Life in Athens

Ο Δήμος Αμαρουσίου κατά των skaters

Η Πλατεία Ηρώων εκπέμπει S.O.S.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50873-104197.jpg

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και η κοινότητα του skateboarding έρχεται αντιμέτωπη με ακόμα έναν Δήμο που δεν έχει αντιληφθεί εδώ και 20 χρόνια το πόσο σημαντική είναι η πλατεία Ηρώων για αρκετούς νέους. Η προεκλογική περίοδος άρχισε και μαζί της οι αστείες ενέργειες τον τοπικών αρχόντων,το κλασικό κολπάκι να δείξουν ότι παράγουν έργο τελευταία στιγμή.

Κάποιος θυμήθηκε να σβήσει τα graffiti που ζωντανεύουν την πόλη, άλλοι κάνουν τα στραβά μάτια σε γιγάντια αυθαίρετα. Έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια αλλά δυστυχώς μυαλό δεν βάζουμε αφού όλοι μας έχουμε μία κοινή δύναμη, η οποια είναι η «ψήφος».

n

Η συγκεκριμένη πλατεία έχει μεγαλώσει αρκετές γενιές από την εποχή του 1989 μέχρι και σήμερα. Ο σχεδιασμός της βοήθησε άπειρα παιδιά που ασχολούνται με το skate και το bmx να εξελιχτούν. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έχει στα σχέδια την καταστροφή του χώρου για να γίνει παιδική χαρά χωρίς να υπολογίζει όλα αυτά τα παιδιά τι θα απογίνουν, σε ποιο σημείο θα επικοινωνούν και που θα εξελίσσουν ακόμα περισσότερο αυτό που κάνουν.

Χρόνια τώρα ο συγκεκριμένος Δήμος έχει υποσχεθεί την δημιουργία ενός skate park. Απειρα σχέδια έχουν φτάσει στα χέρια του χωρίς ποτέ κάτι να γίνει πραγματικότητα.  Ελπίζουμε τα σχέδια του δημάρχου Αμαρουσίου για την ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων να βρουν εμπόδια και οι μπουλντόζες να μην εμφανιστούν γιατί θα υπάρχει πρόβλημα.

Το ευχάριστο είναι ότι skaters και BMX riders από κάθε σημείο έχουν προβεί σε πολύ δυναμικές και ειρηνικές παραστάσεις διαμαρτυρίας ενημερώνοντας τους συμπολίτες τι ακριβώς συμβαίνει. Το γνωρίζουμε χρόνια ότι προσπαθούν να διώξουν τα παιδιά από της πλατείες. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Πλατεία Δικαστηρίων: η μισή κατεστραμμένη, πλέον είναι σημείο τοξικομανών, Πεδίον του Άρεως: το ερήμωσαν και αυτό τόσα χρόνια και εκεί μας έδιωξαν γιατί πάντα οι skaters είναι το πρόβλημα, Πλατεία Κοραή στον Πειραιά: καταστροφή, θα φτιάξουν στάση μετρό, Πλατεία Συντάγματος: εδώ γελάει ο κόσμος…

n

Πραγματικά δεν περιμένουμε τίποτα για τον απλό λόγο ότι εσείς μας κάνατε να νιώθουμε έτσι, να μην έχουμε όνειρα και ελπίδα για το μέλλον μας. Οι υπογραφές έχουν ήδη μαζευτεί από τους πολίτες που είναι κατά, εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, η προσπάθεια μετράει. Εξάλλου δεν αφήσατε τίποτα όρθιο σε αυτή την χώρα αλλά μην ξεχνάτε ότι ο τροχός γυρίζει και ο χαμένος τα παίρνει όλα!

n

n

 

n

Σχέδια: Κώστας Παντούλας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.