Life in Athens

Beach Street Festival Λέσβος 2014

Η όλη κατάσταση μύριζε μόνο θετική ενέργεια

Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια το πανέμορφο νησί που ακούει στο όνομα Μυτιλήνη κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετούς νέους καλλιτέχνες για να δώσουν ζωντάνια, ήχο και πολύ χρώμα σε ένα 3μερο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Αυγούστου.

Φέτος το φεστιβάλ είχε σαν έδρα το κέντρο του νησιού. Όταν οι καλεσμένοι (καλλιτέχνες) άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι η όλη κατάσταση μύριζε μόνο θετική ενέργεια.

Στο οπτικό μας πεδίο ξεχώριζαν μόνο όμορφα χαμόγελα και αγκαλιές καλωσορίσματος, το απέραντο γαλάζιο και ο ήλιος  σε έκαναν να νιώθεις πραγματικά πολύ όμορφα.

Κάτω από το γνωστό κάστρο του νησιού είχαν στηθεί αρκετές σκηνές που σου έβγαζαν την σκέψη «παιδική κατασκήνωση». Όλοι οι καλεσμένοι graffiti artists πήραν τα χρώματα τους και ενημερώθηκαν σε πιο σημείο του νησιού θα βάφει ο καθένας.

Προσωπικά μου άρεσε το σκεπτικό ότι ο κάθε writer είχε τον δικό του τοίχο, υπήρχαν artists που εκτέλεσαν το έργο τους μόνοι η σε συνεργασία με φίλους. Όλοι είχαν τον χάρτη τους με τα σημεία που θα δημιουργούσαν οι καλεσμένοι τα εικαστικά τους. Ο κόσμος έκανε την βόλτα του γνωρίζοντας το νησί και παράλληλα ανακάλυπτε τα σημεία που στολιζόντουσαν με χρώμα. Όλες τις μέρες υπήρχε μια συνεχόμενη κίνηση από το κοινό που ήθελαν να παρακολουθήσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών, με ποιο τρόπο και πόσο γρήγορα προχωρούσαν τα έργα, το πώς από ώρα σε ώρα άλλαζαν μορφή, πράγμα που εξίταρε τους πάντες με το παραπάνω.

Τις βραδινές ώρες το πρόγραμμα ήταν αρκετά πλούσιο από γνωστές μπάντες τύπου: Bήτα Πείς, 12ος πίθηκος, Εισβολέας, State of da boom (dj alex/ kebzer), Ρόδες United, Elephant Phinix, Dj inko και όχι μόνο... Κάθε βράδυ πολύ όμορφες μουσικές εκπλήξεις, συναυλίες και πάρτι έκαναν το κοινό να περάσει τρία βράδια με πολύ ρυθμό, ένταση και πολλά γούστα!!

Επειδή όλα τα καλά πράγματα όμως τελειώνουν γρήγορα, αφήσαμε το κέντρο του νησιού μετά το 3μερο και μετακομίσαμε στην πανέμορφη Ερεσσό. Κάτι σαν το κερασάκι στην τούρτα που λέμε, εκεί επιλεγμένοι artists διακόσμησαν με τις εικαστικές τους δυνατότητες την πλάγια όψη ενός ξενοδοχείου που βρίσκεται πάνω στην παραλία, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα στηνόταν ένα πανέμορφο stage για το βραδινό πάρτι στην παραλία που οι μοναδικοί Dub Wise Hi-fi έδωσαν ρεσιτάλ ατμόσφαιρας και ήχου!

Πραγματικά τόσα χρόνια που βάφω δεν έχω ξανά συναντήσει τόσο καλοπροαίρετους ανθρώπους που λατρεύουν και σέβονται το graffiti, σίγουρα έχει βοηθήσει αρκετά σε αυτό ο αδελφός μας Alex Martinez που ζει στο συγκεκριμένο μέρος του νησιού έχοντας διακοσμήσει εικαστικά αρκετά σημεία του. Ακόμα πρέπει να επισκεφτείτε το μοναδικό Art Hotel kouitou που ανήκει στον Alex και την Βάσω, οι δύο αυτές ψυχές θα φροντίσουν να χαλαρώσεις με όλη την σημασία της λέξης. Πρέπει απλά να μείνεις σε αυτόν τον χώρο, είναι ένα γλυκό handmade παραμύθι!

Άντε και του χρόνου με περισσότερους καλλιτέχνες, μουσικούς και εικαστικούς. Ελπίζουμε για το καλύτερο και μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να μισούμε και να κρίνουμε αρνητικά ότι δεν καταλαβαίνουμε…

Have Fun!!!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image