Life in Athens

Τρίτος στον κόσμο στο Parkour Freestyle ο Δημήτρης Κυρσανίδης

Παρά τον τραυματισμό του ο 24χρονος έλαμψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Urban Games της Βουδαπέστης

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_dimitriskyrsanidis_action.jpg

Ο αθλητής της Red Bull Δημήτρης Κυρσανίδης κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Urban Games που διεξήχθη στη Βουδαπέστη

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης πρωτοασχολήθηκε με το freerunning στην ηλικία των 12 ετών, μέσα από μια παρέα στη γειτονιά του στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος που ξεκίνησε ήταν γιατί ήθελε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα, από την καθημερινότητα. Πίστευε ότι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ κι όλα αυτά που προβάλουν τα Media ήταν αρκετά κλασικά και συνηθισμένα για τον ίδιο και έτσι δοκίμασε το freerunning. Τελικά τον εντυπωσίασαν τα άλματα, οι τούμπες και τα εντυπωσιακά φλιπ. 

thumbnail_dimitriskyrsanidis_lifestyle.jpg

12 χρόνια μετά οι κόποι του Δημήτρη Κυρσανίδη έχουν αποδώσει καρπούς, αφού ο αθλητής της Red Bull συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παρκουρίστες του πλανήτη. Οι διακρίσεις για τον θεσσαλονικιό αθλητή δεν σταμάτησαν ούτε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Urban Games στην Βουδαπέστη.

Την Κυριακή ο Δημήτρης κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία Parkour Freestyle και παρά τον τραυματισμό του, βρέθηκε στο βάθρο όντας μάλιστα μόλις έναν πόντο πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Evguenii Aroian.

World Urban Games Budapest 2019   Parkour highlights

Ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για αυτή τη θέση, αν και νιώθω ότι μπορούσα και καλύτερα. Δούλεψα πολύ σκληρά μετά από τον πρόσφατό μου τραυματισμό και ανυπομονώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ξανά τον επόμενο μήνα στο Red Bull Art of Motion».

Αυτό το μετάλλιο είναι το πέμπτο από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για φέτος μετά από τις νίκες του στην Κίνα (3η θέση: Παγκόσμιο κύπελλο parkour κατηγορία Speed Run), την Ιαπωνία (2η θέση: Παγκόσμιο κύπελλο parkour κατηγορία Speed Run & 1η θέση: στην κατηγορία Freestyle) και την Σαουδική Αραβία (3η θέση: FISE Battle of the Champions). Επόμενη στάση του Έλληνα πρωταθλητή, το Red Bull Art of Motion που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Ματέρα της Ιταλίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.