Life in Athens

Varial, ένα από τα πιο τεχνικά κόλπα στο skateboarding

Ποια είναι η ιστορία του και ποιος το σκέφτηκε;

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
maxresdefault.jpg

Το varial  είναι ένα από τα πιο τεχνικά κόλπα στο skateboarding, παρατηρώντας τον τρόπο που γίνεται νομίζεις ότι είναι αδιανόητο να το αντιληφθεί ο εγκέφαλός σου. Το frontside pop shovit σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν μπορεί το σώμα σου να μείνει στην ίδια θέση χωρίς να στρίψει, χάνοντας από τα μάτια σου το skate αφού γυρνάει πίσω απο την πλάτη σου.

How-To Skateboarding: Frontside Shuv-It with Shuriken Shannon

Το varial προήλθε από έναν αρκετά παλιό skater που ακούει στο όνομα Eric Grisham αντιπροσωπεύοντας την εταιρία Variflex skateboards. Εκείνο τον καιρό η συγκεκριμένη εταιρία είχε ένα από τα πιο τεχνικά team, με riders που έχουνε αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία του skateboarding. Eddie Elguera, Allan Losi, και ο Steve Hirsch ήτανε τα δυνατά ονόματα, η Variflex ανακάλυψε αρκετούς riders σαν τον Steve Olson, Duane Peters, Tony Magnusson και τον Steve Alva, που όλοι μαζί είχανε την φήμη για την ανακάλυψη νέων κόλπων αρκετού στιλ. Χαρακτηριστικό είναι πως όποιος ήταν στην συγκεκριμένη εταιρία είχε το παρατσούκλι» «Varibot», ένα ρομπότ πού κατεδάφιζε όλα τα spot εκείνα τα χρόνια.

Tο 1979 ήτανε η εποχή του varial. Μαζί του άρχισε μία νέα εποχή  κόλπων που ερχόντουσαν καθημερινά στο προσκήνιο. Ο Eric Grisham ήτανε ένας από τους top pro της εποχής του με πολύ καλές θέσεις σε όλους τους διαγωνισμούς, για τον λόγο ότι οι Varibots είχανε το δικό τους skate park λίγο έξω από το Colton στην Καλιφόρνια δίνοντάς τους το προτέρημα να ξεχωρίζουν ενώ καθημερινά έκαναν practice. Ο Grisham έκανε το πρώτο varial  fronside με grap (γυρνόντας το skate με το χέρι) σε pool αρκετά χρόνια πριν το συγκεκριμένο κόλπο καθιερωθεί, έχοντας απίστευτο στιλ την ώρα της εκτέλεσης με τα πόδια ανοιχτά, πολύ ύψος, γυρνώντας το skate 180 μοίρες σε frontside air!

Καταλαβαίνετε ότι το συγκεκριμένο κόλπο μπήκε στην ιστορία των Varibots, έχοντας τον Grisham να το εκτελεί σε κάθε διαγωνισμό και κάθε spot. Πραγματικά αν δεις τα σημεία που εκτελούσε το συγκεκριμένο κόλπο από κοντά είναι απίστευτα. Μετά απο τον Grisham ένα νέο ταλέντο συνέχισε την εξέλιξη του varial έχοντας το όνομα Tony Hawk, εξελίσσοντας το varial σε αρκετούς συνδυασμούς, έχοντας ανακαλύψει αρκετούς που σήμερα κάνουν οι skaters. Ο Tony μπορούσε να κάνει varial παντού σε κάθε ράμπα με αρκετό ύψος (360 varial, mute varials) μεταφέροντας το κόλπο στην γενιά του ‘80. Πρέπει να πούμε ότι μετά από χρόνια άλλος ένας Varibot, o Tony Magnusson, ανακάλυψε το 540 varial αποδεικνύοντάς το στο βίντεο της h-street. Το αποτέλεσμα είναι ότι το varial στο street skate δεν έχει σχέση με το varial του Grisham για τον λόγο ότι δεν γυρίζει με το χέρι αλλά η υπόλοιπη κίνηση είναι ίδια, για αυτό και έμεινε το όνομα.

How To Varial Heelflip EVERY TRY

Μάθε λίγο ιστορία δεν βλάπτει! Varial heelflips, varial, varial…Good Luck!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.