Κατοικιδια

Η τελευταία Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων ζώων, για αυτό το καλοκαίρι

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια» μας καλεί στο Μαρούσι το Σάββατο 20 Ιουλίου

34585-78037.jpg
Δήμητρα Γκρους
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων
Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων

Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων: Ο δραστήριος Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας φέρνει τα σκυλάκια του στην Αθήνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για τις Γιορτές Υιοθεσίας που οργανώνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια». Μια που δεν διαθέτουν καταφύγιο, η μόνη λύση για τα αδέσποτα σκυλάκια που βρίσκουν εγκαταλειμμένα στον δρόμο είναι οι φιλοξενίες στα σπίτια και τα κτήματα των εθελοντών και μετά οι υιοθεσίες. Σκεφτείτε! Όσα φιλοξενούνται πρέπει να υιοθετηθούν, για να φιλοξενηθούν οι επόμενες εγκαταλείψεις.

Ο πληθυσμός των αδέσποτων στην Ελλάδα είναι τεράστιος, η λύση είναι οι στειρώσεις. Αλλά αυτά τα συγκεκριμένα σκυλάκια που βρέθηκαν στον δρόμο μπορούν να σωθούν, αν βρουν ένα σπίτι, και οι εθελοντές του Αίγιου κάνουν ό,τι μπορούν κυρίως διοργανώνοντας συχνά αυτές τις Γιορτές Υιοθεσίας

Που σημαίνει ότι φέρνουν τα ζώα από το Αίγιο με το φορτηγάκι του Δήμου Αιγιαλείας για να βρουν σπίτι στην Αθήνα. Τα αδέσποτα στην επαρχία είναι τόσο πολλά και υποφέρουν όσο δεν μπορούμε να φανταστούμε, οι εθελοντές είναι σε απελπισία σηκώνοντας ένα βάρος που αναλογεί στην πολιτεία, αλλά και σε όλους μας.

Να θυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι δραστηριοποιούνται στον μεγαλύτερο δήμο της Πελοποννήσου, που καταλαμβάνει το ΒΑ τμήμα της Αχαΐας με μεγάλο ορεινό όγκο, καθώς και πολλά χιλιόμετρα εθνικών οδών. Στον δήμο τους υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 αδέσποτα και, δυστυχώς, σημειώνεται πολύ μεγάλος αριθμός τροχαίων αλλά και καθημερινές εγκαταλείψεις κουταβιών και ενήλικων σκύλων. Οι εγκαταλείψεις ζώων είναι μεγάλη πληγή σε όλες τις περιοχές της χώρας και εδώ και αρκετό καιρό έχουν αυξηθεί δραματικά.

Υιοθεσία! ❤️Καμπού ❤️ Το σκυλι που γυρισε το λεκανοπεδιο ως χαμενο Διεκδικει μια θεση στη καρδια σας Μην προσπερνατε Δειτε το βιντεο Κοινοποιειστε, σας παρακαλω. 18 κιλα - 11 μηνών Στειρωμένη - τσιπαρισμένη -υγιής με ενημερωμένο βιβλιάριο. Ελεύθερο πνεύμα- γυριστρούλα, της αρέσει να βλέπει ουρανό! Επιζήσασα -πανέξυπνη - τα κατάφερε μονη της στο δρόμο στη μεγάλη πόλη! Υπεροχη απλά. Ψάχνουμε άνθρωπο με αυτοπεποίθηση και τρυφεροτητα να της αφιερωσει χρόνο, να δεθεί μαζί του. Σπίτι με μεγάλο κήπο/ εξωτερικο χώρο καλά περιφραγμενο. Για την Καμπού τηλεφωνήστε 6977099083 6944456450 messenger Sia Drillia Aθηνα στη μαγικη αυλη της Marianella Salapata ❤️ Μαιρη μαυρελου

Posted by Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια" on Tuesday, July 16, 2024

Οι εθελοντές της Αιγιαλείας, εκτός από τα ενήλικα που εγκαταλείφθηκαν την τελευταία εβδομάδα, βρήκαν επιπλέον 20 καινούργια κουτάβια! Φανταστείτε πόσο μεγάλο βάρος πέφτει στις πλάτες των λίγων ανθρώπων που αισθάνονται την ευθύνη και την υποχρέωση να σώσουν αυτά τα ζώα. Στην επαρχία το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων γίνεται βίωμα γιατί σκοντάφτεις συνεχώς και παντού πάνω τους, και είναι λίγοι οι δήμοι στην Αττική που στηρίζουν τα ζώα αυτά και τους εθελοντές. Για αυτό και η προθυμία του Δήμου Αμαρουσίου, και ιδιαίτερα του αντιδήμαρχου Γιάννη Ιωαννίδη, να συνεργαστεί με τη φιλοζωική Αιγίου για αυτή τη Γιορτή Υιοθεσίας είναι πολύτιμη και χρειάζεται να βρει μιμητές.

