To beer or not to beer?
Στο Μουσείο Μπίρας στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μπορείς να γευτείς ψαγμένες μπίρες
Μα μπίρα με γλυκάνισο; Αηδία θα πρέπει να είναι, σαν να ανακατεύεις μπίρα με ουζάκι. Ή η άλλη εκδοχή; μπίρα με τζίντζερ; Χάλι αναμένεται.
Και όμως δεν ήταν καθόλου έτσι στο απίθανο Μουσείο Μπίρας στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, στη Λεωφόρο Κηφισού 102. Για να φτάσεις στη μυσταγωγία να γευτείς τις ψαγμένες μπίρες, πρώτα περνούσες την τελετή μύησης. Ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για την ιστορία της μπίρας, που ξεκινάει από τους αρχαίους Αιγύπτιους (γκλουπς), μία εργαστηριακή/ημιβιομηχανική αναπαράσταση παραγωγής μπίρας και εξήγηση όλων αυτών από το χημικό μηχανικό Αλέξανδρο Αλεξανδρόπουλο. Έμπειρος εργαζόμενος της εταιρείας, ο οποίος ξετρύπωσε και αξιοποίησε τα vintage εργαστηριακά σκεύη χημικής ανάλυσης, τα παλαιά όργανα ελέγχου παραγωγής (τρεις γενιές αυτοματισμού πίσω, τύπου Siematic) και ξεναγός μας στο μουσείο μπίρας. Το καλύτερο; Ο ίδιος είναι και ο ερασιτέχνης bartender (ή μάλλον beer tender), που χαίρεται να σου εξηγεί για τις ιδιαιτερότητες κάθε ποικιλίας ζύθου.
Όρεξη να έχεις να μαθαίνεις. Τι σημαίνει η περίφημη απαστερίωτη μπίρα, που είναι και της μόδας τελευταία; Γιατί παστεριώνεται μέσα στο μπουκάλι, ή στο κουτάκι; Πότε μπήκε ο λυκίσκος και γιατί ως το τέταρτο στοιχείο της μπίρας; Και όλα αυτά με τη συνοδεία διαφορετικών ειδών μπίρας. Που τη δοκιμάζαμε με την παρέα μας επιτόπου. Υποτίθεται ότι δοκιμάζαμε μόνο, δεν πίναμε. Καταλαβαίνετε. Ως προνοητικός τύπος, έφερα μαζί μου και κάτι να τσιμπήσω, μην πέσει η μπίρα σε άδειο στομάχι. Δεν χρειάστηκαν όμως οι προμήθειές μου. Η άριστη οργάνωση πρόσφερε και κάποια σνακ, ώστε να ευχαριστηθούμε τη γευσιγνωσία μας ακόμη περισσότερο.
Αφού δοκίμασα 3 είδη μπίρας (κάποια τα ξαναδοκίμασα για να αποκρυσταλλώσω γνώμη), σταμάτησα τη γευστική δοκιμή. Το μεθεπόμενο Σάββατο όμως από 13.00 έως 20.00 θα ξαναπάω. Θα έχουν αλλάξει και οι ποικιλίες της μπίρας άλλωστε. Ίσως βρεθούμε εκεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βράδυ της Παρασκευής στο Γκάζι είναι πάντα σαν déjà-vu.
Τα ελαιόδεντρα από τα οποία μαζεύονται οι ελιές βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους της πόληςαλιμο
Εγκαίνια από τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Νέοι και νέες εξηγούν τους λόγους που επιλέγουν ή αποφεύγουν τη συγκατοίκηση, σε μια πόλη που τα ενοίκια συνεχώς αυξάνονται
Ο Αντώνης Σηφάκης εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε για να περιορίσουμε το αυτοκίνητο και να μετακινηθούμε με ηλεκτρικό ποδήλατο στην πόλη
Η νέα μεγάλη τοιχογραφία της Αθήνας από την Urban Act - Πού εστιάζει το έργο του σημαντικού εικαστικού
Με πάνω από 50 διαφορετικά καταστήματα, σε περιμένει για να χαρίσει μια ξεχωριστή εμπειρία αγορών
Μια παράσταση που, αφού πρώτα μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, μετά μας έκανε να χορεύουμε ασταμάτητα
«Το "Να τσακώνεσαι μόνο με όποιον αγαπάς" είναι το ομορφότερο σύνθημα που έχω δει σε αθηναϊκό τοίχο»
Μια συζήτηση με τον ομότιμο καθηγητή Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Παναγιώτη Τουρνικιώτη
Ο Κώστας Ζουγρής θυμάται και μοιράζεται σπάνιες εικόνες και πληροφορίες
Ραντεβού το Σάββατο στο AEK Arena
Χάρης Δούκας: «Η Αθήνα υποδέχεται αθλητές και δρομείς από όλον τον κόσμο»
Το βιβλίο-λεύκωμα για το εμβληματικό ξενοδοχείο με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων λειτουργίας του
Το παζάρι του Ελαιώνα αξίζει να μελετηθεί, κάποια στιγμή από αμιγώς ανθρωπολογική σκοπιά
H συνιδρύτρια του Lean In. org, οργανισμού υποστήριξης, εκπαίδευσης κι αλληλεγγύης των γυναικών στους χώρους εργασίας, μιλάει για τα ευρήματα της νέας έρευνας «Γυναίκες στον Χώρο Εργασίας 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.