«Αττικόν» & «Απόλλων»: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέσυρε τη δωρεά
Είχαν καεί τον ταραγμένο Φεβρουάριο του 2012
«Αττικόν» & «Απόλλων»: Γιατί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέσυρε τη δωρεά για τους ιστορικούς κινηματογράφους
Τον περασμένο χειμώνα θεωρήθηκε βέβαιη η αναγέννηση των ιστορικών κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων», που στις 12 Φεβρουαρίου 2012, κάηκαν μαζί με τη μισή Αθήνα σε μια από τις μαζικότερες διαδηλώσεις κατά των μνημονίων.
«Μέσα στον Μάρτη (2017), αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, θα αρχίσει η ανοικοδόμηση της πρόσοψης. Οι αρχιτεκτονικές μελέτες και οι περισσότερες οικοδομικές άδειες είναι έτοιμες. Τα γραφειοκρατικά, οικονομικά, διοικητικά και άλλα προβλήματα ξεπεράστηκαν και σύντομα ο χώρος θα γίνει εργοτάξιο» είχε πει τον περασμένο Φεβρουάριο στην Athens Voice ο Γιώργος Τσακαλάκης, που μαζί με τον αδερφό του Παναγιώτη, είναι οι εκμισθωτές των κινηματογράφων.
Τότε, στο ρεπορτάζ του ο Δημήτρης Φύσσας έγραφε για την A.V.: «Δεν τον ρωτάω γιατί άργησε τόσο να ξεκινήσει η καινούργια προσπάθεια. Ξέρω ήδη ότι υπήρχε διχογνωμία μεταξύ των δυο Ιδρυμάτων που εμπλέκονται στην ιδιοκτησία και διαχείριση του κτιρίου (Ίδρυμα Βούρου - Ευταξία και Ίδρυμα Δεκόζη - Βούρου). Ξέρω επίσης ότι οι δύο φορείς τα βρήκαν έπειτα από μεσολάβηση του δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη, που είδε κι απόειδε από την καθυστέρηση και πήρε το παιχνίδι πάνω του, ρίχνοντας το βάρος του σαν εγγύηση για να επιτευχθεί κοινά αποδεκτή συμφωνία μεταξύ τους. Ρωτάω όμως για τον κ. Τσακαλάκη για την καθαυτό οικονομική πλευρά».
Τότε, ο κ. Τσακαλάκης είχε δηλώσει: «Η "Εθνική Ασφαλιστική" έχει καταβάλει στο ακέραιο όλα τα ασφάλιστρα που της αναλογούσαν. Και χάρη στο δήμαρχο βρέθηκε και η απαραίτητη εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια: το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"». «Και από δω και πέρα τι γίνεται, κύριε Τσακαλάκη;» «Θα γίνει μια πρώτη στηρικτική προσπάθεια που θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες από τη στιγμή που θα αρχίσει, ενώ η πλήρης αποκατάσταση θα αφεθεί για αργότερα. Ο στόχος είναι τα δυο σινεμά να στεγάσουν τις “Νύχτες Πρεμιέρας” το φθινόπωρο της φετινής χρονιάς».
Δυστυχώς, όμως, ούτε και αυτό το Φθινόπωρο από ό,τι φαίνεται, δεν θα γίνουν προβολές στις δύο ιστορικές κινηματογραφικές αίθουσες καθώς, το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό πως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ακυρώνει τελικά τη χορηγία του, αφαιρώντας μάλιστα και από τη σελίδα του τη σχετική καταχώρηση για το συγκεκριμένο έργο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα ζήσαμε στο Παγοδρόμιο και στο Warm Lounge του Φυσικού Αερίου
Συναυλίες, εκδηλώσεις και happenings όλη την οικογένεια
Μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Αγορά για όλη την οικογένεια και μουσική από τον Voice 102.5
Ήσυχη πολυτέλεια στην καρδιά της πόλης
Στον νότο της Αθήνας τα Χριστούγεννα γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά
Η πλατεία μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικη αγορά με ξύλινα σπιτάκια, μουσική και δράσεις για όλη την οικογένεια
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης όλων των Δήμων για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ιστορίες, μύθοι και πρόσωπα του δρόμου που άλλαξε την Αθήνα: Από τον ιπποσιδηρόδρομο στα ηλεκτροκίνητα τραμ και από την οικία Βούρου στα Grand Magasins
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πώς δημιούργησε τον κόσμο του «Protergia Magic Lights», το λαμπερό μονοπάτι στο χριστουγεννιάτικο χωριό
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.