- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
CityLover 289
Κωνσταντινίδης στην “Astra” Ήδη το μάτι σας θα πρέπει να έχει πέσει πάνω στην εξαιρετική υπόγεια Ομόνοια που κοσμεί τη στήλη.
Κωνσταντινίδης στην “Astra”
Ήδη το μάτι σας θα πρέπει να έχει πέσει πάνω στην εξαιρετική υπόγεια Ομόνοια που κοσμεί τη στήλη.Είναι έργο του γνωστού φωτογράφου Παύλου Κωνσταντινίδη (www.studionegatif.gr), που συχνά αφήνει στην άκρη τις εμπορικές - διαφημιστικές του δουλειές και παράγει καλλιτεχνικά αποτελέσματα σαν κι αυτό: φωτογραφίες ευαίσθητα «πειραγμένες» και εύκολα αναγνωρίσιμες. Η σχετική έκθεση, που περιλάμβανε κυρίως αγαπημένους τόπους απ’ όλη την Ελλάδα, την είδαμε στη φιλόξενη γκαλερί “Astra”. Καρυατίδων 8, δίπλα στην Ακρόπολη, 210 9220.236
«Ζάχαρη και κανέλλα» στον Άγιο Λευτέρη
Έγινα πελάτης τελευταία σ’ ένα καινούργιο «μπουγατσοπωλείο» (νεολογισμός δόκιμος, νομίζω), για το οποίο αξίζει να ενδιαφερθείτε κι εσείς. Η κυρία Μαρία Καπώλου, λοιπόν, διαθέτει 5 είδη μπουγάτσες με € 8/κιλό (ένα χορταστικό ζύγι πάει € 2. Ξεχώρισα αυτή με το τυρί)· 8 είδη χωριάτικες πίτες (άριστη η μελιτζανόπιτα, σαν μουσακάς)· 9 είδη σφολιάτες (ωραίο το πεϊνιρλί)· συν καφέδες, χυμούς, αναψυκτικά. Με διαβεβαιώνει δε –και το εύχομαι– ότι και η ποιότητα και το απλόχερο κόψιμο των κομματιών θα διατηρηθούν εσαεί. Καινοτομία: ντελίβερι, ανεξάρτητα από την αξία της παραγγελίας, σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα στα πέριξ. «Ζάχαρη και κανέλλα», Χρ. Σμύρνης 94, στο σταθμό του ηλεκτρικού «Άγ. Ελευθέριος», 210 2281.730, ωράριο 6 π.μ. - 6 μ.μ.
Γιατί τον λένε «Τάφο του Ινδού»;
«Τάφος του Ινδού» αποκαλείται, ως γνωστόν, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ που δημιουργήθηκε το 1961 κάτω από τις θύρες 6-7-8 στη «Λεωφόρο», τουτέστιν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα αθλητικής ιστορίας www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=55754, ο Τάσος Στεφάνου, έφηβος μπασκετμπολίστας της ομάδας, έτυχε την ίδια χρονιά να πάει με την παρέα του σινεμά στην «Αρζεντίνα» (που βρισκόταν δίπλα στις θύρες 12-13, από την απέναντι πλευρά του γηπέδου) και να δει την ταινία του Φριτς Λανγκ «Ο τάφος του Ινδού». Όταν ο νεαρός αθλητής είδε τον Ινδό πρωταγωνιστή να κατεβαίνει τα σκαλιά του τάφου, είπε στους φίλους του: «Ρε συ, αυτό είναι σαν το γήπεδό μας». Ε, αυτό ήτανε. Το κλειστό της Λεωφόρου απόκτησε το παρατσούκλι του, που το συνοδεύει μέχρι σήμερα. (Ο δε Τάσος Στεφάνου έφτασε γενικός διευθυντής στην πράσινη ΚΑΕ του μπάσκετ.)
«Άστορ» και πάλι
Στο τεύχος 285 ρωτούσα τι γίνεται στο διατηρητέο «Άστορ» στη Σταδίου. Με άμεση απάντησή του, ο κ. Κώστας Αγγελάκης, Marketing Manager του κατασκευαστικού ομίλου Χαραγκιώνη, μου γράφει ότι εκτελείται πλήρης ανακατασκευή του κινηματογράφου, αποκατάσταση - συντήρηση της όψης του ισογείου και εκσυγχρονισμός της αίθουσας με νέα συστήματα εικόνας και ήχου. Όλες οι επεμβάσεις, λέει ο κ. Αγγελάκης, «έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, έπειτα από ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων». Δημοσιεύω με τη σειρά μου αμέσως τις πληροφορίες, χαίρομαι που το σινεμά ξαναφτιάχνεται, εύχομαι να βρεθεί επιχειρηματίας να το αναλάβει και περιμένω να κόψω πάλι εισιτήριο εισόδου.