Life in Athens

Aθήνα ID: Μάκης Παπαδημητρίου

«Ο μεγαλύτερος αθηναϊκός μου φόβος, μην ξαναβγεί δήμαρχος ο Αβραμόπουλος»

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 384
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20943-46455.jpg

Σε ποιες γειτονιές της Αθήνας έχεις ζήσει; Γεννήθηκα στην Κυψέλη, μεγάλωσα στην Ηλιούπολη, τώρα ζω ξανά στην Κυψέλη.

Φιλοξενείς κάποιον από το εξωτερικό. Oι 3 προτάσεις σου; Μουσείο Ακρόπολης, θέατρο, περίπατος στου Φιλοπάππου.

Η πιο «μόνο στην Αθήνα» ιστορία που σου έχει συμβεί; Οδηγώ μηχανή σε κατηφόρα, λάδια στο δρόμο. Βλέπω μοτοσικλέτα μπροστά μου να πέφτει, τσιμπάω τα φρένα, πέφτω κι εγώ. Έρχεται η τροχαία και κάνει νόημα στους διερχόμενους μοτοσικλετιστές να προσέχουν. Όμως στέκεται... μετά τα λάδια. Μέσα σε 20 λεπτά, έπεσαν άλλοι 14.

Το μέρος που προτείνεις για φθηνό φαγητό... Πλατεία Μαβίλη ή Βούτα (στη Λ. Βουλιαγμένης), έχω μια συμπάθεια στο «βρόμικο».

Ποια διαδρομή θα απολάμβανε με τη μηχανή του ο «Μαύρος Ιππέας», που υποδύθηκες στο «L»; Αν και όχι «αθηναϊκή» είναι σίγουρα η διαδρομή –παραλιακά– προς Σούνιο. Αυτή ήταν και στην ταινία.

Πρώτο μεθύσι στην Αθήνα; Στην Πλάκα, σε ένα ρεμπετάδικο, με παρέα από τη γειτονιά... Πολύ γέλιο!

Ένας καλός λόγος για να μένεις πια σε αυτή την πόλη; Κι ένας για να φύγεις; Εδώ είναι όλοι μου οι φίλοι. Αλλά είναι πια πολύς ο θόρυβος.

Ποιο είναι το κρίσιμο σημείο που διαχωρίζει το καλό από το κακό stand up comedy; Όταν όλοι είναι με τα τασάκια ανά χείρας... και απειλούν για εκτόξευση, τότε μάλλον μιλάμε για κακό stand up.

Ένας ανώνυμος Αθηναίος που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσουμε; Ούτε εγώ τον ξέρω, αλλά τον έχω δει κάμποσες φορές. Οδηγεί ένα αυτοκίνητο που γράφει στο πίσω τζάμι «μη βλασφημείτε τα θεία, κίνδυνος ατυχήματος».

Ο μεγαλύτερος αθηναϊκός σου φόβος; Χμ... μη βγει πάλι δήμαρχος ο Αβραμόπουλος.

Ο Μ.Π. παρουσιάζει κάθε Δευτ. στις 21.30 τη stand up comedy «Μάκης και Αντώνης… εις γαμοκοινωνίαν» μαζί με τον Αντώνη Κρόμπα στο Nueva Trova (Αθηνάς & Βλαχάβα,  Μοναστηράκι).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.