Life in Athens

The Great Boarders 2014

13-14 Ιουνίου

Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για ακόμα μια φορά το γνωστό skateboard contest The Great Boarders (powered by Frulite OnΤheGo) έκανε την εμφάνισή του. Άφησε το γνωστό The mall που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 3 χρόνια, επιλέγοντας για play ground το νέο skate plaza στη περιοχή του Αμαρουσίου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο σκέλη. Την Παρασκευή έγινε το best trick στο σημείο του πάρκου που έχει το μικρό rail, το ευθύ curb και το wall ride. Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι αρκετοί skaters θα έδιναν το «παρών» για το λόγο ότι τα συγκεκριμένα σημεία του διαγωνισμού είναι αρκετά δημιουργικά και συνεπώς εύκολα κάποιος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έτσι τα φαβορί δεν ήταν 2-3 άτομα, αλλά περισσότερα. Με πολλή πυγμή και στιλ οι διαγωνιζόμενοι ξεπερνούσαν ο ένας τον άλλον. Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα υπήρχε και νέο αίμα, καθώς με την εμφάνιση του συγκεκριμένου πάρκου έχουν αρχίσει να ανεβάζουν καθημερινά όλοι οι νέοι το επίπεδό τους. Από συγκεκριμένους όμως είδαμε trick combos που έκαναν το κοινό να βγάζει κραυγές, είναι εμφανές πλέον ότι το επίπεδο ανεβαίνει μέρα με τη μέρα πράγμα που μας ικανοποιεί. 

n

Όλοι οι skateboarders είχαν τη δυνατότητα να κάνουν mini service και stensil στη σανίδα τους.

Τη δεύτερη μέρα οι μουσικές επιλογές από τον DJ Σπαρτιάτη ανέβασαν περισσότερο την αδρεναλίνη των διαγωνιζόμενων. Για αρχή τα δύο υποψήφια spots ήταν το step up με το rail & ένα ψηλό Hubba.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε το προσωπικό του πλάνο για την εικόνα που θα έδειχνε στην κριτική επιτροπή. Παρά τη ζέστη οι skaters δεν σταματούσαν να εκτελούν τα κόλπα τους. Ο Νότης Αγγελής, ο Giorgio Armani Ζάβος, ο Νικός Μολοχτός και ο Γιάννης Μιτσιάλης ήταν τα ονόματα που έδειξαν κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα.

Όλο το session ήταν πραγματικά μαγικό από όλους τους skaters!

Το τελευταίο spot του διαγωνισμού και ουσιαστικά το πιο δύσκολο ήταν το double set με το rail και τα δύο Hubba, ενώ όποιος αναβάτης είχε την ικανότητα συνέχιζε και στo Quarter. Νομίζω ότι όλο το κοινό περίμενε τη συγκεκριμένη στιγμή, καθώς τα δύο spot έχουν το πιο πολύ θέαμα και χρειάζεται αρκετή ικανότητα για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις.

Από τη νέα γενιά έδωσε θέαμα ο μικρός Μάνος Κυριακούσης (Μαυρίλα μου), ο οποίος τον τελευταίο χρόνο αφήνει υπονοούμενα για τη ραγδαία εξέλιξή του. Κατάφερε να ξεχωρίσει, αφού τα γρήγορα σε εκτέλεση και μοναδικά κόλπα του στα δύο Hubba και το rail δεν πέρασαν απαρατήρητα από την κριτική επιτροπή.

n

Το απίστευτο σόου της ημέρας το έδωσαν απλόχερα και με πολύ στιλ ο μικρός μας φίλος Νότης Αγγελής και ο Πάνος Λούπης, όλα τους τα κόλπα ήταν άψογα μέσα σε 3 προσπάθειες. Τα Lines τους ήταν και στις δύο κατασκευές με κόλπα που κάποιος θα κινηματογραφούσε για να κάνει video part. Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο χαμόγελα όταν βλέπεις τέτοια ταλέντα. Για ακόμα μια φορά μάς κάνατε περήφανους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους skaters εκεί έξω που συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν. Ραντεβού του χρόνου με ακόμα υψηλότερο επίπεδο και αγάπη για το skateboarding!

Εκτός από το πλούσιο θέαμα, το 2ήμερο έκλεισε με πολλά give aways από το Color Skate και συλλεκτικά δώρα από το Frulite OnTheGo.

n

Οι νικητές που κέρδισαν χρηματικά έπαθλα είναι:

STEP UP - 1ος ΝΟΤΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ, 2ος ΝΙΚΟΣ ΜΟΛΟΧΤΟΣ

RAIL - HUBBA - 1ος ΝΟΤΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ, 2ος ΜΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΣΗΣ

QUARTER - 1ος ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΗΣ, 2ος ΝΟΤΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

BEST TRICK (ledge) - ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ

n

 n

n

n

n