Κατοικιδια

Η περιπέτεια της Κάσι

Εξαφανίστηκε, δεν έχει μικροτσίπ, και η οικογένεια πληροφορήθηκε ότι κάποια γυναίκα την πήρε και την έδωσε σε κάποιο άλλο άτομο για υιοθεσία

Αναστασία Στουπάκη
Αναστασία Στουπάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η περιπέτεια της Κάσι

Κάσι: Το καθαρόαιμο μαλτέζ που εξαφανίστηκε, το μικροτσίπ, η παραπλάνηση των ιδιοκτητών και η προσπάθεια να επιστραφεί

Από τις 19/07 η Κάσι εξαφανίστηκε στον πράσινο λόφο της Λούτσας. Ένα Μαλτεζάκι 13 ετών, φροντισμένο και στειρωμένο. Η οικογένεια που την έχασε την αναζητούσε απεγνωσμένα από τότε κάνοντας τοιχοκολλήσεις, αναρτήσεις στα social media ψάχνοντας πληροφορίες.

Το λάθος τους ήταν ότι η Κάσι δεν είχε μικροτσίπ, παρόλο που είναι υποχρεωτικό από τον νόμο. Το ότι δεν είχε μικροτσίπ δεν σημαίνει ότι δεν το αγαπούν. Λάθη συμβαίνουν, όμως ένα ζώο που χάνεται χωρίς μικροτσίπ θεωρείται αδέσποτο.

Η ΚΑΣΙ ΘΗΛΥΚΟ ΜΑΛΤΕΖ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 19/7 στην ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΚΑΣΙ ΜΟΥ. Δεν έφτασαν οι προσευχές,...

Posted by Nafsika Sergopoulou on Monday, August 19, 2024

Πρόσφατα η οικογένεια πληροφορήθηκε ότι κάποια γυναίκα την πήρε και την έδωσε σε κάποιο άλλο άτομο για υιοθεσία. Η κυρία αυτή μάλιστα υποτίθεται τους βοηθούσε να βρουν το σκυλάκι τους αλλά, όπως ισχυρίζονται, τελικά τους παραπλανούσε για να μην καταλήξουν να δουν τα βίντεο από κάμερες της περιοχής. Η οικογένεια της Κάσι έχει πληροφορίες για τη γυναίκα που την έχει πάρει και κάνει με ψυχραιμία ό,τι μπορεί, χωρίς να εκθέσει το όνομά της, να την πάρει πίσω. Το ζώο αυτό θα έπρεπε να επιστραφεί στην οικογένειά του και ας μην είχε μικροτσίπ, κάτι που φυσικά θα γίνει πια άμεσα με την επιστροφή της.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι αν η Κάσι ήταν ένα ημίαιμο ζώο, που δεν θα είχε «πέραση», δεν θα γινόταν τέτοιος σαματάς… Αν την έβρισκαν πιθανότατα θα την παρέδιδαν χωρίς πολλά πολλά. Αλλά καθώς είναι ένα σκυλί ράτσας που πολλοί θα ήθελαν στο σπίτι τους, ίσως για αυτό γίνεται η επιλογή να «σωθεί» και από την ευτυχισμένη ζωή της να πάει κάπου άλλου. Δυστυχώς στην Ελλάδα παρόλο που είναι υποχρεωτική η σήμανση των ζώων μπορεί να αμεληθεί η τοποθέτηση μικροτσίπ, αυτό όμως δεν καθιστά τον ιδιοκτήτη ακατάλληλο.

Αν θέλουμε να βοηθήσουμε, υπάρχουν εκεί έξω τόσα πολλά ζώα που έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθειά μας και που για αυτά θα έκανε πραγματική διαφορά, αλλά όχι για την Κάσι. Επιστρέψτε την!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.