Life in Athens

All we need is love

Οι ψυχεδελικές εικόνες του Theopsy στη Γκαλερί Σαρρή 12

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68584-138078.jpg

Η γκαλερί Σαρρή 12 είναι ένας χώρος γνωστός για τη φιλοξενία και την αγάπη που δείχνει σε καλλιτέχνες που ασχολούνται με την τέχνη του δρόμου. Πιστή σε αυτή τη δέσμευση για ακόμα μια φόρα, η γκαλερί παρουσιάζει την ολόφρεσκη δουλειά του street artist Greg Theopsy. 

Ο Theopsy μέσα από τη δουλειά του βρίσκει ισορροπίες ανάμεσα στην τάξη και το χάος που, όμως, δεν καταλήγουν ποτέ στην απόλυτη αρμονία. Ο street artist ενδιαφέρεται για οτιδήποτε είναι ζωντανό, ό,τι δεν έχει οριστεί, δεν έχει αναγνωριστεί, αλλά τείνει προς την εφεύρεση του αύριο.

Στην έκθεσή του «Έκκληση για Τρυφερότητα» (A Plea for Tenderness) ο Theopsy παρουσιάζει μικρά και μεγάλα έργα με μελάνι σε χαρτί. Τα περισσότερα από αυτά είναι πιστά στο ψυχεδελικό και αινιγματικό ύφος που χαρακτηρίζει απόλυτα τον συγκεκριμένο δημιουργό. 

n

Το άσπρο και μαύρο περίπλοκο ανελέητο γραφικό στιλ του αφήνει τον θεατή να ανακαλύψει τις συναισθηματικές συνθέσεις του. Εικόνες με νέα ζευγάρια, σκηνές συναισθημάτων και αγάπης που έχουμε όλοι μας βαθιά χαραγμένες στην καρδιά μας ξεδιπλώνονται στους τοίχους της γκαλερί.

Η επιθυμία του καλλιτέχνη να επιστρέψει σε ένα τόσο βασικό θέμα όπως η αγάπη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους έρχεται μετά από μια μεγάλη αναζήτηση ανάμεσα στο αφηρημένο, την πολιτική τέχνη, την κοινωνική τέχνη και την πνευματική ψυχεδέλεια.

«Έχω βιώσει πολύ προσωπικό πόνο και πολλές καταστροφές αυτό το χρόνο, πολλούς θανάτους, πολύ πόνο… Για αυτό το λόγο δεν ήθελα να μιλήσω για πολέμους, για την κοινωνία, για τέρατα, ρομπότ ή τον Δαλάι Λάμα, δεν με αφορούν αυτή τη στιγμή. Η έκθεση μιλάει για την αγάπη· όταν λέω αγάπη δεν εννοώ την πνευματική αγάπη, αλλά την απλή, βασική, «κουτή» αγάπη. Αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Μόνο αυτό με ενδιαφέρει τώρα», λέει ο Theopsy για τη δουλειά που θα παρουσιάσει. 

Info: 24/05-24/06. «Γκαλερί Σαρρή 12», Σαρρή 12, Ψυρρή. Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ. 12.00-17.00. Επιμέλεια έκθεσης: Ντένια Παναγάκη

n

n

n


Ο καλλιτέχνης του δρόμου Theopsy γεννήθηκε το 1968 από Έλληνες γονείς στη Βοστόνη των Η.Π.Α. Πήγε στο Παρίσι σε μικρή ηλικία και μεγάλωσε μεταξύ Γαλλίας, Ελλάδας και Αγγλίας. Ξεκίνησε να βάφει τους δρόμους του Παρισιού το '80. Τη δεκαετία του '90 ορμώμενος από τις σπουδές του στη γλυπτική επισκέπτεται την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά. Το 2011 λαμβάνει το Αυστραλιανό Βραβείο Τέχνης στην Αρχιτεκτονική για την τοιχογραφία του 19 ορόφων στην Καμπέρα. Το 2010 παρουσίασε μια αληθινή βόμβα δικής του επινόησης στο Palais de Tokyo στο Παρίσι. Η βόμβα παρουσιάστηκε στην αίθουσα blakblok για μερικούς μήνες σαν "παιχνίδι". Το Μάιο του 2012 ξεκίνησε, κατά τη διάρκεια των εκλογών της Αθήνας, το Athens VODE, μια φανταστική πολιτική εκστρατεία. Σε μία προσπάθεια να εμποτίσει σε πραγματικό χρόνο ένα ιστορικό γεγονός και να παρουσιάσει το περιεχόμενό του, ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε μέσα κανονικής προεκλογικής καμπάνιας για να προωθήσει τον φανταστικό χαρακτήρα του, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο, λόγους, αφίσες και τον τύπο. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του: "Vode Campaign" στο Stigma Lab (Athens 2012), "Monsters in Fashion" Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα, 2011), μια μίξη "terrorists toys"και "post-postcards" παρουσιάστηκαν στην γκαλερί AMP (Αθήνα 2010) και "Revolution Now!" στο Παλάτι του Τόκυο (Palais de Tokyo, Παρίσι, 2010). Αυτή τη στιγμή παρουσιάζει τη δουλειά του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην έκθεση "No Respect".

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.