Life in Athens

Tα ευρωπαϊκά Oscar του skatebording

Δόθηκαν στους καλύτερους. Δείτε τους νικητές και τα βίντεο ανά κατηγορία

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38253-82207.jpg

Για ακόμα μια φόρα τα Ευρωπαϊκά βραβεία του skateboarding βγήκαν με πολλά ταρατατζούμ αλλά και με πολύ προσπάθεια αφού οι υποψήφιοι skaters και αυτή την χρονιά ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Τα αποτελέσματα βγήκαν από ψηφοφορία του κοινού μέσω διαδικτύου. Δείτε παρακάτω τους νικητές.

1. Κατηγορία: KING PIN EUROPEAN SKATEBOARDER OF THE YEAR

Νικητής: Madars Apse

Είναι Λεττονός γεννημένος το 1989. Το 2001 όταν αποφάσισε να γίνει skater, το ταλέντο του τράβηξε τα βλέμματα όλων. Έτσι δύο χρόνια αργότερα αποκτά τον πρώτο του χορηγό. Το στυλ και ο τρόπος που κάνει skate είναι μοναδικός. Πρόκειται για έναν πολύ cool τύπο και είναι πραγματικά εμπειρία να βρίσκεσαι μαζί του. Σίγουρα του άξιζε αυτό το βραβείο αφού πλέον είναι και δυνατό όνομα στην Αμερική!

2. Κατηγορία: SKATE-AID CHARITY

Νικητής: Pura Vida Skateboarding

Τον Ιανουάριο του 2012, αρκετοί νέοι άνθρωποι από διάφορα μέρη της Ευρώπης, με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για το skateboarding πήγαν στην Κόστα Ρίκα για να δημιουργήσουν ένα skate park. Η εθελοντική εργασία τους υποστηρίχτηκε από το «Asociación Nueva Vida" και το "Skate aid". Το έργο αγκαλιάστηκε από την κυβέρνηση καλύπτοντας χρηματικά κάποια έξοδα για το skate park προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των παιδιών και των εφήβων που ζουν εκεί. Ένα κοινωνικό έργο με σκοπό να τραβήξει το ενδιαφέρον της νεολαίας προς το skate και να εγκαταλείψουν τις συμμορίες. Η προσπάθεια τους βραβεύτηκε

3. Κατηγορία: VIDEO ΕDIT OF THE YEAR 

Νικητής: Jesus Fernandez - Pretty Sweet Girl/Chocolate skateboards

Ο Jesus είναι ένας skater από την Μαδρίτη που έχει κάνει καριέρα στην Αμερική. Το φρέσκο part του ισοπέδωσε τα πλήθη από κάθε άποψη, είναι από τους μόνους αναβάτες σε μεγάλη ηλικία που κρατά αληθινό στο στυλ του street technical skateboarding.

4. Κατηγορία: ROOKIE OF THE YEAR

Νικητής: Tom Knox.

Ο νεαρός Βρετανός έκανε τη διαφορά με την παρουσία του στην Ευρωπαϊκή σκηνή του skateboarding. Στην Αγγλία σπανίζουν οι καθαρά streets skaters, λόγω καιρικών συνθηκών και αρχιτεκτονικής που δεν βοηθάνε να κάνεις καθημερινά skate στον δρόμο. Ο Tom σίγουρα είναι στην λίστα τον Ευρωπαίων που ξεχωρίζουν με το στυλ τους.

5. Κατηγορία: VIDEOGRAPHER OF THE YEAR

Νικητής: Pontus Alv (The Polar Skate Co. Promo)

Ο Pontus είναι ένας πολυτάλαντος skater που παρουσιάζει το skate με ένα καθαρά δικό του στυλ μέσα από τα βίντεο του. Χρόνια επαγγελματίας skater με καριέρα στην Αμερική, ασχολείται παράλληλα (και με επιτυχία )με το βίντεο, το μοντάζ και την φωτογραφία. Το 2011 βραβεύτηκε σαν ο καλύτερος σκηνοθέτης στα αμερικάνικα Transworld skateboarding awards.

6. Κατηγορία: BRAND OF THE YEAR

Νικητής: Polar Skate.Co

Κλείνει μόνο ένας χρόνος και κάτι από τη δημιουργία της Polar, αυτής της νέας Ευρωπαϊκής skate εταιρείας. Εμπνευστής της είναι ο Pontus Alv. Με το καθαρό street skateboarding έχτισε μια ομάδα από Ευρωπαίους που αγαπούν τα Bowls, street, wallrides, nocomply κ.α. Τα γραφικά των σανιδιών της, η οπτική αντίληψη που βλέπει την πόλη, έδωσαν ένα image που κατάφερε να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους σε γρήγορο χρονικό διάστημα και τώρα δικαίως ήρθε και η βράβευση.

7. Κατηγορία: WEB EDITION OF THE YEAR

Νικητής:The DC Embassy

Πρόκειται για ένα skate park που εδρεύει στην Βαρκελώνη εδώ και 3 χρόνια. Η ιδέα, να γίνει μια αντιγραφή του περίφημου «The Berrics» στην Ευρώπη ανήκει στον Ruben Garcia. Ο χώρος σίγουρα εντυπωσιάζει και έδωσε άλλο αέρα στην παγκόσμια κοινότητα των skaters.

8. Κατηγορία: PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

Νικητής: Marcel Veldman

Ο γνωστός φωτογράφος από το Rotterdam την τελευταία δεκαετία είναι στον δρόμο κάθε χώρας απαθανατίζοντας με μοναδικό τρόπο την ομορφιά του skateboarding. Το 2010 είχε εκδώσει ένα εξαιρετικό άλμπουμ, το «Fluff», με την υποστήριξη της Nikesb, παρουσιάζοντας σπάνιο φωτογραφικό υλικό απ όλους τους αναβάτες της συγκεκριμένης εταιρείας μέσα σε 611 σελίδες. Το κατάφερε οργώνοντας όλο τον πλανήτη επί ενάμιση χρόνο.

n

n

9. Κατηγορία: COVER OF THE YEAR

Νικητής: Soma(france) issue 27 Februa/march 2012. Remy Taveira & Oscar Candon by David Turakiewicz.

Το συγκεκριμένο περιοδικό μπορεί να μην είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά η προσφορά του στο Ευρωπαϊκό skateboarding είναι μεγάλη, έχει άποψη και χαρακτήρα που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να βάλλεις για εξώφυλλο το πιο σκληρό κόλπο για να κάνεις την διαφορά. Αρκεί το θέμα σου να αγγίζει το πραγματικό skate mental.

n

10. Κατηγορία: SHOP OF THE YEAR

Νικητής: Slam City Skates, London UK

All time classic το skateshop που στηρίζει το skateboarding στο Λονδίνο χρόνια τώρα. Πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το ολόφρεσκο βίντεο “City Of Rats” από το skate crew του Slam City που πραγματικά εντυπωσίασε με το αυθεντικό και καθαρό street skateboarding που παρουσίασε.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.