- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Let's Bubble, για ποτό ή φαγητό στην ταράτσα μέσα σε γυάλινα igloo με θέα Ακρόπολη
Τρία ιγκλού προσγειώθηκαν στο rooftop κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, μέσα στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να πιούν τον καφέ ή τα κοκτέιλ τους και να φάνε με φοβερή θέα
Στο rooftop του ξενοδοχείου Neoma στου Φιλοπάππου τρως και πίνεις μέσα σε γυάλινες φυσαλίδες
Tα έχουμε δει σε ντοκιμαντέρ που δείχνουν τη ζωή στην Αλάσκα, -μικρά, λευκά, στρογγυλά "παγοσπιτάκια" κι απ' έξω ο Εσκιμώος με το ψάρι στο χέρι. Στις μέρες μας όμως τα ιγκλού τα βλέπουμε σε παραλλαγή στις ταράτσες κοσμοπολίτικων εστιατορίων ή σαν προτάσεις για μια εναλλακτική διανυκτεύρεση σε κάποιους τεξωτικούς προορισμούς. Το τρεντ πρόσφατα έφτασε και στην χώρα μας αφού στην ταράτσα του ξενοδοχείου Neoma στου Φιλοπάππου προσγειώθηκαν τρία από αυτά!
Η αρχική ιδέα ήρθε από τους ίδιους τους πελάτες του ξενοδοχείου, που παρά το κρύο του χειμώνα, επέμεναν να επισκεφθούν το rooftop του με την συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη για να απολαύσουν εκεί τον καφέ ή και το φαγητό τους. Η έμπνευση ήρθε από ένα ταξίδι του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό και έτσι, μόλις στα τέλη Φεβρουαρίου, εγκατέστησαν εκεί τρία υπέροχα ιγκλού μέσα στα οποία οι καλεσμένοι μπορούν να πιούν τον καφέ τους, τα κοκτέιλ τους ή και να απολαύσουν ένα δείπνο με το μενού του εστιατορίου που διαθέτει το ξενοδοχείο.
Το εγχείρημα τους το ονόμασαν "Let's bubble" και τα ιγκλού τους είναι κατασκευασμένα από διάφανο υλικό που επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα, ενώ κάθε ένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα. Η θερμοκρασία του ρυθμίζεται από τους καλεσμένους, οι οποίοι γευματίζουν και δειπνούν με απόλυτη ιδιωτικότητα και με οποιεσδήποτε εξωτερικές καιρικές συνθήκες -ελπίζουμε να είναι ανθεκτικά και στα πολλά μποφόρ....
«Αρχικά είχαμε αποφασίσει η ταράτσα μας να είναι ανοιχτή και να δέχεται τους επισκέπτες μας μόνο τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως τόσο οι επιθυμίες των πελατών μας όσο και η δική μας διάθεση να προσφέρουμε πάντα κάτι όμορφο και διαφορετικό μας πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Αρχίσαμε να ψάχνουμε για μία κατασκευή που να μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες τη θέα μας χωρίς καμία έκπτωση, και παράλληλα να συμβαδίζει με τον περιβάλλοντα χώρο και την αισθητική του κτηρίου αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία μας. Εύκολες λύσεις δεν υπήρχαν. Βρήκαμε όμως την ιδανική και σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι με τα τρία ιγκλού μας, τα τρία bubbles μας, όπως τα λέμε μεταξύ μας» μας λένε οι άνθρωποι του ξενοδοχείου.
Το rooftop του ξενοδοχείου υποδέχεται ενοίκους αλλά και εξωτερικούς επισκέπτες και το εστιατόριο είναι ανοιχτό για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο με ενδιαφέρουσες επιλογές σε κοκτέιλ και κρασιά. Ωραία ιδέα για μια ανοιξιάτικη μέρα, ένα σούρουπο με τα χρώματα του δειλινού, ένα βράδυ με τη βροχή να κάνει τα δικά της εφέ, για ένα ζευγάρι που θέλει την απόλυτη ρομάντζα ή και για μια παρέα που θέλει να διασκεδάσει "αλλιώς".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Από την τέλεια μπουγάτσα μέχρι πεντανόστιμα εστιατόρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.