Life in Athens

Αυτή δεν είναι μία καρέκλα

 Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, τοπική ώρα 14.20

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 343
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13770-30716.jpg

Ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Ai Weiwei είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη παρουσία στους χώρους της τέχνης. Υποστηρικτής της καλλιτεχνικής ελευθερίας και της ελευθερίας του λόγου καθόλη τη διάρκεια της διακριτής καριέρας του. Οραματιστής και διαμορφωτής μιας πιο δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας μέσα από τη δουλειά του.

Ο Ai Weiwei αγνοείται μετά από τη σύλληψή του στις 3 Απριλίου του 2011 στο Πεκίνο.

Ο επιμελητής Steven Holmes εμπνεύστηκε από το διάλογο στο facebook για το τι θα μπορούσε να κάνει η κάθε καλλιτεχνική κοινότητα για να στηρίξει την ασφαλή απελευθέρωση του Ai Weiwei. Πρότεινε μια «αναπαράσταση» του project του “Fairytale: 1.001 Qing Dynasty Wooden Chairs”, μια εγκατάσταση που αποτελούνταν από 1.001 ξύλινες καρέκλες της τελευταίας δυναστείας των Ming και Qing, στην Documenta 12 το 2007 στο Kassel της Γερμανίας, μπροστά σε κινεζικές πρεσβείες και προξενεία του κόσμου.

Την Κυριακή 17/4 το μεσημέρι στην οδό Κρίνων, στο Ψυχικό, η ομάδα των Ελλήνων εικαστικών που έλαβε αυτό το μέιλ πήρε τα καρεκλάκια της και διαμαρτυρήθηκε με το δικό της τρόπο για την απελευθέρωση του Κινέζου καλλιτέχνη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»
Νίκος Σταμπολίδης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «κάποια στιγμή οι χώρες αισθάνονται την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια»

«Ένα πραγματικά συγκινητικό μουσείο το οποίο αγγίζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας στην αρχαιότητα»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.