Κατοικιδια

«Ήταν πραγματικά εξαντλημένος»: Γάτος ταξίδεψε 1.287 χιλιόμετρα για να ξανασμίξει με τους ιδιοκτήτες του

Ο Rayne Beau ήταν εξαφανισμένος για 2 μήνες - Επανεμφανίστηκε μυστηριωδώς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάτος που χάθηκε στο εθνικό πάρκο Γιέλοουστοουν των ΗΠΑ ταξίδεψε 800 μίλια για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του μετά από δύο μήνες - Ο ρόλος του μικροτσίπ.
Γάτος που χάθηκε στο εθνικό πάρκο Γιέλοουστοουν ταξίδεψε 800 μίλια για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του © KSBW/screen shot | Unsplash+/Getty Images

Γάτος που χάθηκε στο εθνικό πάρκο Γιέλοουστοουν των ΗΠΑ ταξίδεψε 800 μίλια για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του μετά από δύο μήνες - Ο ρόλος του μικροτσίπ.

Ένα ζευγάρι από το Σαλίνας της Καλιφόρνια επανενώθηκε με τον εξαφανισμένο γάτο του, αφού ταξίδεψε μυστηριωδώς περίπου 800 μίλια (1.287 χιλιόμετρα).

Επί δύο μήνες, το ζευγάρι από την Καλιφόρνια ήταν συντετριμμένο για την απώλεια του αγαπημένου τους γάτου, αφότου χάθηκε στο εθνικό πάρκο Γιέλοουστοουν, μια περιοχή της οποίας η έκταση είναι μεγαλύτερη από ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

Salinas cat travels over 1,000 miles back home after being lost in Yellowstone

Γάτα επανεμφανίστηκε μετά από 60 ημέρες - Ταξίδεψε 1.287 χιλιόμετρα

Καθώς το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, το ίδιο συνέβη και με την τραγική τους ιστορία. Ο Benny και η Susanne Anguiano επανασυνδέθηκαν με το χαμένο αιλουροειδές που ονομάζεται Rayne Beau τον περασμένο μήνα, όταν τους τηλεφώνησε μια φιλοζωική ομάδα για να τους ενημερώσει ότι ο γάτος τους είχε βρεθεί στο Ρόουζβιλ της Καλιφόρνια, περίπου 800 μίλια (1.287 χιλιόμετρα) από το Γιέλοουστοουν.

Τον Ιούνιο, το ζευγάρι πήγε για κάμπινγκ στο εθνικό πάρκο, όπου ο γάτος τους τρόμαξε από κάτι που εντόπισε στην άγρια φύση. Ο Rayne Beau έτρεξε μέσα στα δέντρα και δεν τον είδαν ξανά για 60 ημέρες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έψαχναν κάθε μέρα, απλώνοντας λιχουδιές και παιχνίδια με την ελπίδα ότι θα επέστρεφε, αλλά χωρίς επιτυχία.

«Έπρεπε να φύγουμε χωρίς αυτόν», δήλωσε η Susanne Anguiano στο KSBW. «Εκείνη ήταν η πιο δύσκολη μέρα, γιατί ένιωθα ότι τον εγκατέλειπα».

«Ήταν πραγματικά εξαντλημένος»

Στις αρχές Αυγούστου, το μικροτσίπ του Rayne Beau στάθηκε σωτήριο.

Το ζευγάρι έλαβε ένα μήνυμα από το Pet Watch, μια υπηρεσία εντοπισμού κατοικίδιων ζώων, που ανέφερε ότι ο γάτος τους είχε βρεθεί στο Ρόουζβιλ, στο τοπικό παράρτημα της Εταιρείας για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων. Μια γυναίκα είχε ανακαλύψει τον Rayne Beau μόνο του στο δρόμο και τον έφερε στο καταφύγιο.

«Ήταν πραγματικά εξαντλημένος», δήλωσε η Susanne. «Πιθανότατα δεν του είχε απομείνει πολλή ενέργεια για να προχωρήσει περισσότερο».

Η Susanne μοιράστηκε για πρώτη φορά την ιστορία στο Facebook, εξηγώντας ότι δεν την είχε πει νωρίτερα επειδή «ήταν πολύ τραυματική».

Σημαντικός ο ρόλος του μικροτσίπ στην ανεύρεση χαμένων κατοικιδίων

Το πώς ακριβώς ο Rayne Beau ταξίδεψε τα 800 μίλια από το Γιέλοουστοουν στο Ρόουζβιλ παραμένει ένα μυστήριο, αλλά το ζευγάρι δήλωσε ότι ελπίζει ότι το να μοιραστεί την ιστορία του μπορεί να ωθήσει κάποιον να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη συνέντευξή τους στο KSBW, το ζευγάρι προέτρεψε επίσης άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να εγκαταστήσουν ανιχνευτές για να αποφύγουν να χάσουν οριστικά τα κατοικίδιά τους.

Υπολογίζεται ότι 10 εκατομμύρια σκύλοι και γάτες χάνονται ή κλέβονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Αμερικανική Κτηνιατρική Ένωση. Μόνο μία στις 50 γάτες στα καταφύγια επιστρέφει στους ιδιοκτήτες της, αλλά με ένα μικροτσίπ, σχεδόν δύο στις πέντε επανενώνονται με τις οικογένειές τους.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.