Life in Athens

Περπατάμε στον Εθνικό Κήπο μαζί με τον Δρ. Νίκο Ερηνάκη

Mια διαφορετική συζήτηση για τη φιλοσοφία, την τέχνη και την κλιματική αλλαγή

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια πράσινη βόλτα στον Εθνικό Κήπο με ξεναγούς τους Δρ. Νίκο Ερηνάκη, Κατερίνα Σταμίδη και Γιώργο Δικαίο

Εθνικός Κήπος: όλοι και όλες περνάμε καθημερινά από αυτό το πράσινο στολίδι στην «καρδιά» της Αθήνας, έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου στην τσιμεντένια πρωτεύουσα. Αλλά τι πραγματικά γνωρίζουμε για το χώρο;

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής μας καλεί να συμμετάσχουμε σε μια διαφορετική ξενάγηση στον Εθνικό Κήπο, με καλεσμένο τον Δρ. Νίκο Ερηνάκη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Παν/μίων του Λονδίνου και της Οξφόρδης, και Διδάσκων Φιλοσοφίας, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με τον οποίο θα συζητηθεί το πώς η φιλοσοφία και η τέχνη μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την κλιματική αλλαγή γύρω μας.

Η κα. Κατερίνα Σταμίδη, Μουσειοπαιδαγωγός, Ξεναγός, θα μας ξεναγήσει στην άγνωστη ιστορία του πιο γνωστού κήπου της Ελλάδας, ενώ ο κ. Γιώργος Δικαίος, Ερευνητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), και Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), θα μας εισάγει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 17:30-19:30 στον Εθνικό Κήπο (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1, 105 57, Αθήνα).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρουν εδώ. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή 29 Μαΐου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας και αποτελεί επίσημη εκδήλωση εταίρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα είναι μια ετήσια ευκαιρία για συζήτηση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής με φορείς χάραξης πολιτικής, κορυφαίους περιβαλλοντολόγους και ενδιαφερόμενους φορείς από την Ευρώπη και όχι μόνο. Η φετινή εβδομάδα εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία - τη στρατηγική βιώσιμης και μετασχηματιστικής ανάπτυξης της ΕΕ για μια Ευρώπη αποδοτική ως προς τους πόρους και κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.