Life in Athens

Street Art Festival Thessaloniki 2014

Ένα event με πολύ χρώμα θα ταράξει τα νερά της συμπρωτεύουσας

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69999-141136.jpg

Το καλοκαίρι ξεκινάει με όμορφους ρυθμούς και πολύ χρώμα. Στις 16 & 17 Ιουνίου το Street Art Festival Thessaloniki έρχεται για να ταράξει τα νερά στην καρδιά της πόλης. Το φετινό τερέν του συγκεκριμένου event θα είναι στον υπαίθριο χώρο της Δ.Ε.Θ. μπροστά από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. 

Η Θεσσαλονίκη επιλέχτηκε ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014. Ολόκληρη η πόλη θα παραδοθεί στους ρυθμούς της hip hop, reggae & dub, rock και περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την έκφραση της τέχνης τους, παρουσιάζοντας στο κοινό τις μοναδικές τους δημιουργίες.

Δύο δυναμικές μέρες γεμάτες χρώμα, μουσικούς ρυθμούς και πολύ χορό. Θα υπάρχει ένα stage με 20 διαφορετικά σχήματα, άφθονες επιφάνειες για graffiti, skate park, inline & bmx, dj sets, επιδείξεις και διαγωνισμοί.

Ακόμη το robo-art κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα μέσω των google developers επιλέγοντας την Θεσσαλονίκη. Μια μοναδική σύνδεση της τέχνης με την τεχνολογία.

n

n

O εμβληματικός χώρος της πόλης αναγεννιέται και δείχνει το σύγχρονο πρόσωπό του μέσα από την εναλλακτική τέχνη του δρόμου, ένα πρωτοποριακό μείγμα μουσικής, χορού, ζωγραφικής και εικαστικών παρεμβάσεων. 

Στόχος του φεστιβάλ να παρουσιάσει τις νέες τάσεις της σύγχρονης τέχνης του δρόμου και την κουλτούρα της, που αποτελεί κομμάτι και τρόπο ζωής της νεολαίας, μέσα από έναν ετήσιο θεσμό στη Θεσσαλονίκη για τους νέους της και όχι μόνο. 

www.streetartfestivalthessaloniki.gr

www.facebook.com/streetartfestivalthessaloniki

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.