Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Η κίνηση ομαλοποιείται
«Εβδομάδα με την εβδομάδα βλέπουμε ότι σιγά σιγά πετυχαίνουμε το στόχο μας»
Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας και την κίνηση στο κέντρο που ομαλοποιείται μετά τις πρώτες μέρες.
Καλύτερη είναι η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας και η κίνηση ομαλοποιείται μετά τις πρώτες μέρες του Μεγάλου Περιπάτου, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. « Έχουμε μια ομάδα επιστημόνων, η οποία παρακολουθεί την πρωινή αιχμή, την απογευματινή αιχμή, αξιολογεί και βγάζει συμπεράσματα για να καταθέσει προτάσεις. Αυτή τη στιγμή η κίνηση σταθεροποιείται και ομαλοποιείται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.
»Βλέποντας τις τάσεις μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα βλέπουμε ότι σιγά σιγά πετυχαίνουμε το στόχο μας. Θέλουμε να πετύχουμε μια νέα ισορροπία μες στην πόλη, ανάμεσα στον οδηγό, τον επιβάτη, αυτόν που περπατάει και αυτόν που είναι με το ποδήλατο. Αυτή είναι μια μεταβατική φάση και προφανώς είναι δύσκολη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.
Σε ό,τι αφορά στο έργο της Πανεπιστημίου, επισήμανε ότι στην επόμενη φάση δε θα υπάρχει αυτό το πεζοδρόμιο και η άσφαλτος. «Θα γίνει ένας μεγάλος πεζόδρομος, με πολύ πράσινο. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει ένα μεγάλο, ένα γενναίο έργο ανάπλασης όλης της Πανεπιστημίου. Θα παρουσιάσουμε τις μελέτες τις επόμενες εβδομάδες για να εμπλουτίσουμε τον δημόσιο διάλογο, τη δημόσια διαβούλευση. Αλλά μπορώ να σας πω ότι η Πανεπιστημίου σήμερα και η Πανεπιστημίου αύριο θα έχει όση σχέση είχε η Διονυσίου Αρεοπαγίτου του χθες που περνούσαν τα αυτοκίνητα, με τώρα.
»Θα είναι μια αλλαγή αντάξια της πόλης. Μια διαδρομή 7 χμ απελευθερώνει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ τόνισε ότι «μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα δίκυκλα, οι πεζοί και οι ποδηλάτες».
Σχετικά με τις επικρίσεις περί προχειρότητρας που έχει δεχτεί ο Μεγάλος Περίπατος, υπογράμμισε ότι «κάνουμε αυτό που κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις, όπως έκανε τελευταία η Μαδρίτη το 2017. Πριν πας να σημαδέψεις μια πόλη για δεκαετίες, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι αυτό που θέλεις κι έχεις σχεδιάσει να κάνεις είναι λειτουργικό και βιώσιμο και πραγματικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής», συμπληρώνοντας ότι ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις. «Για να γίνουν τέτοιες αλλαγές ο δήμαρχος πρέπει να είναι έτοιμος να επωμιστεί το πολιτικό κόστος», επισήμανε.
Οι επόμενες παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας
Παράλληλαμ, ο κ. Μπακογιάννης αποκάλυψε κάποιες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες στο κέντρο της πόλης. «Επιτέλους, θα οριοθετήσουμε συγκεκριμένες θέσεις για ανθρώπους με αναπηρία, ταυτόχρονα φτιάχνουμε 2.000 θέσεις για δίκυκλα περιμετρικά του τριγώνου και μες στο κέντρο. Σε ό,τι αφορά στα ταξί ξέρετε ότι στο κέντρο της Αθήνας οι νόμιμες θέσεις στις πιάτσες είναι λιγότερες από 20. Τα ταξί έχουν μόνιμη πιάτσα στην Όθωνος κι εμείς θα δημιουργήσουμε μια νέα πιάτσα για τα ταξί στην Καραγιώργη Σερβίας.
»Φτιάχνουμε 12 νέες πιάτσες ταξί που θα έχουν σύνολο σχεδόν 100 νόμιμες θέσεις», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα γίνει και η αντιδρόμηση της Καραγιώργη Σερβίας .
Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, δήλωσε ότι «πρέπει επιτέλους να ψηφιστεί ένα πλαίσιο, το οποίο να διασφαλίζει και το δικαίωμα εκείνων που θέλουν να διαμαρτυρηθούν, αλλά να διασφαλίζει και τα δικαιώματα μιας ολόκληρης πόλης, να συνεχίσει να λειτουργεί, να συνεχίσει να υπάρχει.
»Με ενθουσιασμό θα ψήφιζα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Εμείς το ζητούσαμε πριν τις εκλογές. Ήταν βασική θέση της δικής μας παράταξης», ενώ ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σημείωσε ότι «δε μειώνεται το δικαίωμα να διαδηλώσει κάποιος με το νομοσχέδιο. Δεν μπορεί για παράδειγμα να διαδηλώσει κάποιος στην Πανεπιστημίου ή στον Μεγάλο Περίπατο; Πρέπει να πάει πάνω στην άσφαλτο και να κλείσει τα αυτοκίνητα;».
Τέλος, σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει ως δήμαρχος ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «αν γύριζα τον χρόνο πίσω, αυτό που δε θα έκανα σίγουρα ήταν να πάω στην Ομόνοια εκείνο το βράδυ. Έκανα λάθος και το έχω πει και δημοσίως. Δώσαμε το λάθος μήνυμα σε μια κρίσιμη στιγμή».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινήσαμε για τον Ίμερο, το γνωστό μπαρ του νταλκά στο Πεδίον του Άρεως.
Θα δοκίμαζες μέλι Πετραλώνων; Οι μελισσοκόμοι Νίκος Χατζιηλίας και Μαρίλη Καρρά κάνουν πράξη την αστική μελισσοκομία.
Πρεμιέρα για τις ανέπαφες πληρωμές σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ - Τα οφέλη για τον επιβάτη
Πρεμιέρα για τις ανέπαφες πληρωμές σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ - Τα οφέλη για τον επιβάτη
Μια συζήτηση με τον Δρ συγκοινωνιολόγο-πολεοδόμο Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, μέλος τη Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ
Δούκας: Αναγνωρίζεται η θέση της πόλης μας ως δημοφιλούς προορισμού της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας
Θυμάσαι κάτι από την περιοχή γύρω από αυτό, από τα Πετράλωνα, την Ιερά Οδό, τον Βοτανικό ή το Μεταξουργείο;
Μια πολύ όμορφη ιστορία με πολλούς πρωταγωνιστές
Χιλιάδες επισκέπτες υποδέχτηκαν εκεί τη νέα χρονιά
«Φτάσαμε στην Αθήνα τις 5.000 δενδροφυτεύσεις μέσα στο 2024» σημειώνει ο Χάρης Δούκας
Μοναδικές είναι οι εικόνες που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός από τις χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο
Με ανάρτηση του στο Facebook, ο Δήμος Αθηναίων, ενημερώνει ότι ο Εθνικός Κήπος θα παραμείνει κλειστός
Ένα μουσικοθεατρικό πολυθέαμα, ενώ ο νυχτερινός ουρανός θα φωτιστεί με εκατοντάδες drones
Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, με γιορτινή διάθεση
Δούκας: «Να βοηθήσουμε όσο περνάει από το χέρι μας και να χαρίσουμε το δώρο της προσφοράς»
Το talk-of-the-town για τους Χριστουγεννόφιλους φέρει την υπογραφή της ΕΥΔΑΠ
To Calm Concept Store 113 στην Ιπποκράτους διαθέτει δικό του στυλ και επιπλέον τα έχει όλα και συμφέρει: ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, αρώματα, αρωματικά χώρου και καλλυντικά!
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το street party με χριστουγεννιάτικη διάθεση στους ρυθμούς της Αθήνας
Η Αθήνα μεταμορφώνεται σε άλλη Αθήνα. Τι είναι αυτή η αλλαγή που βιώνει η πόλη; Αλλάζει κάτι σημαντικό. Αλλάζει ο χώρος και ο χρόνος της ζωής των κατοίκων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.