Life in Athens

Easy Money Athens: To παιχνίδι με τα κρυμμένα χρήματα που κάνει τον γύρο του ΤikTok

Τρεις φίλοι κρύβουν μετρητά σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ποστάρουν την τοποθεσία και τα κερδίζει ο πιο γρήγορος follower

Κατερίνα Καμπόσου
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Easy Money Athens: Ποιος βρίσκεται πίσω από το παιχνίδι με τα κρυμμένα χρήματα του TikTok και πώς μπορεί να κερδίσει κανείς

Ο λογαριασμός του Easy Money Athens εμφανίστηκε τυχαία στην αρχική μου στο Instagram με ένα βίντεο στο οποίο παρουσίαζεται ένα ανθρώπινο χέρι να σφηνώνει δύο δεκάευρα σε μια πέτρα στο πεζοδρόμιο. Κάτω από το βίντεο έβρισκε κανείς επισυναπτόμενο το pin της τοποθεσίας, καλώντας τους σχεδόν 40.000 ακόλουθους του λογαριασμού να αναζητήσουν τα χρήματα στις γειτονιές της Αθήνας. Όποιος βρεθεί πρώτος στην τοποθεσία και τα εντοπίσει, απλώς τα κάνει δικά του. Ποιος όμως δημιούργησε αυτό το πρωτότυπο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και γιατί; 

Ποιος «κρύβεται» πίσω από το Easy Money Athens

Όπως έμαθα, πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μ., με καταγωγή από την Αργολίδα, ο οποίος εργάζεται σε μια ναυτιλιακή εταιρεία. Ο Κωνσταντίνος με τη βοήθεια δύο φίλων του αποφάσισε να ξεκινήσουν το project σε Instagram και TikTok, μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

«Η ιδέα ξεκίνησε μέσω ενός φίλου στο εξωτερικό. Ενθουσιαστήκαμε με αυτό το παιχνίδι και λέμε γιατί να μην το κάνουμε και στην Ελλάδα; Σκοπός είναι να επαναφέρουμε στη ζωή των Ελλήνων την παιδικότητα και το γέλιο. Να κάνουμε τους Έλληνες να συμμετέχουν, να γελάσουν και αν αναγνωρίσουν το μέρος που κρύψαμε τα χρήματα και είναι κοντά εκείνη τη στιγμή, να βρουν την κρυψώνα πρώτοι και να πάρουν το έπαθλο» μου λέει ο Kωνσταντίνος. Όποιος κερδίζει επικοινωνεί με το Easy Money Athens και τα «συγχαρητήρια» της ομάδας ανεβαίνουν σε μορφή highlights στο Instagram.

«Έχουμε πάρει πολλή αγάπη από τον κόσμο. Θα μπορούσα να πω ότι 98% των μηνυμάτων είναι θετικά, κάτι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Υπάρχουν πολλά μηνύματα από followers που μας προτείνουν καινούργιες ιδέες ή και πιθανές νέες κρυψώνες. Σε ένα βίντεο που ανεβάσαμε στην Φιλοσοφική Σχολή αυτός που βρήκε τα χρήματα δεν επικοινώνησε μαζί μας και είναι σεβαστό γιατί θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Μέχρι τώρα οι φίλοι μας στο Ιnstagram και στο ΤikΤok έχουν βρει όλες τις κρυψώνες. Το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι το κρυφτό εξαρτάται από εμάς, δηλαδή από την κρυψώνα και από το τι δείχνουμε στο βίντεο που ανεβάζουμε. Ο χρόνος που συνήθως κάποιος βρίσκει τα χρήματα αφού ανεβάσουμε το post, δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά. Μακάρι να μπορούσα να περιγράψω τη χαρά των ανθρώπων που βρήκαν πρώτοι την κρυψώνα, συνεπώς και το έπαθλο, και έγιναν ξανά παιδιά μέσω αυτού που έχουμε δημιουργήσει!»

Αναρωτιέμαι για τι ποσά μιλάμε και αν τα χρήματα προέρχονται από το προσωπικό περίσσευμά τους; Δεν νιώθετε ότι κάπως «μπαίνετε μέσα;» ρωτάω τον Κωνσταντίνο.

«Τα έπαθλα είναι ακόμα μικρά –10 ή 20 ευρώ–, ωστόσο είναι μια σημαντική βοήθεια στη σημερινή εποχή. Μονάχα σε ένα special edition είχαμε κρύψει 50 ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από το υστέρημά μας, αλλά δεν νιώθουμε ότι “μπαίνουμε μέσα” γιατί μας αρέσει αυτό που κάνουμε και παίρνουμε πολλή αγάπη από τον κόσμο. Ελπίζουμε στο μέλλον να μπορέσουμε μέσω διάφορων συνεργασιών και διαφημίσεων να αυξήσουμε τα ποσά! Ήδη είμαστε σε διάφορες συζητήσεις για μεγαλύτερα δώρα που θα κρυφτούν, και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους!»

Στα μελλοντικά σχέδια του Κωνσταντίνου και της ομάδας του είναι να αυξήσουν τα χρηματικά έπαθλα που κρύβουν, μέσω διαφημίσεων και συνεργασιών, αλλά και να τα αντικαθιστούν ανά διαστήματα με δωροκάρτες και αντικείμενα αξίας.