Life in Athens

Τι συμβαίνει στα Greek Strength Games στο Μοναστηράκι και γίνεται viral στο TikTok;

Νικήτας, ο Αλέξανδρος και ο Δημήτρης δίνουν χρήματα σε όποιον σηκώσει τον αλτήρα

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Greek Strength Games

Greek Strength Games: Τα strength challenges τριών φίλων στο Μοναστηράκι που γίνονται viral στο TikTok

«Αντί για το τσεκούρι του Θορ, πρεπει να σηκώσεις αλτήρα 78 κιλών. Αν τα καταφέρεις θα σου δώσουμε 100 ευρώ. Μπορείς;» ανακοίνωσαν τα μέλη της ομάδας Greek Strength Games, προκαλώντας την περιέργεια των περαστικών στο Μοναστηράκι. Σύντομα δημιουργήθηκε ένα δημόσιο θέαμα με κόσμο που μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει τον κάθε επίδοξο «Ηρακλή» να προσπαθεί να δοκιμάσει τη δύναμή του και την τύχη του, χωρίς όμως να σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία.

Η ομάδα Greek Strength Games

Πίσω από την ομάδα που οργάνωσε αυτό το ιδιαίτερο challenge βρίσκονται τρεις φίλοι που αγαπούν τα διαδραστικά παιχνίδια και τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Ο λόγος για τον Νικήτα Λούκα, 26 ετών, αθλητή του powerlifting που έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πάντειο - αλλά δεν τα άσκησε ποτέ, καθώς τα περισσότερα χρόνια δούλευε σε γυμναστήρια και πλέον ασχολείται με τη δημιουργία περιεχομένου. Μαζί του ο 28χρονος Αλέξανδρος Φωτεινός, γνωστός και ως Captain Planche Sparrow, που ασχολείται 12 χρόνια με τη γυμναστική και είναι αθλητής αγωνιστικού επιπέδου ενώ εργάζεται ως τεχνικός ηλεκτρολόγος και ο 24χρονος Δημήτρης Πάλλης που σπουδάζει στατιστική και ασφαλιστική επιστημη ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το πτυχίο του στην προπονητική. Πώς όμως τους ήρθε η ιδέα για κάτι τέτοιο;

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΑΛΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 100€  - Thomas Inch Dumbbell Public Challenge

«Tο κανάλι μας ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, θέλοντας να κάνω κάτι μεγάλο στο ελληνικό YouTube. Έτσι σκέφτηκα τους αγώνες δύναμης μεταξύ διαφορετικών αθλητών, για να γίνει όμως αυτό χρειαζόμουν μια ομάδα. Τυχαία είδα τον Αλέξανδρο στο Instagram και με εντυπωσίασε που ασχολούταν με την καλισθενικη γυμναστική. Του έστειλα μήνυμα, του άρεσε η ιδέα μου και έτσι κανονίσαμε αμέσως να ξεκινήσουμε. Βέβαια ο Αλέξανδρος είχε κάποιες αμφιβολίες βλέποντας το κανάλι μου σε πολύ αρχικό στάδιο. Στη συνέχεια είπα στον Δημήτρη να έρθει και ο Αλέξανδρος και αρχίσαμε σιγά σιγά τα strength games δηλαδή αγώνες δύναμης, ένας εναντίον ενός μέσα σε γυμναστήριο.» θα πει ο Νικήτας στην ATHENS VOICE και συμπληρώνει: 

«Μετά από αρκετά επεισόδια αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ένα challenge στο δρόμο, όπου ήταν το deadlift challenge χωρίς κάποιο χρηματικό έπαθλο απλά μερικά δωράκια όπως μπάρες πρωτεΐνης. Πήρε μεγάλη απήχηση για πρώτο challenge καθώς πλέον έχει 100k προβολές στο YouTube! Αργότερα συνεχίσαμε με άλλο ένα challenge στον δρόμο και μετά ήρθε η όλη κατάσταση με την πανδημία όπου μείναμε για 2 χρόνια ανενεργοί. Κανένας από την ομάδα δεν είχε όρεξη και κανένας δεν πίστευε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε μετά από τόσο καιρό, εγώ όμως ακόμα πίστευα ότι μπορούμε. Είχαμε κάποια λεφτά στην άκρη ως κανάλι και πρότεινα στον Αλέξανδρο και τον Δημήτρη να βγούμε έξω για challenge και να τα δώσουμε στον κόσμο! Έτσι τα περασμένα Χριστούγεννα στο στολισμένο Σύνταγμα κάτω από το δέντρο γυρίσαμε το βίντεο “Κέρδισε με στα push ups και πάρε 20€” όπου ήταν και η επιστροφή των Greek Strength Games και το ένα βίντεο έφερε το άλλο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη γυμναστική με ένα διασκεδαστικό κι ευχάριστο τρόπο και να προωθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής».

