Graffiti πάρτι κάτω από τη Γέφυρα
Παλιοί graffiti artists, άλλοι «συνταξιούχοι» πια και άλλοι ακόμα εν ενεργεία, μαζεύτηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» στο Φάληρο και πέρασαν μία μέρα όλοι μαζί κάνοντας φυσικά τι άλλο... Κυριακάτικο βάψιμο, όπως τα παλιά χρόνια!
Όπου γύριζες, έβλεπες ευτυχισμένα πρόσωπα με μία αίσθηση νοσταλγίας και προσμονής. Πολλοί από τους παλιούς artists είχαν έρθει με τις οικογένειές τους, όπου τα παιδιά έβλεπαν τους πατεράδες τους με ένα σπρέι στα χέρια ή με ένα μικρόφωνο. Ήταν καταπληκτικό να βλέπεις όλες αυτές τις γενιές ενωμένες μέσα από κοινές αγάπες: το graffiti και τη μουσική.
Εμπνευστής όλης αυτής της ιδέας ήταν ο Χαρίτωνας (Tuiyo). Παλιός artist ο ίδιος και ιστορικός πια του κινήματος του graffiti στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει υλικό 600 σελίδων και 2.500 φωτογραφιών με όλη την ιστορία του ελληνικού graffiti. Προς το παρόν το βιβλίο αυτό λόγο κρίσης βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στη διαδικασία ανεύρεσης πόρων για να μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Στο Old School Meeting συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι παλιοί writers και crews: Sake (tattooartist), Artemios, FSP, Dre, Braze (pupet), Paladin, Senor, Dask,Billygee, Lune82, Loni85, Seme, ΠΛΑΤΩΝ, Taze, Wore, Jar, Othes, Skitsofrenis, LoL, TXC, NBW, WFC, INC, LOOTERS, FSB (Heroes), HIT, UDK, 114. Υπήρχαν όμως και κάποιοι νεότεροι καλλιτέχνες που συμμετείχαν.
Το πάρτι ξεκίνησε το πρωί. Όσο περνούσε η ώρα ερχόντουσαν ολοένα και περισσότεροι φίλοι από το παρελθόν, που είχες αρκετά χρόνια να τους ανταμώσεις. Όχι μόνο γνωστοί και φίλοι των writers αλλά και πολλοί που ενδιαφέρονται για αυτή την τέχνη, καθώς και νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν, ήρθαν να δουν τα «θρυλικά ονόματα» που έχουν ακούσει τόσα για αυτούς. Το αστείο ήταν ότι πολλοί γείτονες ρωτούσαν να μάθουν τι συμβαίνει και για ποιο λόγο γίνεται αυτή η συγκέντρωση. Στην ουσία ήταν ένα meeting ιστορικών graffiti artists και παράλληλα μία καλή ευκαιρία να γνωριστούν οι παλιότεροι με τους νεότερους.
Το συγκεκριμένο μέρος επιλέχθηκε γιατί θεωρείται σημείο-σταθμός (και όχι μόνο επειδή περνάει το τρένο) για το graffiti, καθώς είναι από τα πρώτα μέρη που οι άνθρωποι έχουν υποστηρίξει την τέχνη αυτή και δόθηκαν άδειες για κάτι τέτοιο. Αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για το αθηναϊκό graffiti. Πόσο ωραίο είναι που περνάει το τρένο και τόσοι άνθρωποι μπορούν και βλέπουν μέσα από τα παράθυρα των βαγονιών μία εξωτερική «γκαλερί» με ελεύθερη είσοδο και με τόσα έργα τέχνης συγκεντρωμένα.
Ήδη ο Χαρίτωνας και όλοι εμείς σκεφτόμαστε την επόμενη συνάντησή μας. Μία συνάντηση που εξελίχθηκε σε ένα γιορτινό φεστιβάλ. Παραθέτουμε πολλές φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βράδυ της Παρασκευής στο Γκάζι είναι πάντα σαν déjà-vu.
Τα ελαιόδεντρα από τα οποία μαζεύονται οι ελιές βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους της πόληςαλιμο
Εγκαίνια από τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Νέοι και νέες εξηγούν τους λόγους που επιλέγουν ή αποφεύγουν τη συγκατοίκηση, σε μια πόλη που τα ενοίκια συνεχώς αυξάνονται
Ο Αντώνης Σηφάκης εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε για να περιορίσουμε το αυτοκίνητο και να μετακινηθούμε με ηλεκτρικό ποδήλατο στην πόλη
Η νέα μεγάλη τοιχογραφία της Αθήνας από την Urban Act - Πού εστιάζει το έργο του σημαντικού εικαστικού
Με πάνω από 50 διαφορετικά καταστήματα, σε περιμένει για να χαρίσει μια ξεχωριστή εμπειρία αγορών
Μια παράσταση που, αφού πρώτα μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, μετά μας έκανε να χορεύουμε ασταμάτητα
«Το "Να τσακώνεσαι μόνο με όποιον αγαπάς" είναι το ομορφότερο σύνθημα που έχω δει σε αθηναϊκό τοίχο»
Μια συζήτηση με τον ομότιμο καθηγητή Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Παναγιώτη Τουρνικιώτη
Ο Κώστας Ζουγρής θυμάται και μοιράζεται σπάνιες εικόνες και πληροφορίες
Ραντεβού το Σάββατο στο AEK Arena
Χάρης Δούκας: «Η Αθήνα υποδέχεται αθλητές και δρομείς από όλον τον κόσμο»
Το βιβλίο-λεύκωμα για το εμβληματικό ξενοδοχείο με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων λειτουργίας του
Το παζάρι του Ελαιώνα αξίζει να μελετηθεί, κάποια στιγμή από αμιγώς ανθρωπολογική σκοπιά
H συνιδρύτρια του Lean In. org, οργανισμού υποστήριξης, εκπαίδευσης κι αλληλεγγύης των γυναικών στους χώρους εργασίας, μιλάει για τα ευρήματα της νέας έρευνας «Γυναίκες στον Χώρο Εργασίας 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.