Life in Athens

4 φεστιβάλ γεμάτα κόμικς, μουσικές και ταινίες

Manga και cosplayers στο Γκάζι, κονσέρτα για πιάνο σε πάρκα, μουσεία, αλλά και σπίτια, DJ sets και παιχνίδια στο ΚΠΙΣΝ, ταινίες με (αρχαίες) ιστορίες στην Λαϊδα, θέατρο, εικαστικά και μουσική στο Ρουφ

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 916
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Generations στο ΚΠΙΣΝ
Generations στο ΚΠΙΣΝ © Σοφία Παπαστρατή

Comicdom CON στην Τεχνόπολη, Piano City Athens, Generations στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, τα 12 κουπέ στο Τρένο στο Ρουφ

To Comicdom CON Athens ενηλικιώνεται

Cosplayers στο Γκάζι; Φυσικά, αφού το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics Comicdom CON Athens επιστρέφει για 18η χρονιά και, μάλιστα, στέλνει τη νικητήρια συμμετοχή του σχετικού διαγωνισμού στο Europa Cosplay Cup στη Γαλλία. Για ένα τριήμερο μας περιμένουν (χωρίς εισιτήριο) 170 δημιουργοί κόμιξ και εικονογράφοι, περισσότερα από 40 καταστήματα και εκδοτικές, προβολές animation, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, sketch events, ομιλίες και πάνελ (και με τον Κηθ Ρίτσαρντσον της Rebellion Publishing). Τιμώμενη χώρα η Ιαπωνία μέσα από τρεις εκθέσεις για την τέχνη των manga και anime, ενώ δεν θα λείψουν τα αφιερώματα στον μπαμπά του Corto Maltese, Ούγκο Πρατ, τον σκιτσογράφο και storyboard artist Tass και την ανερχόμενη Κορίννα Μέι Βεροπούλου.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 17 έως 19 Μαΐου στις 11:00-21:30

ComicdomCON 2024, από την έκθεση "Dragonball"
ComicdomCON 2024, από την έκθεση "Dragonball"

Ακολουθώντας τη μελωδία του πιάνου

Βράδυ στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα και στον Αη-Γιώργη του Λυκαβηττού με την Αθήνα «στο πιάτο». Με νότες τζαζ και κλασικές στον Εθνικό Κήπο αλλά και με τον Σταύρο Λάντσια στο διατηρητέο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Στα πόδια της Ακρόπολης με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αλλά και στο φράγμα του Μαραθώνα με ρομαντική διάθεση. Με laser show στο The Ellinikon Experience Centre και παρτιτούρες από τον κινηματογράφο στο Λαύριο. Γύρω στα 100 (δωρεάν) κοντσέρτα πιάνου φέρνει το 2ο Piano City Athens, αλλά και τέσσερα special events (με εισιτήριο) στο ΠΛΥΦΑ και τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
Σε διάφορα σημεία, 16 έως 20 Μαΐου

Piano City Athens
Piano City Athens

Δυο μέρες για διαφορετικές «Generations»

Τα πιτσιρίκια θα διασκεδάσουν με ξυλοπόδαρους, ακροβάτες και πολύχρωμα στεφάνια, θα φυτέψουν, θα κάνουν καγιάκ, θα παίξουν μπάσκετ και παρέα με γονείς και φίλους θα χορέψουν στον ρυθμό γνωστών DJs. Με τους Blend Mishkin, Anna Mystic, Palov και Stivako το Σάββατο και τους Μάκης Παπασημακόπουλος, Ανδρέας Μητρέλης, Mr. Z και Φωτεινή Γαλάνη την Κυριακή. Headliners στο καθιερωμένο ραντεβού του ΚΠΙΣΝ θα είναι δυο θρυλικοί Βρετανοί, ο σκηνοθέτης, μουσικός και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός Don Letts (στις 18/5) και ο ιδρυτής των Acid Jazz Records, Talking Loud και Blue Note club, Eddie Piller (στις 19/5).
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στις 18 & 19 Μαΐου

Don Letts
Don Letts © Kev Curtis

Ραντεβού στα «12 Κουπέ»

Επιστρέφει για δωδέκατη χρονιά, μετρώντας στις… αποσκευές του ήδη 250 περφόρμανς από 1.300 καλλιτέχνες στις προηγούμενες εκδόσεις του. Για δύο εβδομάδες δεκάδες νέες ομάδες από τα πεδία του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των εικαστικών καταλαμβάνουν τον συρμό και την αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ με πρότζεκτ σύντομης διάρκειας. Όπως σημειώνει η Τατιάνα Λύγαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ: «Στη φετινή διοργάνωση οι καλλιτέχνες τοποθετούνται απέναντι σε επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αναζήτηση αλλά και την πολυπλοκότητα της ατομικής ταυτότητας και του αυτοπροσδιορισμού, τη θέση της γυναίκας για τη διεκδίκηση ισότητας και δικαιοσύνης, τη διερεύνηση των εννοιών της επιλογής, του φόβου, της ελευθερίας και της συλλογικής δύναμης, την προσέγγιση του «άλλου», το ταξίδι της απομάκρυνσης από τη μητρική φιγούρα προς μία αυτό-ανάπτυξη και αυτοτέλεια, τη μεταφυσική διαδρομή από τη ζωή στο άπειρο αλλά και την έννοια του παιχνιδιού και τη θέση που πρέπει να έχει στην ενήλικη ζωή του ανθρώπου». Είσοδος ελεύθερη. Η ATHENS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 19 Μαΐου έως 2 Ιουνίου

Φεστιβάλ "Τα 12 κουπέ"
Φεστιβάλ "Τα 12 κουπέ"

Τ’ αρχαία στην οθόνη

Θα μας ταξιδέψουν σε κοντινούς και μακρινούς τόπους ανασκαφών. Θα μας μιλήσουν για απαγορευμένες ερωτικές ιστορίες της αρχαιότητας, τα μυστήρια που κρύβει μια λίμνη στην Τουρκία, τα μυστικά του Λουδοβίκου του 14ου, τη ζωή των ιππέων στην προ-χριστιανική Σιβηρία, τους θρύλους του κάστρου της Μυτιλήνης αλλά και για τη γυναίκα της προϊστορικής εποχής. Εξήντα μία ταινίες από 22 χώρες αποκαλύπτονται στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ που θα κλείσει με την απονομή των βραβείων και συναυλία του Γιώργου Νταλάρα με ελεύθερη είσοδο.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος (20 έως 25 Μαΐου) & Ολύμπια (τελετή απονομής βραβείων στις 26 Μαΐου)

Φεστιβάλ ΑΓΩΝ: Κυκλικά κτίσματα - Ένα μυστήριο 7.000 ετών
Φεστιβάλ ΑΓΩΝ: Κυκλικά κτίσματα - Ένα μυστήριο 7.000 ετών

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.