Κατοικιδια

Ηρωικός σκυλάκος έτρεξε 4 μίλια για να ζητήσει βοήθεια για τον ιδιοκτήτη του που έπεσε σε χαράδρα

Πέρασε τη νύχτα παγιδευμένος, ώσπου το πιστό τετράποδο επέστρεψε με ενισχύσεις

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σκύλος έτρεξε 4 μίλια για να ζητήσει βοήθεια για τον ιδιοκτήτη του - Η πτώση του αυτοκινήτου σε χαράδρα τον άφησε αποκλεισμένο - Οι ηρωικές ενέργειες του ζώου.

To διάσημο ρητό περί του πιστότερου φίλου του ανθρώπου επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, καθώς ένας σκύλος έτρεξε τέσσερα μίλια προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του σε χαράδρα στο Όρεγκον και τελικά διασώθηκε χάρη στον ηρωισμό του ζώου, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα συνεργεία διάσωσης χρησιμοποίησαν ένα αυτοσχέδιο σύστημα για να μεταφέρουν με ασφάλεια τον Γκάρετ έξω από τη χαράδρα, προτού τον επιβιβάσουν σε ελικόπτερο και σπεύσουν σε τοπικό νοσοκομείο © Baker County Sheriff’s Office

Σκύλος έτρεξε 4 μίλια για να ζητήσει βοήθεια για τον ιδιοκτήτη του

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Μπράντον Γκάρετ οδηγούσε με τα τέσσερα σκυλιά του σε δασικό δρόμο στην κομητεία Μπέικερ των ΗΠΑ, κοντά στο σημείο όπου είχε κατασκηνώσει η οικογένειά του.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Γκάρετ απέτυχε να ελιχθεί σωστά σε μια στροφή του δρόμου και έπεσε πάνω από ένα ανάχωμα, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας Μπέικερ.

Ο Γκάρετ επέζησε από τη συντριβή, αλλά το ατύχημα τον άφησε αποκλεισμένο και τον ανάγκασε να περιμένει ελπίζοντας για βοήθεια.

Ευτυχώς για αυτόν, ένα από τα σκυλιά του έτρεξε πίσω στο κάμπινγκ και η εμφάνιση του ζώου οδήγησε την οικογένεια του Γκάρετ να συνειδητοποιήσει ότι κάτι είχε πάει στραβά.

Διέσχισε την ερημιά για να εντοπίσει τους άλλους κατασκηνωτές

Ο σκύλος κατέληξε να τρέξει σχεδόν τέσσερα μίλια μέσα από την ερημιά, πριν εντοπίσει τους άλλους κατασκηνωτές στις 3 Ιουνίου.

Η οικογένεια άρχισε γρήγορα να ψάχνει για τον Γκάρετ και τελικά εντόπισε το αυτοκίνητό του. Αλλά δεν κατάφεραν να τον φτάσουν λόγω του κακοτράχαλου εδάφους, με αποτέλεσμα να καλέσουν διασώστες για βοήθεια.

«Το πρόσωπο που ανέφερε το συμβάν είπε ότι ο αδελφός του, Μπράντον Γκάρετ, δεν είχε φτάσει στην κατασκήνωσή του χθες το απόγευμα. Μέλη της οικογένειας εντόπισαν το όχημά του σήμερα το πρωί, αλλά δεν μπόρεσαν να το φτάσουν λόγω του εδάφους», ανέφερε η δήλωση από το γραφείο του σερίφη.

Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν κατάφεραν να φτάσουν στον Γκάρετ χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονα, για να φτιάξουν ένα μονοπάτι. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν μια κουβέρτα διάσωσης και ένα σχοινί για να ανασύρουν τον Γκάρετ από τη χαράδρα.

Ο Γκάρετ βρέθηκε περίπου 100 μέτρα από το σημείο που συνέβη το ατύχημα με τα άλλα τρία σκυλιά του, που ήταν επίσης ζωντανά.

Οι αρχές παρείχαν στον Γκάρετ τις πρώτες βοήθειες στο σημείο. Αργότερα οδηγήθηκε με ασθενοφόρο σε ελικόπτερο, που τον μετέφερε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Λεπτομέρειες σχετικά με την έκταση των τραυματισμών του Γκάρετ ή την κατάσταση της υγείας του δεν έγιναν γνωστές αμέσως.

(Με πληροφορίες του Guardian)