Λάμπης 🐾 Ο Λάμπης είναι 17 κιλά, στειρωμένος✅ εμβόλιο ✅αποπαρασίτωση ✅ Περίπου 1,5 με 2 χρονών. Ειναι κυνηγόσκυλο...

Posted by Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια" on Monday, July 15, 2024

Ο σύλλογος των εθελοντών έχει διοργανώσει πάνω από 30 Γιορτές Υιοθεσίας από το 2022, με τη διαρκή υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας, και αυτή θα είναι η τελευταία τους μέχρι τον Σεπτέμβριο. Είναι η τελευταία ευκαιρία για κάποια ζώα να βρουν ένα σπίτι και μια οικογένεια μέσα στο καλοκαίρι. Αν σκέφτεστε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας, αν δεν σκοπεύετε να φύγετε για πολύ καιρό διακοπές, αν πάτε στο χωριό ή κάπου που μπορείτε να πάρετε το ζώο σας μαζί, ή αν κάτσετε στην Αθήνα, μπορείτε να πάτε στη Γιορτή Υιοθεσίας τους αυτό το Σάββατο 20 Ιουλίου.

Θα σας περιμένουν στην πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ) στο Μαρούσι, από τις 10.00 έως τις 17.00, με τα σκυλιά που έχουν φέρει μαζί τους αλλά και τα γατάκια του Περιβαλλοντικού, Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, για να τα γνωρίσετε από κοντά, να παίξετε, να τα πάτε βόλτα και ίσως να βρείτε ανάμεσά τους τον νέο σας σύντροφο ζωής. Οι εθελοντές του συλλόγου θα σας βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο σκυλάκι για εσάς και την οικογένειά σας και να λύσουν όλες τις απορίες σας για την υιοθεσία, την αναδοχή και τους άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε όλα τα ζωάκια που φροντίζουν. Και μην ξεχνάτε πόσο υπεύθυνη πράξη είναι η υιοθεσία ενός ζώου.

Σας ευχαριστούμε για τη ζωή που τους προσφέρετε ❣️ Shadow 🐾 Βρέθηκε στο δρόμο μαζί με τα αδελφάκια της ,είναι η μόνη που επιβίωσε... το κοντέρ της νέας της ζωής ξεκίνησε και γράφει όμορφες στιγμές

Posted by Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια" on Wednesday, July 17, 2024

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας κάθε χρόνο κάνουν: 300 στειρώσεις, 350 υιοθεσίες, πάνω από 80 ορθοπεδικά χειρουργεία, εκατοντάδες θεραπείες, εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις, πάνω από 100 καταγγελίες περιστατικών κακοποίησης και πολλαπλάσιοι έλεγχοι ευζωίας. Μπορείτε κι εσείς να τους βοηθήσετε, φέρνοντας μαζί σας στη γιορτή κάποιο από τα είδη που χρειάζονται, όπως:

  • Κτηνιατρικά φάρμακα: δισκία Drontal, Endogard, Milbactor, Simparica Trio, Ronaxan,
  • αμπούλες Vectra 3D, Advocate, σπρέι Frontline Μια καλή τροφή για κουτάβια ή ενήλικα σκυλιά
  • Περιλαίμια, στηθόλουρα και οδηγούς, επιδαπέδιες πάνες, πιατάκια και δοχεία,
  • Box μεταφοράς
  • Από φαρμακείο: κολλύριο Tobrex, αλοιφή Fucidin, δισκία Soluric CR (μπλε) 300 mg, Cilroton, Vibramycin, Augmentin.

Info: Η Γιορτή Υιοθεσίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΠΕΦΙΠΟ, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, των Φίλων Δάσους Συγγρού και, όπως πάντα, του Δήμου Αιγιαλείας. Πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ), Μαρούσι Πότε: Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, 10.00-17.00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.