Life in Athens

7 στέκια για επιτραπέζια στην Αθήνα

Εκεί που η Monopoly είναι το νέο τζιν τόνικ

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
17’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
epitrapezia_athina
Pavel Danilyuk on Pexels

Acapus, Playhouse, Η Φωλιά του Τρολ, Toy Stories, Πανδοχείο του Δρακοφοίνικα, Το Κελί, Rubicon: Τα καλύτερα στέκια για επιτραπέζια στην Αθήνα

Κάθε Σαββατοκύριακο το ίδιο ερώτημα: Πού θα πάμε απόψε; Η επιλογή είναι μια μόνιμη αιτία διαμάχης για όλες τις παρέες και ο χρόνος που δαπανάται για να βρεθεί η απάντηση στο ερώτημα άφθονος. Δεν είναι μόνο τα μπαρ όμως ως απάντηση στις multiple choice επιλογές του προβλήματος, αλλά και τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Τα επιτραπέζια δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά, όπως πιστεύουν πολλοί· ορισμένα δυσκολεύουν ακόμα και τους πιο επιδέξιους παίκτες. Πού το κακό όμως αν θες να ξαναβρείς το παιδί μέσα σου παίζοντας «Monopoly» και τι καλύτερο από το να συνδυάσεις το παιχνίδι με έξοδο; Τίποτα! Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τις ομορφότερες αθηναϊκές γωνιές για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού συνοδευμένο με ποτάκι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Αμέτρητοι τίτλοι για κάθε γούστο είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι σε κάθε επίδοξο gamer του τραπεζιού, είτε πρόκειται για «βετεράνους» της κλασικής εποχής της Monopoly και του Trivial Pursuit είτε για λάτρεις απλών και διασκεδαστικών παιχνιδιών με κάρτες. Μερικά από αυτά που έχουν τρελή δημοτικότητα είναι τa Κατάν, Herd Mentality, Cards Against the Humanity, Dixit κ.ά. Ε

Acapus
Πολλά χρόνια πριν γίνουν μόδα τα playhouses, το ιστορικό αυτό στέκι να ανοίξε τις πόρτες του το 1994 στο Παγκράτι, πρωτοπορώντας και προσφέροντας δωρεάν παιχνίδι στους Αθηναίους. Εκκεντρικό, ατμοσφαιρικό και μοναδικό, ένα σκηνικό που εμπνέεται από τα μεγαλειώδη κάστρα του Game of Thrones, με χειροποίητα τραπέζια, μεσαιωνικές ξύλινες καμάρες, ασπίδες και σπαθιά. Εκεί θα βρεις περίπου 500 επιτραπέζια παιχνίδια, από τα πιο δημοφιλή μέχρι τα πιο σπάνια, τα οποία μπορείς να ανακαλύψεις και να απολαύσεις με την παρέα σου.

Διεύθυνση: Λάσκου Β 39, Αθήνα  

Playhouse
Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και στην πορεία άνοιξαν παραρτήματα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Ένα από τα πιο γνωστά παιχνιδοκαφέ, με μεγάλη συλλογή παιχνιδιών, που φυσικά μπορείς και να αγοράσεις το αγαπημένο σου παιχνίδι. Ένας πολυχώρος φιλόξενος για όλους τους λάτρεις των παιχνιδιών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Στον χώρο διοργανώνονται επίσης και τουρνουά σε δημοφιλή παιχνίδια.

Διεύθυνση: Σκουζέ 3, Αθήνα

Η Φωλιά του Τρολ
Τίποτα δεν ξεδιπλώνει το ταμπεραμέντο και δεν συσφίγγει τις σχέσεις μιας παρέας περισσότερο από τα παιχνίδια, γιατί χάνεις-κερδίζεις, συγχύζεσαι-γελάς, τους αγαπάς ακόμα! Αυτό ήθελε να δείξει και ο Γιώργος, ιδιοκτήτης της Φωλιάς, δημιουργώντας έναν χώρο που θα μπορούσε να μετουσιώσει την αγάπη του στα παιχνίδια σε χαμόγελα θαμώνων. Σε αυτόν τον φωτεινό, χρωματιστό χώρο, θα βρεις δύο ράφια με κουτιά ανά ηλικία και κατηγορία. Τα πάνω από 45 επιτραπέζια είναι η εγγύηση ότι θα βρεις σίγουρα να παίξεις κάτι που θα γουστάρεις, ενώ η συνεργασία του με την Κάισσα τον καθιστά επίσημο μεταπωλητή των προϊόντων της. 

Διεύθυνση: Νηλέως 58, Αθήνα

Toy Stories
Ξεκίνησε την πορεία του το 2003 σε μια πανέμορφη μονοκατοικία στο κέντρο του Περιστερίου για να καλύψει την ανάγκη των ιδιοκτητών για έναν χώρο οικείο αλλά και διασκεδαστικό. Πάντα ενημερωμένο στις τάσεις των επιτραπέζιων, άνοιξε τον δρόμο για έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης συνδυάζοντας την έξοδο με το παιχνίδι, με σκοπό την αποσυμπίεση από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Τα παιχνίδια χωρίζονται σε κατηγορίες και οι έμπειροι παιχνιδογνώστες σού εξηγούν γρήγορα τους κανόνες για να μην χάσεις ούτε λεπτό.

Διεύθυνση: Ηροδότου 32, Περιστέρι

Πανδοχείο του Δρακοφοίνικα
Μόνο και μόνο ακούγοντας το όνομα, έχεις την περιέργεια να πας. Παλιό και αδιαμφισβήτητα «cult», στο Πανδοχείο θα βρεις παιχνίδια για όλα τα γούστα. Και εδώ υπάρχουν τουρνουά για τους experts, αλλά και παιχνιδάδες να σας λύσουν τις απορίες. Υπάρχει ακόμα και ειδικό δωματιο για αυτούς που θέλουν να απλώσουν μεγάλα παιχνίδια που απαιτούν πολύ χώρο, κάτι που σίγουρα θέλει και πολύ χρόνο!

Διεύθυνση: Ηλία Ηλιού 55, Νέος Κόσμος

Το Κελί
Πιο πολύ θεσμός παρά καφετέρια, δημιουργήθηκε από μια παρέα της Ελληνικής Κοινότητας Επιτραπέζιων Παιχνιδιών. Πήρε το όνομά του από τον αριθμό 33 στον Νέο Κόσμο, έναν ιδιαίτερο χώρο με κάγκελα απ' έξω. Μια λέσχη παιχνιδόφιλων θα λέγαμε, που δημιουργήθηκε το 2014 και συντηρείται από τη γενναιοδωρία των υποστηρικτών του, προσφέροντας χώρο και λογιών επιτραπέζια. Το highlight βέβαια είναι οι θαμώνες του, πάντα πρόθυμοι να εξηγήσουν τα παιχνίδια στα νέα μέλη.

Διεύθυνση: Κλαδά 20, Νέος Κόσμος

Rubicon
Rubicon είναι η νίκη στο Piquet, ένα παιχνίδι τράπουλας του 16ου αιώνα. Πέραν αυτού είναι και μια όαση επιτραπέζιων στο Γαλάτσι, με ένα cool καφέ με μοναδικά προϊόντα και προσιτές τιμές. Ένας πολυχώρος με παρεΐστικο κλίμα, αλλά και industrial design, που παρέχει δεκάδες παιχνίδια, στρατηγικής, γνώσεων και δεξιοτήτων, για κάθε ηλικία αλλά και γούστο.

Διεύθυνση: Ορφέως 10-12, Γαλάτσι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.