Life in Athens

Έκθεση graffiti του Lune 82

Στο «Design Wars Exhibition Center» μέχρι 15/4

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37796-81417.jpg

Είναι γεγονός για τη χώρα μας το πόσο δύσκολο είναι ένας νέος που έχει επιλέξει να ενταχθεί σε μια κουλτούρα που ακούει στο όνομα graffiti, μεγαλώνοντας να συνεχίσει να παράγει έργο σε πιο επαγγελματικό επίπεδο. Ο Lune 82 είναι ένας νέος που ζει και αναπνέει με την ιδέα να διακοσμήσει εικαστικά κάθε σημείο της πόλη μας, και μέχρι σήμερα δεν φόρεσε ταμπέλες της σύγχρονης εποχής που θα τον κάνουν πιο εμπορικό στα μάτια του κόσμου. Η πρώτη του επαφή με την τέχνη του graffiti έγινε το 1996 και λίγο αργότερα το ’98 άρχισε τη μοναχική του «εξόρμηση» βάφοντας μανιωδώς και αναζητώντας το στιλ το οποίο θα τον αντιπροσωπεύει για την υπόλοιπη ζωή του.

image

Το στιλ του είναι επηρεασμένο από την ευρωπαϊκή σκηνή (Γερμανία, Γαλλία, Πράγα). Σίγουρα το ιστορικό παλιό στιλ της Νέας Υόρκης, που είναι σχολείο για κάθε writer του έχει δώσει γερές βάσεις.

image

Με την πάροδο του χρόνου εμπνεύστηκε από τη ζωγραφική, τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό, τον κονστρουκτιβισμό και τη γραφιστική. Εμπλούτισε το στιλ του (style lettering) και τώρα είναι αναγνωρίσιμο, στην δουλειά του θα βρεις συχνά στοιχεία δανεισμένα κυρίως από τη φύση.

image

Στις μέρες μας οι λέξεις στον τοίχο αποκτούν ξεχωριστή σημασία και δύναμη, καθώς αποτυπώνουν την κραυγή της κοινωνίας για πραγματική αλλαγή και δικαιοσύνη.

n

Έργο του Jeroo


Ο Lune82 το Σάββατο 30/3/2013 σε συνεργασία με τον αυθεντικό εκπρόσωπο της underground Γερμανικής Graffiti σκηνής, τον περίφημο JEROO, έναν writer αναγνωρισμένο παγκοσμίως, θα παρουσιάσει τη φρέσκια του δουλειά και σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

image

Έργο του Jeroo


Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο «Design Wars Exhibition Center» (οδό Καπνικαρέας 19), τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 19:00. Οι μυημένοι θα απολαύσουν και οι φιλότεχνοι θα ανακαλύψουν έναν ολόκληρο καινούριο κόσμο χρωμάτων βασισμένο στο style lettering και τη ζωγραφική. Θα γίνουν μάρτυρες μιας χρωματικής επανάστασης με αιτία. (lune82.blogspot.gr)

Δείτε το βίντεο παρακάτω με τον Lune82 σε ώρα δουλειάς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.