Life in Athens

Skateboarding Gives Wings

Στέφανος Πρωτοπαππάς: Βάλτε στόχους και κατακτήστε τους

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57684-115722.jpg

Γνωρίζω τον Στέφανο αρκετά χρόνια και θυμάμαι πολύ έντονα πως ό,τι έκανε ήθελε πάντα το κάτι παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί μοναδικά χειροποίητα έργα τέχνης από παλιές σανίδες του skateboard. Η Athens Voice μίλησε μαζί με τον skateboarder που είδε με άλλο μάτι της σανίδες που σπάει.

Ονομάζομαι Στέφανος Πρωτοπαππάς.

Τα τελευταία έτη ανακυκλώνω σπασμένες, άχρηστες -για όλους τους υπόλοιπους- ξύλινες σανίδες του skateboard, φτιάχνοντας έργα τέχνης. Η επωνυμία που επέλεξα για να με γνωρίσει το κοινό είναι 360° UPCYCLING WOOD & SKATEBOARDS.

Το 360° upcycling είναι ένας τρόπος έκφρασης, κουλτούρας, παιδείας και πολιτισμού για το πώς βλέπω εγώ τον κόσμο γύρω μου.

n

Είμαι στην ελληνική skate σκηνή ενεργός 9 χρόνια και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του SF crew με συμμετοχές σε αρκετούς διαγωνισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Η αγάπη μου για το skate με ενέπνευσε να δημιουργώ έργα τέχνης και να πάρω ένα πραγματικά δύσκολο «στην επεξεργασία» ξύλο που είναι χαρακωμένο, ταλαιπωρημένο ή σπασμένο και να δημιουργήσω πάνω σε αυτό.

n

n

Κάποιες κατασκευές μου έχουν χρηστικότητα και παράλληλα είναι μοναδικά χειροποίητα έργα τέχνης. Κάποια άλλα είναι αποκλειστικά και μόνο έργα τέχνης.

Έχω εκθέσει μέχρι στιγμής την δουλεία μου στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη αποσπώντας πολύ καλές κριτικές . Οι προτάσεις που δέχομαι είναι να διακοσμήσω επιχειρήσεις, σπίτια ή ατελιέ με μοναδικά έργα τα οποία απευθύνονται σε κάθε ηλικία, μπορεί να είναι custom δουλειές σε μορφή παραγγελίας ή δικές μου δημιουργίες.

Η έμπνευση το να δημιουργείς, η πρακτικότητα και η χρηστικότητα είναι τα στοιχεία που με εκφράζουν.

Αυτή είναι η διέξοδος μου αλλά και μία διέξοδος που θα έπρεπε να έχει και κάθε νέος ή νέα στις μέρες μας.

Το moto μου είναι: Βάλτε στόχους και κατακτήστε τους.

nn

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον καλλιτέχνη στο facebook και το blog του.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.