Life in Athens

Ιάκωβος Κρασσάς

Ο υδραυλικός στη Σκουφά μιλάει για το δικό του Κολωνάκι

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 609
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348287-722832.jpg

Πόσα χρόνια δουλεύετε στην περιοχή; 

Ανήκω, μαζί με τον αδελφό μου, στην τέταρτη γενιά υδραυλικών – την επιχείρηση την έχει η οικογένειά μου από το 1907. Από μικρό παιδί, μεγάλωσα εδώ.

Τι αγαπάτε πιο πολύ στο Κολωνάκι; 

Μου αρέσει η γειτονιά, μου άρεσαν πολύ οι παλιότεροι κάτοικοι που ήταν ντόμπροι, ξεκάθαροι. Τώρα δεν είναι τόσο. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. 

Μια κρυφή γωνιά στο Κολωνάκι; 

Αγαπώ τη Σκουφά γιατί εδώ μεγάλωσα, και μου αρέσει πολύ η πλατεία Δεξαμενής, έχει πράσινο και πηγαίνω βόλτα με το σκυλάκι μου. 

Τι δεν βρίσκετε στο Κολωνάκι; 

Δεν έχει μαγαζί που να πουλάει υδραυλικά είδη! Εμείς δεν πουλάμε, μόνο τοποθετούμε. 

Το πιο περίεργο πράγμα που σας έχει συμβεί εδώ; 

Δεν είναι περίεργο, αλλά έρχονται άνθρωποι που γνώριζαν τον πατέρα μου, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, και μας μιλούν γι’ αυτόν, και είναι μια μόνιμη συγκίνηση. Επίσης μια φορά, δέκα η ώρα το πρωί, υπήρχε μια διένεξη έξω και κάποιος κατέβηκε από ένα αυτοκίνητο και άρχισε να κατουράει στο φεγγίτη με τη σχάρα που έχουμε (το μαγαζί είναι ημι-υπόγειο), μπροστά ακριβώς από τη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου από πάνω! 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.