Life in Athens

Vans Shop Riot 2015 Athens

Ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς της χώρας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και των skate shops

Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για ακόμα μια φορά ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς πραγματοποιήθηκε με αρκετά μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και των skate shops της χώρας. Το contest έγινε στο Skate Plaza (ΟΑΚΑ) που βρίσκεται στη βόρεια μεριά της Αθήνας, οι κατασκευές που επιλέχτηκαν για να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ήταν οι εξής: double set 3 flat 3/ handrail/ small hubba/big hubba/quarter/small hand rail/long curb/ wall ride curb.

Ο καιρός ήταν αρκετά καλός με έναν περήφανο ήλιο πάνω από τα κεφάλια μας να βαράει στους 38 βαθμούς. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική, βρίσκονταν πάνω από 500 άτομα κάθε ηλικίας.

Οι ομάδες των skate shops έδειχναν μεγάλο πάθος. Η κάθε ομάδα είχε επιλέξει από μία συγκεκριμένη εμφάνιση, την οποία θα φορούσαν όλοι, είτε αυτό είχε να κάνει με το χρώμα τον ρούχων είτε με ένα t-shirt με το λογότυπο του μαγαζιού.

Από τον πρώτο γύρο υπήρχε πυγμή δηλώνω ότι δεν ήταν ίδια με την πυγμή ενέργειας που έδειχναν οι ομάδες πέρσι. Το επίπεδο των ομάδων που ήταν εκτός Αθηνών ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περιμέναμε.

Ο δεύτερος γύρος ήταν πραγματικά εκπληκτικός από την άποψη του επιπέδου όλων των ομάδων και τα κόλπα έπεφταν βροχή το ένα μετά το άλλο, πράγμα που άρχιζε να δυσκολεύει τους κριτές για το ποια ομάδα δεν θα περάσει στην επόμενη φάση.

Ο τελικός ήταν εντυπωσιακός, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά κουρασμένες αλλά παρ' όλη την κούραση να προσφέρουν θέαμα. Πραγματικά δεν ήξερες πού να κοιτάξεις, όλοι οι riders είχαν πάρει φωτιά και μαζί με αυτούς το κοινό που απλά μετά από κάθε κόλπο αγκάλιαζε τους skaters από χαρά.

Μετά τον τελικό ήρθε το best trick της Monster Energy, σε μια συγκεκριμένη κατασκευή του πάρκου, το step up, & το hand rail. Παρά την εξάντληση των αθλητών κάποιοι έλαβαν μέρος εκτελώντας κόλπα που ήταν αρκετά καλά. Νικητής του best trick prize αναδείχθηκε ο rider Giorgio Zavos με ένα feeble grind up το handrail!

Επίσης, ο ιδιοκτήτης του πρωτότυπου skate application Skate You, Jerry Tsagamilis, βράβευσε τον “Style of the day” rider, Πέτρο Εμμανουηλίδη.

Στο φετινό Vans Shop Riot δεν έλειψε το μουσικοχορευτικό group Batala, που ξεσήκωσε το κοινό με τους samba-reggae ρυθμούς τους. Εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί νίκησε για ακόμα μια φορά το skateboarding, ο κόσμος πέρασε καλά και είδε τρομερά κόλπα που αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά ότι το επίπεδο συνεχίζει να ανεβαίνει παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας.

Καλή επιτυχία στους νικητές Θάνο Πάνου, Αλέξη Ρόπη και Στέφανο Οικονομάκη (SLUT Board sports) που θα μας εκπροσωπήσουν στους ευρωπαϊκούς τελικούς του Shop Riot στην Μαδρίτη της Ισπανίας στις 19-20 Σεπτέμβρη. Ο τελικός θα μεταδοθεί live από το www.vansshopriot.com.

image

image

image

Νικητές:

1. SLUT

2. MINISTRY OF CONCRETE

3. FIFTY FIFTY

image

image

image

image

image

image

image

image