Life in Athens

Βabyloo: Η Aθανασία Κωνσταντοπούλου δημιούργησε το πρώτο Baby spa&massage στην Αθήνα

Παιδιά 40 ημερών έως 3 ετών ζουν την απόλυτη χαλαρωτική εμπειρία μέσα από υπηρεσίες υδρομασάζ και βρεφικού μασάζ

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
15’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθανασία Κωνσταντοπούλου
© Do Athens

«Βabyloo»: H ιδρύτρια του πρώτου Baby spa&massage στην Αθήνα, Aθανασία Κωνσταντοπούλου, μιλάει στην Athens Voice

Mπουρμπουλήθρες, xρωματιστά μπαλάκια, παπάκια, φωτισμός που αλλάζει χρώματα, όσο παίζει χαλαρωτική μουσική για τη Νόλια και έπειτα τα must από Cocomelon για τον Βασίλη. Η Νόλια και ο Βασίλης είναι 5 και 7 μηνών αντίστοιχα, γελούν συνεχώς, φορούν την αδιάβροχη πάνα, τα σωσίβιά τους και απολαμβάνουν χαρούμενοι για αρχή το υδρομασάζ τους και έπειτα το βρεφικό μασάζ με εξαιρετικά απαλές κινήσεις από την Aθανασία Κωνσταντοπούλου, ιδρύτρια του baby spa&massage «Βabyloo». Οι γονείς τους παρατηρούν από κοντά, κουνιούνται και εκείνοι ρυθμικά, τα φωτογραφίζουν ενώ κάθονται αναπαυτικά στο σαλόνι. Στο Μαρούσι σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο –άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2022–, minimal, παιδικό με παστέλ αποχρώσεις, πίνακες με βρέφη και μότο στον λευκό τοίχο «Enjoy this special day with your precious baby», παιδιά 40 ημερών έως 3 ετών μπορούν να διασκεδάσουν και να ζήσουν την απόλυτη χαλαρωτική εμπειρία.

Aθανασία Κωνσταντοπούλου
© Μαριάννα Μανωλοπούλου

Η Αθανασία είναι 26 χρονών, γλυκιά, φιλική, το χαμόγελό της σου φτιάχνει τη διάθεση, και αμέσως σου βγάζει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Μεγάλωσε μέσα στις πισίνες, είναι γυμνάστρια με ειδικότητα στην κολύμβηση, καταρτισμένη, καθώς ασχολούνταν με τον πρωταθλητισμό αρκετά χρόνια. Ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό, εμπνεύστηκε από τα πρότυπα του εξωτερικού και αποφάσισε να συνδυάσει τις δύο τις μεγάλες αγάπες, τα παιδιά και το νερό. «Πριν λίγο καιρό παντρεύτηκα οπότε με τον σύζυγό μου αποφασίσαμε να κάνουμε μια επένδυση με τα χρήματα του γάμου μας, να γίνει κάτι καλύτερο στη ζωή μας και να υλοποιηθεί το όνειρό μου» λέει.

Babyloo
© Babyloo

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο με κατάλληλο εξοπλισμό χώρο το «Βabyloo», δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα, προσφέρει υπηρεσίες υδροθεραπείας ή αλλιώς υδρομασάζ που διαρκεί 30 λεπτά καθώς και θεραπείες βρεφικού μασάζ με χαλαρωτικά έλαια που έχουν διάρκεια 20-25 λεπτά ανάλογα με τη διάθεση του μωρού. Οι υπηρεσίες γίνονται είτε συνδυαστικά είτε μεμονωμένα, το κόστος και των δύο συνολικά αγγίζει τα 50 ευρώ, ωστόσο υπάρχουν διάφορα πακέτα προσφοράς με 3, 6 ή 9 συνεδρίες ανάλογα με τις επιθυμίες του καθενός και την ανάγκη του μωρού. Τα σωσίβια που χρησιμοποιούνται στο υδρομασάζ αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία του παιδιού: συνήθως μέχρι 8-9 μηνών φορούν το σωσίβιο στον λαιμό για να στηρίζει τον αυχένα τους ενώ για μεγαλύτερα συνίστανται σωσίβια που έχουν κάθισμα ή μπαίνουν κάτω από τις μασχάλες. «To πιο μικρό μωρό μάλιστα που μας έχει επισκεφτεί και δοκίμασε τις υπηρεσίες μας μέχρι σήμερα ήταν ο Αντώνης μόλις 46 ημερών».  

