Life in Athens

Balcony stories: Η τραγουδίστρια Idra Kayne μιλάει από το μπαλκόνι της

Αθηναίες διηγούνται στην Βικτωρία Γιαννάκη προσωπικές ιστορίες με σκοπό την γυναικεία ενδυνάμωση. Σκέψεις και θέσεις που ίσως αφορούν όλες-ους μας

Βικτωρία Γιαννάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H Idra Kayne μιλάει στην Βικτωρία Γιαννάκη για ότι της έμαθε η ζωή και τα βιώματά της

Balcony stories: Idra Kayne, τραγουδίστρια και ηθοποιός, θεωρεί ότι ελευθερία είναι το δικαίωμα της επιλογής.

Είμαι η Idra Kayne, είμαι τραγουδίστρια και ηθοποιός. Ο πατέρας μου είναι από την Ουγκάντα και η μητέρα μου από την Ελλάδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Ασχολούμαι με την μουσική από πολύ μικρή και με το θέατρο τα τελευταία έντεκα χρόνια.

Idra Kayne

Εάν κάτι μου αρέσει  να κάνω στη ζωή μου είναι να εργάζομαι και να κάνω παραστάσεις  με ωραίους συνεργάτες. Ναι , τότε μπορώ να πω ότι είμαι και αισθάνομαι χαρούμενη και ικανοποιημένη. Παίρνω τόση ενέργεια από τους συνεργάτες μου και από τις πρόβες που μετά απολαμβάνω και χαίρομαι  και τους φίλους μου και την υπόλοιπη μέρα μου. Έτσι απολαμβάνω τη ζωή μου! Μέσα από τη δουλειά μου.

Εάν για κάποιο πράγμα αισθάνομαι τυχερή στη ζωή μου είναι ότι δεν έχω κάνει εκπτώσεις ηθικές και δεν μου έχουν επιβάλει να κάνω καλλιτεχνικά πράγματα.

Idra Kayne

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πήρα την απόφαση να περπατάω στον δρόμο της απόλυτης ειλικρίνειας, να λέω την αλήθεια μου,  χωρίς να είμαι αγενής βέβαια. Δεν θα πάθω αυτοάνοσα για να μην  στενοχωρήσω κάποιους. Ακολουθώ το ένστικτό μου πια, έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά χρόνια και πλέον είπα: «Φτάνει!».

Αξιοπρέπεια για εμένα είναι να αντιμετωπίζεις τα πάντα και τους πάντες με το σεβασμό και την ευγένεια που θέλεις να σε αντιμετωπίζουν

Ελευθερία είναι το δικαίωμα της επιλογής.

Idra Kayne

Είχα μεγάλο θέμα στο να βάζω όρια, είχα μάθει να είμαι το «καλό» παιδί, να μη με κακολογήσουν και με πουν περίεργη. Δεν πειράζει είμαι περίεργη αλλά είμαι υγιής!

Για μένα η γυναίκα είναι συνώνυμο της δύναμης, της ανθεκτικότητας, της ίδιας της ζωής. Και γι' αυτό είμαι πολύ περήφανη που είμαι γυναίκα.

Σε ευχαριστώ @balconystoriesgr για το χρόνο που περάσαμε μαζί και την ευκαιρία να τιμήσουμε στο μπαλκόνι μου όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου «ιστορικού», πεποίθησης, προτίμησης, ιδεολογίας.

Idra Kayne και Βικτωρία Γιαννάκη

Περισσότερες ιστορίες γυναικών στο @balconystories.gr