Life in Athens

Οι αυθόρμητες «συναυλίες» με τσέλο του Μάνου Επιτροπάκη στο Άλσος Παγκρατίου

Από μία δοκιμή στον ενισχυτή, γίνεται συνήθεια με πιστό κοινό

Τόνια Ζαραβέλα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μάνος Επιτροπάκης: Αυθόρμητες συναυλίες με τσέλο στο Άλσος Παγκρατίου - Ο μουσικός μιλά στην ATHENS VOICE

Στο Άλσος Παγκρατίου, αυτά τα ζεστά απογεύματα του Ιουνίου, έχει μια σχετική δροσιά. Ζευγάρια κάνουν τις βόλτες τους, ηλικιωμένοι βγαίνουν να πάρουν τον αέρα τους, κάποιοι τρέχουν για να αποφορτιστούν, σκυλάκια και παιδάκια δίνουν ραντεβού για παιχνίδι. Κάποια βράδια, 6 ή 7 φορές έως τώρα, τον καθημερινό ήχο του άλσους διαταράσσει ευχάριστα το ηλεκτρονικό τσέλο του Μάνου Επιτροπάκη. Έτσι, αυθόρμητα, κάνοντας αυτό που αγαπά, έχει στήσει μικρές, άτυπες συναυλίες. 

«Έψαχνα μέρος για να δοκιμάσω έναν νέο ενισχυτή που είχα προμηθευτεί. Δεν θα μπορούσα να τον δοκιμάσω στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας, δεν ήθελα να ενοχλήσω. Έτσι, την πρώτη φορά πήγα στο Αττικό Άλσος στο Γαλάτσι. Αργότερα, από το να πηγαίνω τόσο μακριά, θέλησα να κάνω μία δεύτερη δοκιμή στο Άλσος Παγκρατίου. Έπαιρνα τη φραπεδάρα μου και πήγαινα να παίξω τη μουσική μου, χωρίς να έχω κάποιον στόχο, αυθόρμητα. Άρχισα να βλέπω ότι όλο αυτό έχει ανταπόκριση, ο κόσμος έχει ξετρελαθεί και μου ζητά να ενημερώνω μέσω των social media για τις φορές που θα βρίσκονται στο Άλσος», εξηγεί στην ATHENS VOICE ο Μάνος Επιτροπάκης

Ο Μάνος Επιτροπάκης παίζει τσέλο στο Άλσος Παγκρατίου για την «τρέλα» του

Ο Μάνος Επιτροπάκης μετρά 25 χρόνια ως τσελίστας στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. «Δεν θέλω χρήματα από το κοινό το κάνω για εμένα. Φροντίζω να παίζω τραγούδια επιλεγμένα ένα - ένα που πολλές φορές μπορεί να σκεφτείς ότι δεν μπορεί να τα παίξει ένα τσέλο. Έχω παίξει το «Μου έχεις κάνει τη ζωή μου κόλαση» του Πάριου, ή τραγούδια του Καρβέλα. Ο κόσμος το διασκεδάζει. Πρόσφατα τραγούδησε μαζί μου η Nama από την Τυνησία, που απλά περνούσε από το Άλσος, μία κοπέλα από την Αμερική και ένα παιδί από την Παλαιστίνη». Ο κ. Επιτροπάκης ζητά πάντα από το κοινό να του στείλουν τα βίντεο που τραβούν. Αυτά τα βίντεο έχει μοιραστεί με τους ακολούθους του στα δικά του προφίλ στο Facebook, στο Instagram... 

Όπως θα λέει, πολύ συχνά παίζει live στο Twitch. Εκεί μέσα από μία τεράστια λίστα τραγουδιών (που αριθμεί 2.500 εγγραφές) ζητά από το κοινό να του ζητήσουν ένα τραγούδι. «Παίζω από Celine Dion, Michael Jackson μέχρι Αλέκα Κανελλίδου, Χατζηνάσιο, Σπανό, Πλέσσα...»

Η πρώτη γνωριμία του Μάνου Επιτροπάκη με το τσέλο έγινε όταν ήταν μόλις 10 ετών, όταν η μητέρα του πήγε εκείνον και άλλα δύο από τα τέσσερα αδέλφια του στο Δημοτικό Ωδείο της Καβάλας. Τα τρία αδέλφια Επιτροπάκη ξεκίνησαν να παίζουν πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο, όμως, μόνον ο Μάνος έγινε μουσικός. Σήμερα μετρά 25 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με το τσέλο και σχεδόν 40 χρόνια αγάπης. 

Στις 20 Ιουνίου ο Μάνος Επιτροπάκης συμμετέχει στη συναυλία που θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στον Εθνικό Κήπο.