Life in Athens

Τι είδαμε και τι ακούσαμε στο Athens Pride 2018

Φωτορεπορτάζ της A.V. μέσα στην καρδιά της υπέροχα πολύχρωμης Αθήνας

Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για 14η χρόνια το Athens Pride (φέτος #Παρούσα) δεν ήταν απλώς μια παρέλαση. Ήταν μια πορεία διαμαρτυρίας, ένα φεστιβάλ υπερηφάνειας, ένα τεράστιο πάρτι, μια συναυλία, ένα γεγονός γεμάτο σεβασμό και αγάπη στον άνθρωπο και τη διαφορετικότητα.



Τα αγόρια με τα ροζ μαλλιά, τα κορίτσια με τα άρβυλα, οι περήφανοι μπαμπάδες και περήφανες μαμάδες με μωρά στα καροτσάκια, οι περήφανοι φίλοι gay, straight, τρανς, queer προσωπικότητες και τα άφυλα.

Τι είδαμε 

Παιδιά που βρήκαν το θάρρος να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Lgbtqi+ κοινότητες, πολιτικές ομάδες και φοιτητικές οργανώσεις με τα περίπτερα τους: ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ, Proud Seniors, Ουράνιο Τόξο, Νεολαία Σύριζα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΣΕΚ.

Χιλιάδες φίλοι όπως εμείς, που θέλουμε να βλέπουμε την Αθήνα γεμάτη χαμόγελο και μουσική, χρώμα, χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ανθρώπους συμφιλιωμένους με τους εαυτούς τους. 

Τη σημαία του Pride απλωμένη στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος με φόντο το Κοινοβούλιο.

Τη Βουλή στα χρώματα της Ίριδας 

Εντοπίσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Νίκο Καρανίκα, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, τον Νάσο Ηλιόπουλο υφυπουργό Εργασίας και την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία. 

Άννα Κουρουπού


Tι ακούσαμε 

Τη λέξη «παρούσα» από τα στόματα όσων παρήλαυναν.

«Ένα τεράστιο συγνώμη προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα από τον κλάδο μου». - Μέλος της ομάδας «Αστυνομικών κατά του ρατσισμού».

« Ήρθε η ώρα η ελληνική κοινωνία να κατανοήσει ότι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο των lgbtqi ζευγαριών» - Δ.Τζανακόπουλος

«Δηλώνω περήφανη που νόμοι που ψηφίστηκαν από την ελληνική βουλή έδωσαν πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια σε όλους μας» - Ρένα Δούρου

«Γιατί δεν ήρθε η κυρία Ελένη Λουκά και ο πάτερ Κλεομένης;» - κάποιος στο πλήθος 

«Γιορτάζουμε όλες τις θυληκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε» - Διοργανωτές Athens Pride 2018

«Μάντισσα» από Μαρίνα Σάττι, “Comsi-comsa’’ από Ευριδίκη, «Η επιμονή σου» από Ελεωνόρα Ζουγανέλη στη σκηνή επί της πλατείας Συντάγματος.