- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
4ο Old School Festival Graffiti
Μία συνάντηση που εξελίχθηκε σε ένα γιορτινό φεστιβάλ
Παλιοί graffiti artists, άλλοι «συνταξιούχοι» και άλλοι εν ενεργεία, μαζεύτηκαν το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου για το 4ο Old School Festival Graffiti στον Άλιμο, στο γήπεδο των Τραχώνων, που τελεί υπό την αιγίδα του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού - Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αλίμου (ΘΟΠΑΑ). Για ακόμα μια φορά, φέτος, το πλήθος παρακολούθησε το φεστιβάλ μέχρι αργά το βράδυ με αρκετή όρεξη. Όπου γύριζες, έβλεπες ευτυχισμένα πρόσωπα με μία αίσθηση νοσταλγίας και προσμονής. Κι ήταν καταπληκτικό να παρακολουθείς όλες αυτές τις γενιές ενωμένες μέσα από την κοινή αγάπη για το graffiti.
Εμπνευστής όλης αυτής της ιδέας είναι εδώ και μια τετραετία ο Χαρίτωνας (Tuiyo), παλιός artist ο ίδιος και ιστορικός πια του κινήματος του graffiti στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει υλικό 600 σελίδων & 2.500 φωτογραφιών με όλη την ιστορία του ελληνικού graffiti. Φέτος στο πλευρό του στο διοργανοτικό κομμάτι ήταν ο Αλέξανδος Διενής, που έκανε τα πράγματα λίγο πιο ανάλαφρα για τον Χαρίτωνα. Από το βιβλίο «Η ιστορία του graffiti στην Ελλάδα» έχει ήδη κυκλοφορήσει ο πρώτος τόμος, ενώ μπορείτε να αποκτήσετε και τον δεύτερο τόμο στο Fat Cat spray store.
Το πάρτι ξεκίνησε από νωρίς το πρωί κι όσο περνούσε η ώρα έρχονταν ολοένα και περισσότεροι φίλοι από το παρελθόν, που είχες αρκετά χρόνια να τους ανταμώσεις. Όχι μόνο γνωστοί και φίλοι των writers αλλά και πολλοί που ενδιαφέρονται για την τέχνη του graffiti, καθώς και νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν, ήρθαν να δουν τα «θρυλικά ονόματα» που έχουν ακούσει τόσα για αυτούς. Στην ουσία ήταν ένα meeting ιστορικών graffiti artists και παράλληλα μία καλή ευκαιρία να γνωριστούν οι παλιότεροι με τους νεότερους.
Το συγκεκριμένο spot επιλέχθηκε γιατί θεωρείται σημείο-σταθμός για το graffiti, καθώς είναι από τα πρώτα μέρη που είχε άδεια για τo συγκεκριμένο είδος τέχνης, κι έτσι άπειροι καλλιτέχνες έχουν εξελίξει της ικανότητές τους εκεί. Αποτελεί σημείο αναφοράς για το αθηναϊκό graffiti, μια εξωτερική «γκαλερί» με ελεύθερη είσοδο για όλους, με τόσα έργα τέχνης συγκεντρωμένα να αλλάζουν ανά τακτά διαστήματα! Από αυτή τη γιορτή του graffiti δεν έλειψαν ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρές Κονδύλη και ο πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ, δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης, Στέφανος Διαμαντής.
Παραθέτουμε πολλές φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα, που εξελίχθηκε σε ένα γιορτινό φεστιβάλ. Ήδη ο Χαρίτωνας και όλοι εμείς σκεφτόμαστε την επόμενη συνάντησή μας!