- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Let's Bubble, για ποτό ή φαγητό στην ταράτσα μέσα σε γυάλινα igloo με θέα Ακρόπολη
Τρία ιγκλού προσγειώθηκαν στο rooftop κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, μέσα στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να πιούν τον καφέ ή τα κοκτέιλ τους και να φάνε με φοβερή θέα
Στο rooftop του ξενοδοχείου Neoma στου Φιλοπάππου τρως και πίνεις μέσα σε γυάλινες φυσαλίδες
Tα έχουμε δει σε ντοκιμαντέρ που δείχνουν τη ζωή στην Αλάσκα, -μικρά, λευκά, στρογγυλά "παγοσπιτάκια" κι απ' έξω ο Εσκιμώος με το ψάρι στο χέρι. Στις μέρες μας όμως τα ιγκλού τα βλέπουμε σε παραλλαγή στις ταράτσες κοσμοπολίτικων εστιατορίων ή σαν προτάσεις για μια εναλλακτική διανυκτεύρεση σε κάποιους τεξωτικούς προορισμούς. Το τρεντ πρόσφατα έφτασε και στην χώρα μας αφού στην ταράτσα του ξενοδοχείου Neoma στου Φιλοπάππου προσγειώθηκαν τρία από αυτά!
Η αρχική ιδέα ήρθε από τους ίδιους τους πελάτες του ξενοδοχείου, που παρά το κρύο του χειμώνα, επέμεναν να επισκεφθούν το rooftop του με την συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη για να απολαύσουν εκεί τον καφέ ή και το φαγητό τους. Η έμπνευση ήρθε από ένα ταξίδι του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό και έτσι, μόλις στα τέλη Φεβρουαρίου, εγκατέστησαν εκεί τρία υπέροχα ιγκλού μέσα στα οποία οι καλεσμένοι μπορούν να πιούν τον καφέ τους, τα κοκτέιλ τους ή και να απολαύσουν ένα δείπνο με το μενού του εστιατορίου που διαθέτει το ξενοδοχείο.
Το εγχείρημα τους το ονόμασαν "Let's bubble" και τα ιγκλού τους είναι κατασκευασμένα από διάφανο υλικό που επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα, ενώ κάθε ένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα. Η θερμοκρασία του ρυθμίζεται από τους καλεσμένους, οι οποίοι γευματίζουν και δειπνούν με απόλυτη ιδιωτικότητα και με οποιεσδήποτε εξωτερικές καιρικές συνθήκες -ελπίζουμε να είναι ανθεκτικά και στα πολλά μποφόρ....
«Αρχικά είχαμε αποφασίσει η ταράτσα μας να είναι ανοιχτή και να δέχεται τους επισκέπτες μας μόνο τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως τόσο οι επιθυμίες των πελατών μας όσο και η δική μας διάθεση να προσφέρουμε πάντα κάτι όμορφο και διαφορετικό μας πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Αρχίσαμε να ψάχνουμε για μία κατασκευή που να μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες τη θέα μας χωρίς καμία έκπτωση, και παράλληλα να συμβαδίζει με τον περιβάλλοντα χώρο και την αισθητική του κτηρίου αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία μας. Εύκολες λύσεις δεν υπήρχαν. Βρήκαμε όμως την ιδανική και σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι με τα τρία ιγκλού μας, τα τρία bubbles μας, όπως τα λέμε μεταξύ μας» μας λένε οι άνθρωποι του ξενοδοχείου.
Το rooftop του ξενοδοχείου υποδέχεται ενοίκους αλλά και εξωτερικούς επισκέπτες και το εστιατόριο είναι ανοιχτό για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο με ενδιαφέρουσες επιλογές σε κοκτέιλ και κρασιά. Ωραία ιδέα για μια ανοιξιάτικη μέρα, ένα σούρουπο με τα χρώματα του δειλινού, ένα βράδυ με τη βροχή να κάνει τα δικά της εφέ, για ένα ζευγάρι που θέλει την απόλυτη ρομάντζα ή και για μια παρέα που θέλει να διασκεδάσει "αλλιώς".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξερεύνηση των διαφορετικών τύπων σοκολάτας και η επιρροή της γεωγραφίας στη γεύση
Από ιερό ποτό των Αζτέκων σε παγκόσμια κλασική γεύση: Η διαδρομή της σοκολάτας από την αρχαιότητα ως σήμερα
«Θυμάμαι στη Μαδαγασκάρη να κουβαλάω τα κασόνια με τους καρπούς του κακάου και να λάμπουν τα μάτια μου. Έσπαγα τους κόκκους και άδειαζα το πολύτιμο περιεχόμενο τους».
Η σοκολάτα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό γλύκισμα. Είναι μια εμπειρία, ένα τελετουργικό που αναδύει συναισθήματα, νοσταλγία και ακαταμάχητη απόλαυση.
Ο μεζές είναι ένας τρόπος ζωής που μας θυμίζει την αξία του ελληνικού τραπεζιού
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.