Κατοικιδια

Ο Λάρι ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ 10 καταδίωξε αλεπού (βίντεο)

Ο πρωθυπουργικός κυνηγός ποντικών απομάκρυνε τον ανεπιθύμητο επισκέπτη από το κέντρο του Λονδίνου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς Λάρι ο γάτος, το αιλουροειδές που επιφορτίστηκε με το καθήκον να διώχνει ποντίκια από τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία τα έβαλε με αλεπού στη Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Λάρι ο γάτος, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής διώκτης ποντικών στην πρωθυπουργική κατοικία της Βρετανίας, απαθανατίστηκε στην κάμερα να κυνηγά μια αλεπού έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε πλάνα που θα μπορούσαν να έχουν θέση σε ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας του BBC, ο Λάρι φαίνεται να καταδιώκει την αδυνατισμένη αλεπού, καθώς εκείνη περιφέρεται στον διάσημο δρόμο.

Το κοκκινωπό θηλαστικό υποχώρησε τρομαγμένο από τον δρόμο, έπειτα από τη γεμάτη αυτοπεποίθηση επέμβαση του Λάρι.

Tα τελευταία κατορθώματα του Λάρι έγιναν viral στο διαδίκτυο, με περισσότερες από 2.5 εκατομμύρια προβολές στο βίντεο που δημοσίευσε το Sky News, ενός ο ίδιος ο πρωθυπουργικός γάτος ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον δημοφιλέστατο λογαριασμό - παρωδία του στο Twitter.

Ο Λάρι κατοικεί στην Ντάουνινγκ Στριτ από τις 15 Φεβρουαρίου 2011 και ήταν η πρώτη γάτα στο Νο 10, στην οποία απονεμήθηκε ο επίσημος τίτλος του επικεφαλής ποντικοδιώκτη.

Προσλήφθηκε μέσω υιοθεσίας από το καταφύγιο ζώων του Μπάτερσι, κατόπιν σύστασης για τις δεξιότητές του στην καταδίωξη ποντικών, σύμφωνα με το Νο 10.

«Ο Λάρι περνά τις μέρες του χαιρετώντας τους επισκέπτες στο σπίτι, επιθεωρώντας τις άμυνες ασφαλείας και δοκιμάζοντας έπιπλα αντίκες για την ποιότητα ύπνου που προσφέρουν», αναφέρει ο ιστότοπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Οι καθημερινές του ευθύνες περιλαμβάνουν επίσης το να σκέφτεται λύσεις για την παρουσία ποντικών στο σπίτι».

Ο Λάρι ο γάτος έχει δει μέχρι σήμερα 3 πρωθυπουργούς της Βρετανίας να κλείνουν την πόρτα με το «10» πίσω τους: τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Τερέσα Μέι και τον Μπόρις Τζόνσον.

Διαμένει στη Ντάουνινγκ Στριτ από το 2011 και πριν γίνει «ο πρώτος γάτος της Βρετανίας» ήταν αδέσποτος.

Όσο για το «job description» του Λάρι, αυτό δεν είναι άλλο από το να κυνηγάει τους αρουραίους της Ντάουνινγκ Στριτ. Και μπορεί να έχουν αναλάβει πολλά άλλα «εφτάψυχα» τετράποδα πριν από αυτόν το συγκεκριμένο καθήκον, μια που συνηθιζόταν η βρετανική κυβέρνηση να έχει μια γάτα - κυνηγό ποντικών ήδη από το 1500, (αν και η επίσημη καταγραφή τους ξεκίνησε το 1929), ωστόσο ο Λάρι είναι ο πρώτος που κατέχει επίσημα τον τίτλο του γάτου της κυβερνήσεως.