Life in Athens

Δώρα από το Πωλητήριο του Μεγάρου Μουσικής

​Χρηστικά και καθόλου βαρετά αντικείμενα από τους Polkadot

320120-629278.jpg
Ηρώ Παρτσακουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334666-694846.jpg

Είναι χειροποίητα, χρωματιστά, τρελιάρικα και πολύ ιδιαίτερα. Μπρελόκ από plexiglass, σουβέρ, επιτραπέζιες λάμπες και σταντ βιβλίων που, αν και κλασσικά, χρειάζονται μία πρωτότυπη πινελιά για να ξανανιώσουν. Το polkadot design βάζει τις πινελιές του στη σειρά Gracious Greece κι εσείς χαρίζετε μικρά αλλά πολύ χαριτωμένα δώρα.

Μέσα από τη συνεργασία τους με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σχεδιάζουν αντικείμενα για το Mshop, το κατάστημα του Μεγάρου, ενώ την άνοιξη του 2016 παρουσίασαν το «Gracious Greece», μια ολοκληρωμένη σειρά με καλλιτεχνικά αντικείμενα υψηλής αισθητικής που παντρεύουν την παράδοση με τον σύγχρονο σχεδιασμό. Σε συνεργασία με το στούντιο μεταξοτυπίας Plexiartshop πειραματίστηκαν σε νέα υλικά με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων αντικειμένων. 

Μπρελόκ «Gracious Greece» από τους Polkadot, €10

(Πωλητήρια: Moυσείου Μπενάκη, Forget Me Not, Bιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, Gallery Estudio)


Όλη η διαδικασία της παραγωγής έχει γίνει στην Ελλάδα με την καλλιτεχνική μέθοδο της χειροκίνητης μεταξοτυπίας. «Η Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν ένας τόπος γενναιόδωρος. Ο πολιτισμός, η φύση και το φως είναι μερικά από τα στοιχεία που έχει δωρίσει στην ανθρωπότητα. Αξίες όπως η ευγένεια, η τιμή και η χάρη έχουν αποτυπωθεί σε όλες τις φάσεις του πολιτισμού της, από τα αρχαία χρόνια μέχρι την παράδοση και τη σύγχρονη τέχνη» λέει η ομάδα.

Επηρεασμένοι από την «κληρονομιά και το φως που ορίζει την καθημερινότητά μας» σχεδίασαν τη σειρά «Gracious Greece» με σκοπό να δημιουργήσουν χρηστικά αντικείμενα τέχνης που «με την πρώτη ματιά περικλείουν την απλότητα και τις αξίες αυτού του σημείου της γης».

Στο Mshop του Mεγάρου πωλούνται αντικείμενα της νέας τους χριστουγεννιάτικης σειράς (ξεχωρίσαμε την παιχνιδιάρικη κούπα με έμπνευση από το παγοδρόμιο που έχει στηθεί στο χώρο του Μεγάρου).

Τα ημερολόγια του Μεγάρου Μουσικής (€12) είναι επίσης σχεδιασμένα από τους Polka Dot, όπως και το cd με τραγούδια της παράστασης «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» και τετράδια με θέμα «Το Μέγαρο των παιδιών».

Το polkadot design μας έχει συστηθεί από τα πανό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αλλά είναι γνωστό και στο αμερικάνικο κοινό από την τριετή πλέον συνεργασία με το Lincoln Center της Νέας Υόρκης. Το δημιουργικό γραφείο ιδρύθηκε από τον Νέαρχο Ντάσκα και την Κλαίρη Γεωργέλλη, μια πολύ ικανή ομάδα στον σχεδιασμό της οπτικής επικοινωνίας, που χαρακτηρίζεται από την καθαρή τυπογραφία, την απλότητα του σχεδιασμού και την εικαστικότητα των εικονογραφήσεων. Η δουλειά τους έχει διακριθεί με βραβεία τόσο σε ελληνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα έντυπα του χώρου του design.

Κούπα «Παγοδρόμιο στο Μέγαρο» από τους Polkadot, €14

(Πωλητήριο Μεγάρου Μουσικής)


Mshop, στο τέλος του φουαγιέ των εκδοτηρίων με πρόσοψη την Βασιλίσσης Σοφίας, 2107282591

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-18.00 & τις ημέρες παραστάσεων στις Αίθουσες Χρήστος Λαμπράκης και Δημήτρης Μητρόπουλος (10.00-21.00)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.