Κατοικιδια

Strays on Stage, συναυλία για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα

Στο ρέμα Χαλανδρίου, για τα ζώα που μας έχουν ανάγκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Strays on Stage, συναυλία για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα
Strays on Stage, συναυλία για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα

Συναυλία για τα αδέσποτα στο Ρέμα Χαλανδρίου 

Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων της επαρχίας βρίσκουν καθημερινά εγκαταλελειμμένα, άρρωστα, χτυπημένα ζώα, γατάκια και κουτάβια πεταμένα σε κάδους και ρέματα, κλεισμένα σε σακιά, ζώα που πίστεψαν για λίγο ή πολύ ότι έχουν οικογένεια. Τα αδέσποτα της επαρχίας εκπέμπουν SOS, που συνήθως χάνεται στον θόρυβο της καθημερινότητας. Οι πιο πολλοί από εμάς δεν το ακούνε.

Σύλλογος Φίλων των ζώων Χαλανδρίου, έχοντας γνώση των προβλημάτων, των δυσκολιών και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια», συνδιοργάνωσαν τη ροκ συναυλία Strays on Stage, καλώντας τους Χαλανδραίους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους για τα αδέσποτα.

Τη συναυλία συνδιοργανώνουν με τους Pedrera Live Productions, υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου. Κι αν δεν μπορούμε να πάμε, πέρα από τα εισιτήρια γενικής εισόδου, διατίθενται και κουπόνια ενίσχυσης για να στηρίξουμε. Τα έσοδα θα διατεθούν στον Φιλοζωικό σύλλογο Αιγιαλείας και στους Φίλους ζώων Χαλανδρίου.

Strays on Stage, συναυλία για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα
Strays on Stage, συναυλία για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα

O Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια»

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας είναι γνωστός για τη δράση του και τις Γιορτές Υιοθεσίας που διοργανώνει, στις οποίες φέρνει τα ζώα από την επαρχία για να βρουν οικογένειες στην Αθήνα. Δραστηριοποιείται από το 2007 στον μεγαλύτερο δήμο της Πελοποννήσου, ο οποίος καταλαμβάνει το ΒΑ τμήμα της Αχαΐας με μεγάλο ορεινό όγκο, καθώς και πολλά χιλιόμετρα εθνικών οδών.

Στα όρια του δήμου τους υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 αδέσποτα και, δυστυχώς, σημειώνεται πολύ μεγάλος αριθμός τροχαίων με θύματα αδέσποτα και καθημερινές εγκαταλείψεις κουταβιών και ενήλικων σκύλων. Στόχος του συλλόγου είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων και όνειρο των εθελοντών του κάποια μέρα να μη χρειάζονται ομάδες σαν τη δική τους, γιατί δεν θα υπάρχουν πια ζώα σε ανάγκη.

Ενδεικτικά, στις δράσεις του συλλόγου κάθε χρόνο:

  • 300 στειρώσεις
  • 350 υιοθεσίες
  • Πάνω 80 ορθοπεδικά χειρουργεία
  • Εκατοντάδες θεραπείες, εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις
  • Πάνω από 100 καταγγελίες περιστατικών κακοποίησης και πολλαπλάσιοι έλεγχοι ευζωίας

Κάθε χρόνο «Τα φιλαράκια» αναλαμβάνουν εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κουτάβια. Οι εθελοντές συμβάλλουν αρχικά στη διάσωσή τους και έπειτα αναλαμβάνουν τη φροντίδα, την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή τους, με τελικό στόχο να βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο σύλλογος έχει διοργανώσει πάνω από 30 γιορτές υιοθεσίας από το 2022, με τη διαρκή υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας. Υποστηρικτές και συνεργάτες στον αγώνα του συλλόγου, η Περιφέρεια Αττικής, δήμοι της Αττικής, φιλοζωικές οργανώσεις, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σχολεία, συστήματα προσκόπων και οδηγών, αθλητές, δημοσιογράφοι, ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολίτες, αναδεικνύουν τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων ως ένα θέμα που μας αφορά όλους και αποδεικνύουν ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Στη σκηνή του Θεάτρου Ρεματιάς θα ανέβουν οι:

Potergeist

Potergeist
Potergeist

Κλείνοντας φέτος τα 20 χρόνια ενεργούς δράσης και αποτελούν μια από τις πρώτες και μακροβιότερες μπάντες της ελληνικής heavy rock σκηνής. Στους 5 δίσκους του, το 5μελές αθηναϊκό γκρουπ έχει συνεργαστεί τόσο στο ηχητικό όσο και στο εικαστικό κομμάτι με πραγματικά μεγαθήρια, όπως οι παραγωγοί David Castillo (Opeth, Leprous, Katatonia, Carcass, Candlemass, Dark Tranquillity κ.ά.) και Peter Rutcho (Danny Elfman, Parkway Drive, Falling in Reverse, Deez Νuts, Havok κ.ά.), καθώς και με τον θρύλο των rock posters Angryblue (Metallica, Iggy Pop, Soundgarden, Lil Wayne, Pearl Jam, Blink-182, Faith No More, Guns N’ Roses κ.ά.).

Coyote’s Arrow

Coyote’s Arrow
Coyote’s Arrow

Σχηματίστηκαν τον χειμώνα του 2014 από ενεργά μέλη της αθηναϊκής ροκ σκηνής. Οι ρίζες τους βρίσκονται στους Deus Ex Machina (Δημήτρης Μάνθος - Stavros Ex) και Nonmandol (Εύα Κολόμβου), δύο από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της χώρας με ανεξίτηλο στίγμα.

The Big Nose Attack

The Big Nose Attack
The Big Nose Attack

Οι BNA, ηχητικά ανανεωμένοι και  συναυλιακά ορεξάτοι, επιστρέφουν και θα παρουσιάσουν live παλιά αγαπημένα αλλά και νέα τραγούδια από το επερχόμενο (5ο) studio album τους το οποίο αυτή την περίοδο ηχογραφούν και με motto τους το «φασωθείτε», θα μας φέρουν όλους σε χορευτική αλλά και ερωτική διάθεση. Blues, funk, soul, είναι κυρίως αυτές οι μουσικές με τις οποίες οι Big Nose Attack μεγάλωσαν και για χάρη τους έπιασαν τα όργανα, στο επίσης αναχρονιστικό Μπραχάμι Αττικής που ζούνε.

Gramm Eleven

Gramm Eleven
Gramm Eleven

Έχοντας ως χαρακτηριστικό τα μελωδικά ριφ του Woody (Panx Romana) και την καλοδουλεμένη φωνή της Joe, σε συνδυασμό με τις πολύ δυνατές εμφανίσεις τους, οι Gramm Eleven ξεκινούν πάντα να παίζουν μουσική τραγουδώντας τα συνθήματά τους.

Alex K. & Stef

Alex K. & Stef
Alex K. & Stef

Δύο (ηλεκτρο)ακουστικές κιθάρες, δύο φωνές, μια ιστορία. Πάντα δίπλα σε αλληλέγγυα εγχειρήματα, ο Αλέξης Καλοφωλιάς και ο Στέφανος Φλώτσιος (μέλη των θρυλικών The Last Drive)

Θα είμαστε εκεί!

Ινφο: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ρεματιάς, είσοδος 10 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.