Κατοικιδια

Γνωρίστε τον Μπίκον: «Αυτός ο σκύλος έχει αγγίξει τη Σιμόν Μπάιλς»

Ο αφανής ήρωας της ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ είναι «ένα πολύ καλό παιδί»

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ένας σκύλος συναισθηματικής υποστήριξης ακολουθεί πιστά την Σιμόν Μπάιλς και την ομάδα ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ
Η Σιμόν Μπάιλς και ο Μπίκον, ο σκύλος συναισθηματικής υποστήριξης της ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ © Instagram/Taylor Swift

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ένας σκύλος συναισθηματικής υποστήριξης ακολουθεί πιστά την Σιμόν Μπάιλς και την ομάδα ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ

Αναπόσπαστο μέλος της προετοιμασίας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 φαίνεται ότι αποτέλεσε ο Μπίκον, ένας σκύλος θεραπείας του οποίου αποστολή ήταν να βοηθά να χαλαρώνουν τα νεύρα των αθλητών.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι, η γυναικεία ομάδα ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ βρίσκεται και πάλι στην κορυφή του κόσμου.

Τρία χρόνια αφότου οι Αμερικανίδες συμβιβάστηκαν με το αργυρό ομαδικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η πενταμελής ομάδα των Σιμόν Μπάιλς, Σουνίσα Λι, Τζόρνταν Τσάιλς, Τζέιντ Κάρεϊ και Χέζλι Ριβέρα επανέκτησε τον τίτλο και τερμάτισε με οκτώ μετάλλια συνολικά. Η σπουδαία συγκομιδή έπαιξε σημαντικό ρόλο στο παρατσούκλι τους: τα Χρυσά Κορίτσια.

Όπως προκύπτει, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους έπαιξε ο χρόνος που περνούν με τον Μπίκον, το τετράχρονο γκόλντεν ριτρίβερ που συντροφεύει τους κορυφαίους αθλητές της Αμερικής τον τελευταίο χρόνο, με σκοπό να τους βοηθήσει να διατηρήσουν τα επίπεδα σεροτονίνης και άγχους τους υπό έλεγχο.

«Αυτός ο σκύλος έχει αγγίξει τη Σιμόν Μπάιλς»

Ο Μπίκον, ένας σκύλος συναισθηματικής υποστήριξης με έδρα την ηλιόλουστη Πασαντίνα της Καλιφόρνιας, επιστρατεύθηκε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι για να βοηθήσει να ηρεμήσουν τα νεύρα των αθλητών και των προπονητών στις Ολυμπιακές δοκιμές των ΗΠΑ στη Μινεάπολη.

Μαζί με μια επιλογή τοπικών σκύλων, κλήθηκε να βοηθήσει να ηρεμήσει το πλήθος των νευρικών υποψήφιων πριν έρθει η σειρά τους να δείξουν τα προσόντα τους. Παρέμεινε μάλιστα στις εγκαταστάσεις, για να παρηγορήσει τους αθλητές που δεν επιλέχθηκαν να αγωνιστούν στο Παρίσι.

Με το χνουδωτό, καραμελένιο τρίχωμά του, τα όλο ζεστασιά μάτια του και το επίσημο πιστοποιητικό που κρέμεται στο λαιμό του και γράφει «Το πιο καλό αγόρι», ο Μπίκον έχει κατακτήσει τη διασημότητα, τόσο στους γυμναστικούς κύκλους όσο και στα social media.

«Αυτός ο σκύλος έχει αγγίξει τη Σιμόν Μπάιλς», αναφέρει ένα viral βίντεο στο TikTok. Η Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο σύνθετο αγώνισμα Σούνι Λι, ανέβασε μια φωτογραφία της με τον σκύλο στις δοκιμές. «Δόξα τω Θεώ για τον Μπίκον», έγραφε η λεζάντα της, συμβάλλοντας στην εκτόξευσή του στο προσκήνιο.

Έμφαση στην ψυχική υγεία των αθλητών μετά τις καταγγελίες

Ο Μπίκον είναι μόνο ένα από τα μέρη του προγράμματος ψυχικής υγείας της ομάδας ενόργανης των ΗΠΑ. Εκτός από τα θεραπευτικά κατοικίδια ζώα, η πρωτοβουλία περιλαμβάνει επίσης συνεδρίες και μια ομάδα θεραπευτών που είναι σε ετοιμότητα για να εργαστούν με τους αθλητές.

Υπό το πρίσμα του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης με τον γιατρό της ομάδας Λάρι Νάσαρ, που συγκλόνισε την αμερικανική γυμναστική και της βαρυσήμαντης απόφασης της Σιμόν Μπάιλς να αποσυρθεί από την ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο προκειμένου να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία, η παρουσία του Μπίκον κάθε άλλο παρά αμελητέα μοιάζει ως προς την προσπάθεια καλλιέργειας ενός νέου κλίματος.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.