Babyloo
© Babyloo

Ο Μαξ λατρεύει τα παιδικά. Είδε το αγαπημένο του παιδικό όσο έκανε το υδρομασάζ του και αφού το ολοκλήρωσε, ξάπλωσε με άνεση στον χώρο του baby massage κι έπαιζε ταυτόχρονα με την κουδουνίστρα και το λούτρινο-φάλαινα. Η Αθανασία τότε ξεκινάει να του χαϊδεύει τους ώμους με πολύ απαλές κινήσεις, συνεχίζει στο σώμα του και έπειτα μπρούμυτα. Πιστολάκι για το τέλος φυσικά! «Υπάρχει μια αγωνία γενικότερα από τους γονείς για το αν τα μωρά τους μπορούν από τόσο μικρά να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες αλλά όλες είναι απόλυτα ασφαλές από 40 ημερών και έπειτα. Συγκεκριμένα, με την υδροθεραπεία δυναμώνει το μυϊκό σύστημα των βρεφών μέσα από τις κινήσεις που κάνουν στο υδρομασάζ, βελτιώνεται η αναπνοή τους ενώ εξοικειώνονται με δραστηριότητες στο νερό. Το νερό βρίσκεται πάντα σε κατάλληλη θερμοκρασία (34-36οC), καθαρίζεται και απολυμαίνεται με συστήματα και με ειδικά προϊόντα που σέβονται το ευαίσθητο δέρμα ενώ υπάρχουν πάντα αποστειρωμένες και συσκευασμένες πετσέτες».

Babyloo
© Babyloo
Babyloo
© Babyloo

Με το βρεφικό μασάζ το μωρό χαλαρώνει, δυναμώνουν οι αρθρώσεις του, ανακουφίζεται από ψυχολογικές εντάσεις και τυχόν κολικούς ή πόνους στα δόντια ενώ βελτιώνεται και η ποιότητα του ύπνου. «Φυσικά προτείνεται και οι ίδιοι οι γονείς να κάνουν βρεφικό μασάζ και στο σπίτι τους εντατικά καθώς προωθείται ο ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού αλλά και το συναισθηματικό δέσιμο. Μια φορά την εβδομάδα, τόσο στον χώρο μας όσο και στο σπίτι, βοηθάει αρκετά. Αν κάποιο μωρό βέβαια πεινάει ή έχει γκρίνια, από τη μετάβαση στην επόμενη υπηρεσία κάνουμε διάλλειμα».

Αθανασία Κωνσταντοπούλου
© Μαριάννα Μανωλοπούλου

Just relax its baby time
«Την επόμενη εβδομάδα κιόλας θα προσθέσουμε στις υπηρεσίες μας και παιδική φωτογράφιση κατά τη διάρκεια του babyspa. Μετά από την επιλογή του θεματικού στολισμού από τις διαθέσιμες προτάσεις μας, ο χώρος θα προετοιμάζεται για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους επισκέπτες με ένα λαμπερό και γιορτινό κλίμα γεμάτο μπαλόνια. Μελλοντικά θα μπορεί να βρει κάποιος κατάλληλα βρεφικά προϊόντα για massage μωρών και στη συνέχεια ευελπιστώ για αξέχαστα babyspa party. Ήδη αρκετοί γονείς έχουν αρχίσει να μου ζητούν οι υπηρεσίες να επεκταθούν και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Κοινό όλων, ωστόσο, είναι ότι φεύγουν με ένα μεγάλο χαμόγελο και ευχαριστημένοι γιατί βλέπουν ότι τα μωρά τους το απόλαυσαν πραγματικά. Αυτό μου δίνει κι εμένα μεγάλη χαρά να λαμβάνω προσωπικά και μηνύματα στα social media από γονείς που μου λένε ότι είδαν βελτίωση στους πόνους των μωρών τους και στην ποιότητα του ύπνου τους».

Λειτουργεί καθημερινά 10:00-20:00 και το Σάββατο 10:00-18:00 ενώ υπάρχει χώρος για parking.
Babyloo, Παπαφλέσσα 8, Μαρούσι, 2106142186

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.