Life in Athens

Παρουσίαση: Skating Spots

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45406-94753.jpg

Πάτρα, Γαλάτσι, Αγία Παρασκευή

Do it yourself spot Πάτρα

Μια τρομερή κίνηση από την κοινότητα του skateboarding στην αγαπημένη μας Πάτρα εδώ και μερικούς μήνες έχει κλέψει την παράσταση. Το spot είναι στην περιοχή Ιτίες, στην παραλιακή οδό "ακτή Δυμαιών" στο ρεύμα προς Πύργο και δίπλα στο δρόμο βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του εκπολιτιστικού συλλόγου.

n

n

n

Η ιδέα να φτιαχτούν κατασκευές στον εγκαταλελειμμένο χώρο ήταν του Γιώργου Πλατή και με την βοήθεια όλων των skaters η σκέψη έγινε πραγματικότητα. Το γνωστό skate shop της περιοχής «Fifty Fifty» χρηματοδότησε το project ώστε να αγοραστούν τα απαραίτητα υλικά (τσιμέντα, άμμο, χαλίκι, εργαλεία, σιδερογωνιές σωλήνες κ.λ.π) Με πολύ δουλεία και μεράκι ο χώρος-φάντασμα μεταμορφώθηκε σε ένα skate spot που πραγματικά αρέσει. 

n

n

n

Το καλό για εμάς είναι ότι οι γείτονες και οι περίοικοι είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια. Πλέον ο χώρος περιέχει, box, wall rides, quarter, hubba ledge, rail, 2-3 curbs, barrier, και pole jam, bank to curb. Βέβαια τα μαστορέματα δεν σταματούν διότι οι locals έχουν σκοπό να συνεχίσουν να προσθέτουν κατασκευές σε όλο τον χώρο!

n

n

Το fifty fifty δημιούργησε ένα t-shirt με ένα όμορφο λογότυπο που σχεδίασε ο Θωμάς Βουκελάτος σε συνεργασία με τους The creative bastart graphics. Κοστίζει μόνο 15 ευρώ και όλα τα λεφτά θα ξοδευτούν σε υλικά για νέες κατασκευές στο skate spot.  Αν βρεθείς στην Πάτρα μπορείς να πάρεις το λεωφορείο Νο 5 από το κέντρο και να βρεθείς σε αυτό το όμορφο spot για να κάνεις skate. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους γιατί αυτές είναι κινήσεις και ευχόμαστε τα καλύτερα guys.

Do it yourself spot Γαλάτσι

n

Φωτό: tom galanis

Δεν χρειάζονται συστάσεις για το συγκεκριμένο skate spot στο Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι. Μιλάμε για ένα σημαντικό σημείο εδώ και μια πενταετία που προσφέρει γερές βάσεις σε αρχάριους skaters και ανεβάζει το επίπεδο σε παλαιότερους skaters και μη. Τους τελευταίους 2 μήνες οι locals αποφάσισαν να φρεσκάρουν τον χώρο δημιουργώντας νέες κατασκευές που θα σπάσουν την ρουτίνα. Όλα τα παιδιά έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό δουλεύοντας ασταμάτητα από το πρωί μέχρι το βράδυ δύο ολόκληρους μήνες.

n

n

Αρχικά ο χώρος ξεκίνησε με λίγες κατασκευές που τοποθέτησαν οι locals. Με την κίνηση αυτή μεταφέρανε στον Δήμο της περιοχής το μήνυμα ότι είμαστε εδώ και υπάρχουμε χρειαζόμαστε ένα πάρκο. Με την πάροδο του χρόνου ξεφύτρωναν νέες κατασκευές και μαζί με αυτές όλο και περισσότερα παιδιά έδιναν ζωή σε έναν χώρο που ήταν εγκαταλελειμμένος. Σήμερα ο Δήμος έχει αγκαλιάσει την κοινότητα των skaters δίνοντας άδεια για την ανάπλαση του πάρκου. Για όσους skaters είναι ανήλικοι, θα πρέπει να έχουν υπογράψει οι γονείς τους μια υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπουν στο παιδί να κάνει skate στο συγκεκριμένο χώρο.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους έβαλαν τα χέρια τους για να φτιαχτούν όλες η κατασκευές, στην Red Bull & Volcom που βοήθησαν οικονομικά για να αγοραστούν υλικά, στο πατέρα ενός skater που έκανε δωρεά σίδερα και λαμαρίνες και στον πρόεδρο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου Μανόλη Προτονετάριο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε παραχωρώντας μας την άδεια για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα!

Line spot Αγία Παρασκευή

Ένα ολόφρεσκο μέρος έπεσε στην αντίληψη μας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία περνάς τον δρόμο απέναντι, που κατεβαίνει η οδός Ελπίδoς και στο δεξί σου χέρι θα βρεις ένα εμπορικό κέντρο που λόγο κρίσης όλα τα μαγαζιά έχουν κλείσει. Κρίμα! Εκεί μπορείς να αράξεις κάνοντας skate με τους φίλου σου. Το μέρος περιέχει αρκετά μαρμάρινα curbs για να κάνεις lines, ένα μικρό manualpad για ζέσταμα, και φυσικά το ματάκι σου μπορεί να ανακαλύψει ακόμα περισσότερα αν είσαι δραστήριος με το πατίνι σου. Μην ξεχάσεις να πάρεις κερί για το λόγο ότι τα μάρμαρα είναι φρέσκα και δεν γλιστρούν. Καλά grinds εύχομαι τσακάλια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.