για τις πιο στρουμπουλές γυναίκες δεν βρίσκουν εύκολα εσώρουχα που να είναι sexy, cute... είναι όλα λίγο πολύ βαρετά και συνηθισμένα. Επίσης θα ήθελα να κάνω μια δική μου σειρά καλλυντικών και ναι…. ανοίγω και το κανάλι μου στο Youtube μετά από δύο χρόνια.

Η ζωγραφική, χωρίς να γνωρίζω νωρίτερα ότι θα ήταν ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μου σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου, ήρθε σαν από μηχανής θεός κι έδωσε διέξοδο σε όλα αυτά που ήθελα να εκφράσω. Κάπως έτσι ήρθε και το όνειρο να πραγματοποιήσω μία έκθεση με τα έργα μου. Ένα κομμάτι μάλιστα στην έκθεση ονομαζόταν «όνειρα».

Μην εγκαταλείπεται λοιπόν τα όνειρά σας ακόμα κι αν σας μοιάζουν βουνό. Αρκεί να κάνετε μικρά αλλά σταθερά βήματα προς αυτά, η ζωή θα σας ανταμείψει. Έχετε πίστη κι εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, κι αν την χάσετε, ζητείστε βοήθεια. Τότε που είστε στα πατώματα και νομίζετε ότι δεν αξίζετε και χάνετε το νόημα και τον σκοπό της ζωή σας, τότε χρειάζεστε κάποιον δίπλα σας να στηριχτείτε ή κάντε ένα μεγάλο ταξίδι, αυτό που έκανα εγώ.

Τολμήστε κάτι που δεν θα κάνατε με τίποτα σε άλλες συνθήκες

Τα social media πιστεύω ότι έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να διαδοθούν μηνύματα όπως αυτό κατά του body shaming.

Για μένα ομορφιά είναι να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και να νιώθεις καλά με σένα, καθόλου εύκολο όταν δεν έχεις τις τέλειες αναλογίες που πλασάρουν τα περιοδικά μόδας και οι τάσεις αλλά ποιος είναι τέλειος; Είμαστε όμως όλοι ξεχωριστοί κι αυτό έχει σημασία, ας το θυμόμαστε αυτό όλοι!

Κατερίνα Πεφτίτση και Βικτωρία Γιαννάκη

Περισσότερες ιστορίες γυναικών στο @balconystories.gr