Η ομάδα Greek Strenth Games

Η διαφορά του συγκεκριμένου αλτήρα από τους απλούς βρίσκεται στη λαβή, που έχει διάμετρο 2 με 2.5 ίντσες, με αποτέλεσμα να χρειάζεται κανείς τρομερή δύναμη στον καρπό για να την πιάσει. Ο κόσμος που μαζεύτηκε στην πλατεία του Μοναστηρακίου βιντεοσκόπισε τις προσπάθειες των περαστικών να σηκώσουν τον αλτήρα και τις πόσταρε στα social media με αποτέλεσμα να γίνουν viral. Η επιτυχία τους έδωσε στα παιδιά την ιδέα να επισκεφτούν και άλλα σημεία του κέντρου χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα από εξοπλισμό γυμναστηρίου όπως μπάρες ή να κάνουν αγώνες χειροπάλης, όπως μας λένε.

«Σχεδόν κάθε challenge είναι διαφορετικό, οι διαγωνιζόμενοι συνήθως έχουν να σηκώσουν κάποιο αντικείμενο, με τις οδηγίες και τους κανόνες που θα τους δώσουμε. Όποιος από τους περαστικούς κάνει τις περισσότερες επαναλήψεις στο challenge είναι ο νικητής. Ο συγκεκριμένος αλτήρας διαφέρει από τους απλούς καθώς έχει πιο χοντρή λαβή. Συνήθως στα challenges χρησιμοποιούμε μπάρες, αλτήρες γενικά εξοπλισμό γυμναστηρίου ή απλά το βάρος του σώματος. Στις περισσότερες φορές τα καταφέρνουν πέρα από τον αλτήρα που δεν κατάφερε κανείς να τον σηκώσει. Όταν ξεκινήσαμε το challenge πιστεύαμε ότι θα μαζευτεί κόσμος αλλά δεν περιμέναμε να πάρει τέτοια έκταση το θέμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θεωρώ πως ο λόγος που έγιναν τόσο δημοφιλή, είναι επειδή μας φέρνουν όλους πιο κοντά, πάντα επικρατεί παρείστικο-φιλικό κλίμα και όλοι θέλουν να δοκιμάσουν τη δύναμη τους. Το μεγαλύτερο επίτευγμα όμως για εμάς είναι πως τραβάει το ενδιαφέρον ακόμα και κάποιου που δεν ασχολείται με τη γυμναστική! Συνήθως αυτοί που μας κάνουν εντύπωση είναι άτομα που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό, απλά δουλεύουν σε κάποια χειρωνακτική εργασία και τα καταφέρνουν πάρα πολύ καλά. Πλέον, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, επικρατεί η φήμη μας παντού, οπότε με το που μας δουν ότι φτάσαμε, έχουν μαζευτεί πριν καν ξεκινήσουμε και περιμένουν σε ουρές! Ειναι μεγάλη μας χαρά που έχουμε τέτοια υποστήριξη!»

Η ομάδα Greek Strenth Games

Τα μελλοντικά πλάνα των παιδιών είναι να κάνουν challenges σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στο εξωτερικό! Στο προφίλ τους στο Instagram μπορείς να δεις περισσότερα βίντεο από τα challenges του δρόμου που οργανώνουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

clubbing
Εμείς ήρθαμε για τα τέκνο. Γιατί χορεύουμε Ρουσλάνα;

Ανταποκρίσεις από μια πόλη που χορεύει ακόμα: Ίσως υπερβολή που περπατάω τόσο δρόμο τέτοια ώρα για να ακούσω τέκνο, αλλά το έχω ανάγκη να χτυπηθώ στο μπάπα μπούπα, που λέει και ο μπαμπάς μου.

Podcast Μετακινήσου αλλιώς
Podcast Μετακινήσου αλλιώς | O 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας και πώς μπορεί να βοηθήσει τη Βιώσιμη Κινητικότητα

Μια συζήτηση με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων Ελένη Ζωντήρου και τον αντιπρόεδρο της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας Χάρη Κουγιουμτζόπουλο

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.